fbpx

Οι πιο μεγάλες μεταγραφικές “απάτες” στο ποδόσφαιρο!

Επιστρέφει, όπως όλα δείχνουν, στην Manchester United o Paul Pogba έναντι ενός ποσού πάνω από 100 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Με αυτό τον τρόπο, ο Γάλλος μέσος γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με το γεγονός αυτό, αναμφίβολα, να γεννά συζητήσεις.

Αξίζει, όντως, τόσα πολλά λεφτά; Πόσο πιο ψηλά θα φτάσουν οι τιμές των ποδοσφαιριστών; Το ποδόσφαιρο τρελάθηκε όπως σχολίασε και ο τρισμέγιστος Jose Murinho; Σαφέστατα, πρόκειται για ερωτήματα που δεν έχουν εύκολη απάντηση αφού γεννούν debates.

Σε αντίθεση, όμως, με την περίπτωση του Pogba, υπήρξαν μεταγραφές που πραγματικά δεν άξιζαν τα λεφτά τους, μεταγραφές με υπεραξία, μεταγραφές που απλά σε κάνουν να αναρωτιέσαι “Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;”

Εμείς, ψάξαμε και με τη βοήθεια του Transfermarkt, βρήκαμε αυτές τις μεταγραφές και σας τις παρουσιάζουμε. Κρατηθείτε, έρχονται νούμερα που ζαλίζουν!

1
Andy Carroll

Ακόμα και σήμερα παραμένει μυστήριο πως η Liverpool σπατάλησε 35 εκατομμύρια λίρες για αυτό το βαρυχειμωνιάτικο παλτό!

Προφανώς και τα τέρματα του με την Newcastle αλλά και το νεαρό της ηλικίας του (ήταν 22 χρονών όταν πήγε στο Merseyside) ήταν λόγοι για να εμπιστευτούν τον πανύψηλο επιθετικό αλλά μάλλον οι reds ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους!

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Luis Suarez, που ανακοινώθηκε την ίδια μέρα μαζί του έκανε παπάδες στο Anfield και πως ο Carroll στα 2 χρόνια του με τα κόκκινα σημείωσε μόλις 6 τέρματα!

2
David Luiz

Αγαπητέ David, έχεις cool μαλλί (αν και Valderama δεν θα γίνεις ποτέ!), αλλά τα 42 εκατομμύρια που έδωσε η PSG για να σε κάνει Παριζιάνο δεν δικαιολογούνται από μια αφάνα!

Γιατί και να θέλει κάποιος να σου βρει κάτι άλλο που να ξεχωρίζει πάνω σου, θα δυσκολευτεί. Αμυντικάρα δεν είσαι, καλά φάουλ εκτελούν κι άλλοι, πάθος έχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άλλοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο, άρα έχουμε πρόβλημα! Απάτη μεγάλη, φίλε!

3
Robinho

Ένας από τους πάμπολλους Βραζιλιάνους που ξεκίνησε την καριέρα του με πολλές υποσχέσεις, με τον χρυσό, όμως, να αποδεικνύεται άνθρακας!

Και όμως, το 2008 η Manchester City έδωσε 36,5, ολόκληρα εκατομμύρια στη Real Madrid για να τον αποκτήσει!

Από τότε η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα σήμερα, στα 32 του, να παίζει στην πατρίδα του και να κοστίζει κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια….

4
Marouane Fellaini

Αν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει πως αυτός, ο άνθρωπος αυτός (που λέει και το σχετικό τραγούδι) αξίζει 27,5 εκατομμύρια λίρες να σηκώσει το χέρι του!

Και όμως, αυτός ο τραγικός συνδυασμός εξαρό – -οχταρό – δεκαριού με μαλλιά που άνετα θα μπορούσαν να ζουν μέσα νυχτερίδες, τόσα στοίχισε στην United το 2013!

5
Felipe Melo

Ένας μέτριος χαφ που τη διετία 2009-2010 βρήκε θέση στην εθνική Βραζιλίας γιατί ήταν “μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς”!

Ίσως με αυτή τη λογική η Juventus πλήρωσε 21 εκατομμύρια και κάτι, το 2009, για να τον κάνει δικό της!

Η σπατάλη τόσων εκατομμυρίων φανερώθηκε σύντομα με τον Βραζιλιάνο να φεύγει δανεικός στη Galatasaray το 2011 και για 2 σεζόν μέχρι που το 2013, οι Τούρκοι τον έκαναν οριστικά δικό τους και τον ξεφορτώθηκε η “Μεγάλη Κυρία”!

6
Αντρέας Σάμαρης

Όσο καλός και αν είναι ο Ελλαδίτης χαφ, το γεγονός πως ο Μαρινάκης τον πούλησε για 8.5, ολόκληρα, εκατομμύρια λίρες στην Benfica αποτελεί απάτη μεγατόνων!

Σαφέστατα υπερτιμημένος ποδοσφαιριστής, αποτελεί παράδειγμα ποδοσφαιρικού business που πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Θέμα: Πως να βγάλεις υπερδιπλάσιο κέρδος από ένα ποδοσφαιριστή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending