fbpx

Ισπανικός εμφύλιος για ορεκτικό στη νέα χρονιά! (videos)

Η μπάλα ξαναστήνεται στη σέντρα απόψε (21.45) για το ευρωπαϊκό Super Cup ανάμεσα στην κάτοχο του Champions League, Real Madrid και την κάτοχο του Europa League, Sevilla, αγώνα που ουσιαστικά αποτελεί την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν!

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Lerkendal του Trondheim της Νορβηγίας, στάδιο που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τελικό διοργάνωσης της UEFA.

Real και Sevilla αναμετρήθηκαν ξανά το 2014 στα πλαίσια του θεσμού με τους Μαδριλένους να επικρατούν με 2-0 χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Cristiano Ronaldo σε ένα θεσμό πάντως με καθολική την ισπανική υπεροχή τα τελευταία χρόνια.

Από το 2009 μέχρι και φέτος σε σύνολο 7 διοργανώσεων, οι ισπανικές ομάδες μετρούν 6 κατακτήσεις με την Bayern να είναι η μόνη που κατάφερε να σπάσει την πρωτοκαθεδρία των Ιβήρων το 2013. Παράλληλα, αυτός είναι ο 4ος τελικός στην ιστορία του θεσμού που περιλαμβάνει μόνο ισπανικές ομάδες.

Ακόμα, αυτή είναι η 5 παρουσία σε τελικό Super Cup Ευρώπης και για τις 2 ομάδες. Η Real Madrid στις προηγούμενες 4 αναμετρήσεις μετρά 2 νίκες το 2002 και το 2014 ενώ η Sevilla, στην 3η συνεχόμενη της παρουσία, μετρά μια κατάκτηση (το 2006 απέναντι στην Barcelona).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο θεσμός, όπως τον ξέρουμε σήμερα, με μονή αναμέτρηση σε ουδέτερο στάδιο, πήρε την μορφή του το 1998 ενώ μέχρι το 2012 το Super Cup διεξαγόταν στο Stade Louis II στο Monaco.

Αγωνιστικά, με αρκετές αλλαγές θα παρουσιαστούν οι 2 ομάδες αφού ο Zinedine Zidane δεν θα έχει στη διάθεση του, τους Ronaldo, Navas, Coentrao, Kroos, Bale και Pepe. Στην αντίπερα όχθη, ο Jorge Sampaoli, που αντικατέστησε τον Unai Emeri,  στον πρώτο του επίσημο αγώνα ως προπονητής των Σεβιγιάνων θα στερηθεί τους Tremoulinas και Krohn – Dehli σε μια ομάδα, πάντως, πολύ διαφορετική από αυτή που κατέκτησε το Europa League τον περασμένο Μάη.

Τελευταία κάτοχος του τροπαίου είναι η Barcelona, που επικράτησε, ποιας άλλης, της Sevilla, πέρσι στο Tbilisi με 5-4 στην παράταση.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending