fbpx

Γιατί απογοητευόμαστε εύκολα κάθε φορά που προσπαθούμε για κάτι;

Πολλές φορές όταν βάζουμε ένα στόχο και προσπαθούμε να τον πετύχουμε, η απογοήτευση ξεκινά να μας διακατέχει.

Η πίστη μας αρχίζει να χάνεται και γενικά μας διακατέχει ένα αίσθημα ανικανότητας.

Γιατί πολλές φορές όταν προσπαθούμε για κάτι, απογοητευόμαστε;

Δες πιο κάτω τους 5 λόγους που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία!

 

1
Ανυπομονησία

Η ανυπομονησία μας να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μας κάνει να μη βλέπουμε και να μην αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο που έχουμε κάνει, ενώ είμαστε στην πορεία προς την εκπλήρωση του στόχου μας. Έτσι, μας πλημμυρίζει η απογοήτευση και η απαισιοδοξία και το μόνο που καταφέρνουμε είναι το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Προσπαθήστε να εκτιμάτε τη βελτίωση και την προσπάθεια σας. Έτσι, με αργά και σταθερά βήματα θα καταφέρνετε αυτό που θέλετε.

2
Συγκρίνουμε το στάδιο που είμαστε με το στάδιο κάποιου άλλου

Πολλοί από εμάς, όταν βάλουμε κάτι στόχο, βρίσκουμε κάποια πρότυπα. Τα πρότυπα αυτά, είτε έχουν καταφέρει αυτό που επιζητούμε, είτε βρίσκονται κοντά στο στόχο. Έτσι εμείς, φτάνουμε στο σημείο να συγκρίνουμε τη δική μας πορεία με τη δική τους, και αυτό μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευσηΔεν πρέπει με τίποτα να συγκρίνουμε την πορεία του καθενός με τη δική μας!

Ο καθένας χρειάζεται το χρόνο του για να φτάσει εκεί που θέλει. Σημασία έχει το ταξίδι και η Ιθάκη.

3
Χάνεται η πίστη

Η πίστη είναι πολύ σημαντική στη ζωή κάθε ανθρώπου. Θα τη χαρακτήριζα ως το μετατροπέα της ελπίδας σε επιμονή – αυτός που επιμένει νικά. Ένας ακόμα λόγος που απογοητευόμαστε όταν προσπαθούμε για οτιδήποτε, είναι πως δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι θα τα καταφέρουμε. Μη χάνεις την πίστη σου, αν πραγματικά θες να τα καταφέρεις!

4
Επικεντρωνόμαστε στις αδυναμίες μας

Ακόμα ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι είναι ότι επικεντρωνόμαστε σε αυτά που δεν κάνουμε καλά. Σε αυτά που μας αποτρέπουν και επηρεάζουν την πίστη μας. Πώς θα τα καταφέρουμε αν δεν εστιάσουμε σ’ αυτά που μας δυναμώνουν;

Εμπιστευτείτε τη δύναμή σας!

5
Αρνητικοί άνθρωποι

Ένα πράγμα που μας επηρεάζει πολύ σε όλη τη πορεία της ζωής μας είναι οι αρνητικοί άνθρωποι! Είναι αυτοί που πάντα επικεντρώνονται σε αδυναμίες και όχι δυνατότητες. Είναι πάντα αρνητικοί και απαισιόδοξοι. Έτσι, με την αρνητική τους ενέργεια, βρίσκουν πάντα ένα λόγο να σε πείσουν να μην προσπαθήσεις, να τα παρατήσεις και να μην τα καταφέρεις. Συμβουλή μου; Αν έχεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου βγάλε τους έξω από αυτή, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Μην ξεχνάτε να αγαπάτε και να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας.

Smiling woman with eyes closed outdoors

Εσείς ξέρετε τις δυνατότητες σας. Εσείς βάζετε τα όρια στον εαυτό σας και στο χέρι σας είναι να τα σπάσετε. Μη βάζετε τον εαυτό σας σε κανένα καλούπι με περιορισμένες δυνατότητες. Αν θέλετε, μπορείτε να τα καταφέρετε!

Όπως είπε και ο Paolo Coelho :

Αν σπρώξεις τον εαυτό σου προς τα όριά του τότε θα ανακαλύψεις πως δεν υπάρχουν όρια

Η απογοήτευση αποτελεί μέρος της ζωής, μόνο αν ΕΣΥ την κάνεις μέρος της ζωής σου και δεν βασιστείς στον εαυτό σου.

 

Εσύ τι θα επιλέξεις;

 

Δες επίσης: Τι να κάνεις όταν απογοητεύεσαι από όλους και όλα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending