Είναι 50 χρονών αλλά ακόμα παίζει ποδόσφαιρο!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast

Καζουγιόσι Μιούρα. Ιάπωνας, 50 ετών. Επάγγελμα: Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Και αν νομίζατε πως η ηλικία του είναι το μόνο… κουφό στην περίπτωση του, ίσως θα ήταν καλό να μάθετε πως ο συγκεκριμένος κύριος σκοράρει κιόλας! Μάλιστα, σωστά διαβάσατε!

Δεν είναι κανένας άγνωστος ο Κάζου, όπως είναι γνωστός, αφού παίζει ποδόσφαιρο εδώ και 43 χρόνια (από το 1973), ενώ το 1982 μετακόμισε στη Βραζιλία για να γίνει επαγγελματίας. Μάλιστα, στη χώρα του καφέ, έμεινε μέχρι το 1990 αποκτώντας στάτους σούπερ σταρ στην πατρίδα του. Δεν ήταν και λίγο, άλλωστε, σε εκείνα τα χρόνια, ένας Ιάπωνας να παίζει στη Βραζιλία. Βέβαια, είναι αυτό που λέμε κοσμογύριστος, αφού έπαιξε και στην Ευρώπη τη σεζόν 1994-95, ως δανεικός στη Τζένοα.

miura

Ήταν βασικό μέλος της εθνικής της χώρας του τη δεκαετία 1990-2000 σημειώνοντας 55 τέρματα. Από το 2005 μέχρι και σήμερα, αγωνίζεται στη Γιοκοχάμα που, φέτος, αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας.

Αυτά όσον αφορά την καριέρα του αειθαλή Κάζου που έγραψε ιστορία στο παιχνίδι της Γιοκοχάμα με Κερέζο Οσάκα. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 69ο λεπτό και 6 λεπτά αργότερα σκόραρε, για να γίνει έτσι ο γηραιότερος σκόρερ της λίγκας αφού είναι 49 χρονών, 5 μηνών και 12 ημερών!

Είπαμε, είναι 50 και όχι μόνο παίζει ποδόσφαιρο αλλά σκοράρει κιόλας!