fbpx

Η ρυθμική γυμναστική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ειρήνης Μιχαήλ!

Η Ειρήνη Μιχαήλ είναι αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και παράλληλα φοιτήτρια στην Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού “Βασίλ Λέβσκι”. Πρόσφατα, παραχώρησε συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Παύλου, για την ιστοσελίδα activecy.com, την οποία και αναδημοσιεύουμε πιο κάτω αυτούσια:

Πότε ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα στο άθλημα;

Έκανα τα πρώτα μου βήματα σε ηλικία πέντε χρονών όταν είχα την 1η συμμετοχή μου σε επίσημους αγώνες της ΚΟΓ. Τότε πήρα το βάπτισμα του πυρός και γεννήθηκε μέσα μου το πάθος και η αγάπη για το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής. Έμαθα να αγωνίζομαι, να εστιάζω στους στόχους μου ούτως ώστε να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό έγινε κατορθωτό έχοντας πάντοτε τη βοήθεια αξιόλογων προπονητών καθώς και της οικογένειάς μου. Στα δεκαπέντε χρόνια ενεργής συμμετοχής μου σε αγώνες της ΚΟΓ, Διεθνών Αγώνων της FIG και άλλων διοργανώσεων έχω βιώσει όλα τα συναισθήματα χαράς, περηφάνιας, ενθουσιασμού, απογοήτευσης, αγωνίας που αγγίζουν κάθε αθλητή με σκληρή δουλεία, μαχητικότητα και ανταγωνιστικότητα ώστε να μπορώ να προχωρήσω στους απώτερους στόχους μου.

Μπορείς να μας αναλύσεις τα κυριότερα μελλοντικά σου όνειρα;

Η Ρυθμική Γυμναστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου το οποίο είναι συνυφασμένο με την προσωπικότητα μου και είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον άνθρωπο το χόμπι του να αποτελεί και την μόνιμη ενασχόληση του. Όνειρο μου ήταν πάντοτε να ταξιδέψω σε όλες τις χώρες του κόσμου μέσα από το άθλημα μου και μέρος του έχει καλυφθεί στα δεκαπέντε χρόνια συμμετοχής μου ως αθλήτρια. Όλα τα όνειρα μου πλέον κατευθύνονται στο να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην NSA V. Levski Σόφιας στη Βουλγαρία και να αποκτήσω πτυχίο στον τομέα της Προπονητικής Ρυθμικής Γυμναστικής. Στόχος μου είναι μελλοντικά με τις επιστημονικές και εμπειρικές μου γνώσεις να προσφέρω στις αθλήτριες της Ρυθμικής τα εφόδια για να φτάσουν στην επίτευξη των πιο μακρινών στόχων τους ακόμα και στη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ποια πιστεύεις είναι τα μειονεκτήματα της Κύπρου σε σχέση με άλλες χώρες;

Η Κύπρος είναι ένα μικρό κράτος και οι επενδύσεις που γίνονται στον χώρο του αθλητισμού δεν είναι αρκετές ώστε να δίνεται στους αθλητές η κατάλληλη στήριξη για να καλύπτονται οι ανάγκες που απαιτούνται για τον πρωταθλητισμό. Μεγάλος αριθμός παιδιών με εξαιρετικά ταλέντα ασχολούνται με τον αθλητισμό όμως δεν καταφέρνουν να πρωταγωνιστήσουν διότι δεν τους παρέχονται τα αναγκαία εφόδια για να ανελιχτούν και να θέσουν στη ζωή τους ως πρωταρχικό στόχο το άθλημά τους, με συνέπεια να τερματίζεται η πορεία τους σε μικρές ηλικίες σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Τι θα ήθελες να αλλάξεις στον αθλητισμό;

Ο αθλητισμός είναι ένας θεσμός από τα αρχαία χρόνια που περιέχει ηθικές και αξίες οι οποίες έχουν μεγάλη σημασία στην ανθρωπότητα, ιδιαίτερα στη σύγχρονη κοινωνία. Αν θα είχα την επιλογή να αλλάξω κάτι στον αθλητισμό θα επέλεγα να δημιουργήσω τέτοιες διαδικασίες, έτσι ώστε να δίνονται ίσες ευκαιρίες για άθληση και πρωταθλητισμό σε κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες του περιοδικού Sportive και στους επισκέπτες του activecy.com;

Θέλω να συγχαρώ τους αναγνώστες για το ενδιαφέρον που δείχνουν στο θέμα ενημέρωσης τους για τον αθλητισμό, μέσω του περιοδικού και της ιστοσελίδας που και οι ίδιοι με τον τρόπο αυτό αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της στήριξης του αθλητισμού και να συγχαρώ και να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά που προβάλλεται διάφορα αθλήματα και αθλητές βοηθώντας στην πρόοδο των αθλητών και του αθλητισμού γενικότερα.

                                              Η συνέντευξη αποτελεί δουλειά του Sportive Network.                                         Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη στο site του activecy.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending