Τραγούδια που θα σε συντροφεύουν όσο διαρκεί το πρωτάθλημα! (videos)

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast

Δεδομένου οτι σου αρέσει και η μουσική και το ποδόσφαιρο, δεδομένου οτι είσαι ένας από εκείνους τους τύπους που συνδυάζει τα πάντα με τραγούδια και πριν πάει γήπεδο έχει ειδικό τελετουργικό, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα τραγούδια. Τότε, αυτό σημαίνει αυτόματα, πως ήδη ξέρεις το θέμα αυτού του άρθρου.

Αλλά ακόμα και να μην κατάλαβες, αγαπημένε μου φίλε, ακολουθεί ο απόλυτος μουσικός οδηγός για το πρωτάθλημα. Τραγούδια για όλα τα μουσικά γούστα και για όλες τις περιστάσεις που επιβάλλεται να μπουν στο playlist σου.

Επειδή όμως, δεν θέλω να πολυλογήσω, ας μιλήσουν τα τραγούδια!

 

1Κάθε φορά πού αρχίζει το πρωτάθλημα!

Ο Βασίλης τα λέει καλύτερα από όλους!Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει, γίνεται χαμός σε κάθε γκολ” στο ιδανικό τραγούδι για να ξεκινήσει καλά ένα πρωτάθλημα! Τώρα, για κάτι στημένα που λέει ο μεγάλος ροκάς, μάλλον δεν έχουμε ιδέα στην Κύπρο τι είναι, έτσι;

2Πριν πας στο γήπεδο!

Το κλασικό τραγούδι για ποδοσφαιρικό παιχνίδι! Σε χαρούμενο ρυθμό, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης δίνει το στίγμα της μέρας όταν υπάρχει αγώνας στη πόλη! “Αρχίζει το ματς, άδειασαν οι δρόμοι, ερήμωσε η πόλη” και ας αναρωτιέται στο τέλος γιατί γίνονται όλα αυτά!

3Κάθε φορά πού θα κερδίζει πέναλτι η ομάδα!

Κλασσικό τραγούδι 90s, με έντονη χιουμοριστική διάθεση που καταφέρνει να συνδυάσει το ποδόσφαιρο και τα γκομενικά του με ένα τρόπο μοναδικό! “Δεν είμαστε για άμυνες, την σήμερον ημέρα“, αλάνια!

4Κάθε φορά που θα βάζει τέρμα η ομάδα!

Η οφθαλμοφανέστατη επιλογή! Γιατί είναι ώρα για γκολ, γκολ, γκολ, ΓΚΟΛ!

5Μεσοβδόμαδα και ενώ περιμένεις να έρθει Σαββατοκύριακο!

Είναι Τριτό – Τετάρτη, ας πούμε. Η αγωνιστική τέλειωσε και μέχρι να έρθει η επόμενη μεσολαβούν μερικές μέρες άρα αναπόφευκτα σου λείπει το γήπεδο. Έτσι, όσο σκέφτεσαι την ατμόσφαιρα της κερκίδας και περιμένεις να έρθει η μέρα να ανέβεις ξανά στα τσιμέντα,ο Τζιμάκος είναι εξαιρετική συντροφιά γιατί “όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες“, λέει!

Βέβαια, αν είσαι λίγο πιο νοσταλγικός, μπορείς να απευθυνθείς στον Νίκο Πορτοκάλογλου μιας και “τα παιδιά στη κερκίδα, είναι η μόνη ελπίδα” της ομαδάρας!

6Όταν ξενυχτάς για την ομάδα!

Μπορεί να ξενυχτάς από χαρά επειδή η ομαδάρα “καθάρισε” το ντέρμπι με 3-0, μπορεί να ξενυχτάς επειδή η ομάδα ηττήθηκε σε κρίσιμο παιχνίδι, μπορεί και απλά να ξενυχτάς με την παρέα μιλώντας για μπάλα. Αν, ακόμα, ψάχνεις το ιδανικό τραγούδι για τέτοιες περιπτώσεις, οι (ποδοσφαιράνθρωποι, τελικά) Locomondo μερίμνησαν για σένα!

7Το αιώνιο τραγούδι της νίκης!

Και στην περίπτωση που η ομαδάρα είναι πρωταθλήτρια / κυπελλούχος / πέτυχε σημαντική νίκη τότε δικαιούσαι να βάλεις τα ηχεία στο φουλ και τον Χελάκη στο repeat ώσπου να πιάσει πονοκέφαλο όλη η γειτονιά!

Εσένα ποιο τραγούδι σε εκφράζει περισσότερο;