fbpx

Ένας ενθουσιώδης προπτυχιακός φοιτητής του CIIM σου εξηγεί γιατί να σπουδάσεις κι εσύ εκεί!

Οι περισσότεροι όταν σκεφτόμαστε τις σπουδές, ένα αίσθημα άγχους και ανησυχίας ξεκινά να προκαλείται στον εαυτό μας. Η αβεβαιότητα του αύριο, της εργοδότησης και η σωστή επιλογή του πανεπιστημίου για το πρώτο πτυχίο, είναι μερικές από τις ανησυχίες όλων μας.

Πρόσφατα έτυχε να μιλήσουμε με ένα προπτυχιακό φοιτητή, τον Αντώνη Παπαδόπουλο, που σπουδάζει στο Cyprus International Institute of Management (CIIM) στο πρόγραμμα Business Administration. Ο ίδιος μοιράστηκε τις εμπειρίες των σπουδών του μαζί μας, καθώς και τους λόγους που επέλεξε τη συγκεκριμένη σπουδή και πανεπιστήμιο.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση κι ενθουσιασμό:

2016-08-20 19.08.50-1
Γεια σου Αντώνη. Αρχικά, θέλεις να μοιραστείς μαζί μας τους λόγους που επέλεξες να σπουδάσεις Business Administration στο CIIM;

Επέλεξα τη συγκεκριμένη σπουδή γιατί στη ζωή μου γενικά, θέλω ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Αν με ρωτήσεις τι αυτοκίνητο θέλω, θα σου πω Lamborghini. Αν με ρωτήσεις τι σπίτι θέλω, θα σου πω έπαυλη. Αν με ρωτήσεις που θέλω να σπουδάσω Business Administration, θα σου πω CIIM. Έτσι απλά.

Εσύ τι εξειδίκευση επέλεξες να κάνεις ανάμεσα σε Διοίκηση, Επιχειρηματικότητα, Λογιστική, Πληροφορική (ή συνδυασμό); Γιατί;

Η αλήθεια είναι ότι η πληροφορική είναι το μέλλον. Θα σου εξασφαλίσει μια δουλειά 100%. Ωστόσο, το να δουλεύεις είναι ένα πράγμα, το να δουλεύεις για τον εαυτό σου είναι κάτι άλλο. Γι’ αυτό και επέλεξα την Επιχειρηματικότητα. Είμαι από τους τύπους που σιχαίνονται το ασφαλές, το σίγουρο, το “κανονικό”.

Προτιμώ μια ζωή γεμάτη ρίσκο, εμπειρίες, ένταση. Και όπου οδηγήσει.

2016-08-20 19.11.51-2

Αν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να σε εφοδιάσει κατάλληλα γι’ αυτό το ταξίδι, είναι το CIIM. Δεν το λέω μόνο επειδή σπουδάζω εκεί. Εξάλλου, δεν είμαι από αυτούς που θα πουν κάτι επειδή “πρέπει” να το πουν. Απεχθάνομαι τα “πρέπει”. Όσοι με ξέρουν, θα το επιβεβαιώσουν. Το λέω γιατί το ξέρω το CIIM, το ζω καθημερινά. Εάν μου έλεγες να ξεκινήσω μια επιχείρηση πριν μπω στο CIIM, θα γελούσα.

Τώρα γελάω με το πόσο λίγο ήξερα τον κόσμο των επιχειρήσεων προηγουμένως!

Θα σε ενδιέφερε να ζήσεις την εμπειρία σπουδής ενός χρόνου σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού που συνεργάζεται με το CIIM;

Οπωσδήποτε. Είχα ένα φοιτητικό… “πέρασμα” από την Τσεχία και ξέρω πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις νέες κουλτούρες. Πάντα παίρνεις κάτι από αυτές, ό,τι κι αν είναι αυτό. Συμπληρώνεσαι σαν άνθρωπος, λίγο περισσότερο κάθε φορά. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Γνωρίζεις και εξωτερικές αγορές. Καταλαβαίνεις τη νοοτροπία του “πελάτη” εκείνης της χώρας και τις καταναλωτικές του συνήθειες. Είναι μεγάλο plus να έχεις τέτοιες γνώσεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Επίσης, γνωρίζεις νέα άτομα. Κάνεις networking με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες με εσένα, και που ποτέ δεν ξέρεις πού και πώς θα φανούν χρήσιμοι. Ίσως 10 χρόνια μετά να αποτελέσουν ή να αποτελέσεις γι’ αυτούς μια επιχειρηματική ευκαιρία, ένα business opportunity.

Είσαι από εκείνους που εκανες πρακτική εξάσκηση σε κάποια εταιρεία. Περίγραψε μας τις πιο σημαντικές στιγμές που έζησες.

Ναι, έκανα δύο φορές πρακτική εξάσκηση. Η πιο σημαντική στιγμή, κατ’ ακρίβειαν, ήταν η ίδια η απόφαση να κάνω πρακτική εξάσκηση! Οι περισσότεροι δεν θα έλεγαν ναι σε δουλειά έναντι μικρής ή καθόλου αμοιβής. Κατ’ εμένα, εκεί φαίνεται το πόσο θέλεις, το πόσο “γουστάρεις” να πετύχεις. Τώρα, η πιο σημαντική στιγμή στην πρακτική μου εξάσκηση, ήταν η στιγμή που με ζήτησαν για πλήρη εργοδότηση στην Ergodotisi.com. Είναι η καλύτερη εταιρεία στην οποία έχω δουλέψει μέχρι στιγμής. Κάθε μέρα με εξελίσσει ακόμη περισσότερο και την ευχαριστώ!

Τότε ένιωσα μέσα μου το αίσθημα της ανταμοιβής για την προσπάθεια και τις θυσίες μου.

2016-08-20 19.12.20-2
Θα ήθελες να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση; Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον;

Δεν τίθεται θέμα, φυσικά και θα ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση κάποια μέρα. Μια φορά ζούμε, γιατί να μην το δοκιμάσουμε κι αυτό; Εξάλλου, δεν θέλω μετά από 50 χρόνια να κάθομαι σε μια πολυθρόνα και να αναπολώ τη ζωή μου, σκεπτόμενος πώς θα ήταν εάν ρίσκαρα. Η ζωή είναι είτε τραγωδία, είτε κωμωδία – εξαρτάται πώς θα την αντιμετωπίσεις. Εγώ την αντιμετωπίζω σαν κωμωδία, σαν παιχνίδι. Μη με ρωτήσεις όμως τι είδους επιχείρηση θα ξεκινήσω! Συνεχώς κατεβάζω καινούριες ιδέες και χάρη στο CIIM, έμαθα πώς να παρατηρώ για να αντιμετωπίζω επιχειρηματικές ευκαιρίες από το πουθενά.

Τέλος, πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην επιλογή σου για το CIIM η επιστροφή διδάκτρων σε περίπτωση μη εργοδότησης σου;

Αναμφίβολα είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο. Για ‘μένα όμως δεν παύει να παραμένει ένα κίνητρο κι όχι ο πραγματικός ρόλος. Γιατί εάν επιθυμείς πραγματικά να μπεις στο χώρο του business, με ή χωρίς επιστροφή διδάκτρων, this is the right place to be. Αυτή η είναι η προσωπική μου άποψη μέσα από τις σπουδές μου.

2016-08-20 19.13.23-2

Ευχαριστούμε τον Αντώνη για την πιο πάνω συνέντευξη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις σπουδές και στη ζωή του γενικά 🙂

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending