fbpx

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα μυστήρια του αθλητισμού! (videos)

Η ζωή από μόνη της είναι μυστήριο. Έτσι δεν λένε; Οτι το γεγονός πως υπάρχουμε σε αυτό τον κόσμο, ζούμε και αναπνέουμε είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα περίεργο.

Μυστήρια στον κόσμο υπάρχουν πάρα πολλά, από τα πιο μικρά και ασήμαντα θέματα μέχρι και τα σημαντικότερα ζητήματα της ζωής. Θα ήταν, λοιπόν, παράλογο να μην υπάρχουν και μυστήρια στον αθλητισμό.

Τι εννοούμε με την λέξη “μυστήρια”; Μα περιπτώσεις για τις οποίες παραμένουν ερωτηματικά ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Τέτοιες περιπτώσεις που “ταλαιπώρησαν” ή συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους φιλάθλους παγκόσμια, συλλέξαμε και σας τις παρουσιάζουμε:

1
Πέρασε ή όχι τη γραμμή το τέρμα του Geoff Hurst στον τελικό του Μουντιάλ του 1966;

Παραμένει μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο μυστήριο στον αθλητισμό. Το γεγονός πως έκρινε ένα τόσο σημαντικό τίτλο, σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο φιλικές σχέσεις Αγγλίας και Γερμανίας θα διαιωνίζει το ερώτημα.

Και μπορεί οι Άγγλοι με την βοήθεια της τεχνολογίας να απέδειξαν πως πέρασε τη γραμμή αλλά και οι Γερμανοί έχουν να αντιπαρατάξουν μελέτες κατά τις οποίες αποδεικνύουν πως η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή στο σουτ του Άγγλου επιθετικού.

Είπαμε, είναι ένα θέμα που θα καταλήξει σαν το ερώτημα “Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα;”

2
Έπαιρνε αναβολικά ή όχι η Florence Griffith Joyner;

Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η εκπληκτική Αμερικανίδα σπρίντερ και κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα γυναικών (που της έδωσαν και τον χαρακτηρισμό θυληκός Carl Lewis) κατάφερε επιδόσεις πραγματικά εξωπραγματικές για γυναίκα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως από το 1988, όταν και πέτυχε τα ρεκόρ, μέχρι και σήμερα τα ρεκόρ όχι απλά υπάρχουν αλλά μοιάζουν και ακατάρριπτα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απόσυρση της από τα σπορ το 1989 αλλά και τον αιφνίδιο θάνατο της το 1998, σε ηλικία, μόλις, 38 ετών, δημιούργησαν ένα debate κατά πόσο η μεγάλη σπρίντερ έπαιρνε αναβολικές ουσίες. Παρά τους ισχυρισμούς διάφορων γι’ αυτό, δεν αποδείχθηκε ποτέ πως η Flo – Jo πήρε αναβολικά…

3
Τι λέχθηκε ανάμεσα σε Zidane και Materazzi πριν το περιβόητο συμβάν στον τελικό του Μουντιάλ του 2006;

Δέκα χρόνια μετά την κεφαλιά του Ζιζού στον Materazzi, που σήμανε και το άδοξο τέλος της καριέρας του μεγάλου Γάλλου και ακόμα παραμένει άγνωστο τι ακριβώς έγινε.

Μπορεί πρόσφατα, ο Ιταλός αμυντικός να έδωσε τον δικό του ισχυρισμό, μπορεί να ξέρουμε πάνω – κάτω πως ο παλαίμαχος αμυντικός της Inter πρόσβαλε την αδελφή του Zidane αλλά ως εκεί.

Η λογική, μάλιστα, λέει πως ή θα περάσουν πολλά χρόνια ή ίσως και δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς ειπώθηκε. Να, λοιπόν, ένα πολύ μεγάλο μυστήριο που στιγμάτισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου για πάντα.

4
Τι έπαθε το “Φαινόμενο” πριν τον τελικό του Μουντιάλ το 1998;

Μιας και ο λόγος για ποδόσφαιρο και μυστήρια, το τι έπαθε ο Ρονάλντο πριν τον τελικό του Μουντιάλ πριν 21 χρόνια θα παραμείνει για πάντα ένα επτασφράγιστο μυστικό.

Ο μεγάλος επιθετικός, που εντυπωσίασε στη διοργάνωση και ανάγκασε τους Γάλλους να προσαρμόσουν την προετοιμασία τους για τον τελικό αποκλειστικά πάνω του, στο σημαντικότατο, αυτό, αγώνα παρουσιάστηκε σκιά του εαυτού του δημιουργώντας σωρεία θεωριών συνωμοσίας.

Ακούστηκε πως υπέφερε από κατάθλιψη, πως υπέφερε από ερωτική απογοήτευση, ακόμα και πως δεν συναίνεσε στο να “πουλήσει” η Βραζιλία το παιχνίδι στη Γαλλία ή ότι τον ανάγκασε η Nike να παίξει.

Η επίσημη εκδοχή λέει πως έπαθε κρίση επιληψίας πριν τον αγώνα αλλά ως εδώ. Γιατί ένας ποδοσφαιριστής που εμφανώς δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα και τελικά έπαιξε, είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ!

5
Πως πέθανε ο Ayrton Senna;

https://www.youtube.com/watch?v=GCZIMwtooR4

Πρόκειται, για πάρα πολύ κόσμο, για τον καλύτερο οδηγό που ανέδειξε ποτέ η Formula 1. Το γεγονός πως έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 34 ετών και κατά τη διάρκεια αγώνα έκανε τον μύθο του ακόμα πιο μεγάλο.

Ήταν την πρωτομαγιά του 1994 στην Ίμολα που έμελλε να γραφτεί ο επίλογος του τεράστιου Βραζιλιάνου οδηγού σε ένα εφιαλτικό, πάντως, διήμερο αφού την προηγούμενη είχε χάσει τη ζωή του και ο Αυστριακός Roland Ratzenberg.

Ο θάνατος του Αυστριακού επιβάρυνε ακόμα περισσότερο, την ψυχολογία του Ayrton, που από την αρχή της περιόδου παραπονιόταν πως η Williams του δεν υπάκουε στις εντολές του αλλά είχε δική της ισορροπία και βούληση.

Τελικά, επήλθε η μοιραία σύγκρουση με την επίσημη ετυμηγορία να αναφέρει πως το ατύχημα προήλθε “από αστοχία της κολόνας του συστήματος διεύθυνσης. Αυτή η αστοχία προκλήθηκε από άσχημα σχεδιασμένες και άσχημα εκτελεσμένες τροποποιήσεις”.

Αυτή όπως είπαμε είναι η επίσημη ετυμηγορία, γιατί από τότε γεννήθηκαν πολλές θεωρίες συνωμοσίας με την κυρίαρχη να κάνει λόγο πως η Williams ήθελε να τον σκοτώσει γιατί σκόπευε να υπογράψει στη Ferrari την επόμενη περίοδο.

Διάφορα ντοκιμαντέρ προσπάθησαν να αποδείξουν τι ακριβώς έγινε με την πλειοψηφία, πάντως, των φιλάθλων να προσπαθεί να καταλάβει τι οδήγησε στον θάνατο του καλύτερου οδηγού που είδε ποτέ η Formula 1!

Ποιο είναι για ‘σένα το μεγαλύτερο μυστήριο στον χώρο του αθλητισμού;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending