fbpx

Η ζωή δίνει μαθήματα μέσα από αθλητικές ταινίες! (Part 1)

Ανάμεσα στις χιλιάδες ταινίες που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, υπάρχουν και μερικές που τις λες και “διαμάντια”. Είναι ταινίες που πραγματικά μεταδίδουν όμορφα μηνύματα και αξίζουν κάθε δευτερόλεπτο της προσοχής του κοινού.

Ευτυχώς, ανάμεσα σε αυτές τις ταινίες υπάρχουν και μερικές που ασχολούνται με τα σπορ “αναγκάζοντας” τους απανταχού σινεφίλ και φίλους των σπορ να ευχαριστούν για μια ζωή τους συντελεστές.

Είναι ταινίες που πραγματικά μπορούν να αλλάξουν την ζωή ενός ανθρώπου αφού είναι γεμάτες νοήματα, δίνοντας την δική τους απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα “Τι είναι η ζωή;”

Τέτοιες ταινίες είναι που μαζέψαμε για εσάς και σας τις παρουσιάζουμε μαζί με όλα όσα θέλουν να μας πουν. Αυτό είναι το πρώτο μέρος με 5 ταινίες – αριστουργήματα, με το δεύτερο να ακολουθεί πολύ σύντομα!

1
Any Given Sunday

Πρόκειται για την καλύτερη αθλητική ταινία που μπορεί να δει κανείς! Μπορεί το άθλημα που καταπιάνεται να είναι από αρκετά, ως πάρα πολύ άγνωστο σε μας (american football) αλλά είναι τόσα πολλά τα μηνύματα ζωής που στέλνει που απλά μένεις με το στόμα ανοιχτό!

Η συγκεκριμένη ομιλία από τον Al Pacino (δεν χρειάζεστε εμένα να σας πω πόσο μεγάλη ηθοποιάρα είναι!) είναι όλα όσα θες να ξέρεις για τον όμορφο, τούτο, κόσμο! Η ζωή είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται προσπάθεια για να βγεις ζωντανός, όσο γερνά ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τα λάθη που κάνει και άλλα πολλά!

Το μεγάλο νόημα όμως ένα είναι: ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΠΟΤΕ! Είτε πρόκειται για αγώνα ή στη ζωή η μάχη είναι συνεχής και αδιάκοπη!

2
Remember the Titans

Ακόμα μια ταινιάρα και μια ομιλία από ένα ηθοποιό κλάσης σαν τον Denzel Washington! Για όσους δεν έτυχε να την δείτε, η ταινία καταπιάνεται με μια ομάδα κολεγιακού αμερικανικού ποδοσφαίρου στην οποία ο ρατσισμός ανάμεσα σε λευκούς και Αφρο-αμερικανούς είναι διάχυτος!

Τι κάνει, λοιπόν, ο προπονητής; Μέσα από ένα μικρό καψώνι τους οδηγεί στο Gettysburg, εκεί όπου έγινε μια από τις κρισιμότερες μάχες του αμερικανικού εμφυλίου όπου και τους δίνει το μήνυμα: ” Το μίσος κατέστρεψε την οικογένεια μου. Αν σε αυτή την ιερή γη δεν μονοιάσουμε εμείς και να γίνουμε ένα, θα καταστραφούμε και εμείς!”

Μαντέψτε τη συνέχεια. Ο ρατσισμός νικήθηκε, η ομάδα έγινε ΟΜΑΔΑ και θριάμβευσε!

3
Hoosiers

Μια κολεγιακή ομάδα καλαθόσφαιρας με ένα προπονητή που προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό από τον κάθε καλαθοσφαιριστή του, μια ταινία σκέτη απόλαυση και μια ερμηνεία για Όσκαρ και βάλε από τον Gene Hackman!

Στο παραπάνω βίντεο λέει ότι θα έπρεπε να λέει κάθε προπονητής στους παίχτες του, κάθε γονιός στα παιδιά του: “Δεν μετρά αν θα νικήσεις ή θα χάσεις, αρκεί να παίξεις με βάση τις δυνατότητες σου, να τα δώσεις όλα. Αν το κάνεις, για μένα θα είσαι νικητής!” Τα σχόλια είναι, πραγματικά, περιττά…

4
Rocky Balboa

Πρόκειται για την πιο γνωστή ομιλία τέτοιου είδους αφού όποιο βιντεάκι και αν παρακολουθήσεις που να μιλά για την ζωή θα είναι μέσα! “Άσε με να σου πω κάτι. Η ζωή δεν είναι γεμάτη λιακάδες. Όσο σκληρός και αν είσαι θα σε λυγίσει και αν το επιτρέπεις θα σε αφήσει στον πάτο για μια ζωή.

Κανείς δεν χτυπά τόσο σκληρά όσο η ζωή, αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι πόσο δυνατά χτυπάς εσύ αλλά πόσα μπορείς να αντέξεις και να προχωράς.” Αυτό είναι το ρεζουμέ από τα λόγια του μεγάλου Rocky και πως να μην ανατριχιάσεις!

5
Coach Carter

Αυτή η ταινία με τον Samuel L. Jackson στον ρόλο του προπονητή Carter θα σας αφήσει, κυριολεκτικά, με το στόμα ανοιχτό! Μαθαίνει στους καλαθοσφαιριστές του τον σεβασμό, που είναι το πλέον σημαντικό μάθημα που μπορεί να δώσει κανείς σε μαθητές αλλά αυτό που συμβαίνει σε αυτό το απόσπασμα είναι πραγματικά μοναδικό!

Σε όλη τη διάρκεια του έργου, ο Carter ρωτά ένα προβληματικό νέο,τον Timo Cruz, ποιος είναι ο μεγαλύτερος του φόβος με τον νεαρό να μην έχει σοβαρή απάντηση να δώσει! Μέχρι που ο νεαρός Cruz καταλαβαίνει πραγματικά την ερώτηση του προπονητή του και του απαντά “Ο μεγαλύτερος μας φόβος δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκής αλλά ότι είμαστε δυνατοί πέρα από κάθε λογική. Όλοι μας είμαστε προορισμένοι για να λάμψουμε!” Πως να μην αγαπήσεις αυτή την ταινία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending