Καιρός να λατρέψεις ακόμη περισσότερο τη Nutella – μια γεύση, χίλιες αναμνήσεις! Μια σοκολάτα που αγάπησες σε κάθε ηλικία, σε κάθε στιγμή και σε κάθε περίπτωση.
Αυτή η σοκολάτα παρασκευάστηκε το 1920 από τον Ιταλό ζαχαροπλάστη Pietro Ferrero, στην περιοχή Alba, μια μικρή πόλη στα βόρια της Ιταλίας. Τώρα έγινε και η αυτοκρατορία της Nutellas.
Την αγαπημένη μας σοκολάτα τώρα διαχειρίζεται ο ανιψιός του Pietro, ο Michelle που αναδεικνύεται ο πλουσιότερος στην Ιταλία.
Εσύ το γνώριζες;
Το όνομα Nut-ella προέκυψε από τον συνδυασμό της αγγλικής λέξης “nut” που σημαίνει φουντούκι και της ιταλικής κατάληξης “-ella” που σημαίνει «γλύκα».
Για να δούμε ποιοι είναι οι λόγοι που θα την λατρέψουμε ακόμη περισσότερο:
1Πολύ υψηλή σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο
Περιέχει ένα εκχύλισμα σόγιας, τη λεκινθίνη, που προστατεύει τα οστά, αυξάνει την ενέργεια και βοηθά στο να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
2Μείωση πηκτικότητας του αίματος
Τα αντιοξειδωτικά από το κακάο βοηθούν στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της πηκτικότητας του αίματος.
3Λιγότερες θερμίδες από την κανονική σοκολάτα
Ήξερες ότι μια κανονική σοκολάτα έχει 250 θερμίδες, ενώ 1 κουταλάκι με Nutella έχει “μόνο” 100 θερμίδες;! – Wow!