fbpx

Οι 4 + 1 αρχηγοί του μπασκετικού Παναθηναϊκού! (video)

Πάντα και παντού στα ομαδικά αθλήματα υπάρχει μια κατηγορία παιχτών που αναλαμβάνουν να βγούνε μπροστά.

Όταν τα πράγματα δεν πάνε βάση σχεδιασμού ή όταν η ομάδα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα ή όταν η μπάλα “καίει”, όπως λένε οι περισσότεροι μπασκετόφιλοι, ή όταν στα αποδυτήρια υπάρχει εκνευρισμός και αναβρασμός, η κατηγορία αυτή είναι εκεί. Αυτή η κατηγορία λέγεται “αρχηγός”.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν τους αρχηγούς του μπασκετικού Παναθηναϊκού τα τελευταία 20 χρόνια:

1
Δημήτρης Διαμαντίδης

Ο απόλυτος αρχηγός του Παναθηναϊκού. Είναι γνωστός και ως 3D από το γνωστό Dimitris Diamantidis Defense, επειδή κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Euroleague από το 2005 – 2009 καθώς επίσης και το 2011.

Διατέλεσε αρχηγός του Παναθηναϊκού από το 2009 απ’ όπου και πήρε την σκυτάλη από τον Φράγκι έως το 2016 όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μένοντας για πάντα στις καρδιές των οπαδών.

Ο Διαμαντίδης έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, έχοντας στο παλμαρέ του 22 τίτλους και πολλές διακρίσεις τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό – εθνικό επίπεδο.

2
Φραγκίσκος Αλβέρτης

Ο γνωστός και αγαπημένος Φράγκι, ο οποίος κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με την φανέλα του τριφυλλιού από το 1990 – 2009. Από κύπελλα Ελλάδος μέχρι πρωταθλήματα και από Euroleague μέχρι και Διηπειρωτικό το 1996.

Μέτρησε συνολικά 25 τίτλους και «φόρεσε» το περιβραχιόνιο του αρχηγού για σχεδόν μια δεκαετία και παραπάνω. Όταν άφηνε τον Παναθηναϊκό πολλοί βιάστηκαν να πουν ότι ο επόμενος αρχηγός θα είχε δύσκολο έργο αλλά υπολόγισαν χωρίς τον 3D.

3
Παναγιώτης Γιαννάκης

Γνωστός και ως “δράκος” όπως τον χαρακτηρίζουν. Φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού τις σεζόν 1994 – 1996 ερχόμενος από την προηγούμενη ομάδα του, τον Πανιώνιο.

Αν και έμεινε μόνο 2 σεζόν πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα του. Υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και στον Παναθηναϊκό βασίζονταν επάνω του για να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Δεν τους απογοήτευσε αφού στην τελευταία του σεζόν κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο φορώντας την φανέλα της Εθνικής (σαν αρχηγός του τριφυλλιού) και μετά κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

4
Νικ Καλάθης

Ένας παίχτης, όχι τόσο μεγάλος μπασκετικά όπως οι προκάτοχοι του, παρόλο που μετακόμισε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και στο NBA.

Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό τον βρήκε να ανακηρύσσεται πρώτος στα κλεψίματα (54) και δεύτερος στις ασσίστ (174).

Αυτά σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, του έφεραν το περιβραχιόνιο, με το οποίο σκοπεύει να μεγαλουργήσει! Το αν θα τα καταφέρει να συνεχίσει την πορεία των Φράγκι και 3D, θα δείξει στα επόμενα χρόνια.

5
Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Ένας ακόμη μπασκετμπολίστας τεράστιας αξίας που φόρεσε την φανέλα του “εξάστερου”, και ο μοναδικός μη Έλληνας παίχτης της λίστας, ο οποίος όμως δεν έγινε ποτέ αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Είναι στην λίστα γιατί είχε όλα τα προσόντα να γίνει, και στην καρδιά των οπαδών είναι και αυτός ένας αρχηγός. Αγωνίστηκε με την φανέλα των πρασίνων την περίοδο 1998 – 2002 όπου και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ευρώπης (2000 και 2002) καθώς και τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (1999, 2000 και 2001).

Παρόλο που έμεινε μόνο τέσσερις σεζόν κατάφερε να γίνει από τους πιο αγαπητούς αθλητές του τριφυλλιού λόγω της μαχητικότητας και του πάθους που έβγαζε στο παρκέ. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η αγαπημένη του ομάδα.

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Βασίλη Γουδή και στάληκε στο StudentLife Sports για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending