fbpx

Σκέψεις που κάνουμε εμείς οι αναποφάσιστοι…

Οι περισσότεροι φοιτητές κατά το 3ο – 4ο έτος των σπουδών τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα χάος που επικρατεί στο μυαλό τους.

Αλήθεια, αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην υπόλοιπη ζωή μας;

Μια από αυτούς είμαι κι εγώ.

1
Από τη στιγμή που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο μέχρι να βγεις, αλλάζουν πολλά πράγματα στο μυαλό σου, αλλά και στην προσωπικότητα σου.

Σήμερα ζούμε σε μια κοινωνία με πάρα πολλές επιλογές. Μια απόφαση μας μπορεί να ορίσει το παρόν μας, αλλά και το μέλλον μας. Μόνο που οι επιλογές είναι τόσες πολλές, ενώ τα δεδομένα ανατρέπονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που σε καθιστούν αντιμέτωπο με τις επιλογές σου.

2
Όλες οι επιλογές φαντάζουν τόσο ορθές και τόσο λανθασμένες ταυτόχρονα.

Ποια είναι όμως η πραγματικά ορθή επιλογή; Καμία και όλες. Κάθε επιλογή έχει τις δικές τις επιπτώσεις και επιρροές πάνω σου, επομένως κανένας δεν είναι καταλληλότερος από ‘σένα για να πάρει την απόφαση αυτή.

3
Πρέπει να ζυγίσεις τις επιλογές σου και να δεις τι θα σου προσφέρει η καθεμιά.

Επένδυσε σε αυτές με μόνο κριτήριο το τι θέλεις εσύ και κανένας άλλος. Κανείς δεν σε γνωρίζει καλύτερα από ‘σένα για να σου πει τι πρέπει να κάνεις.

4
Μια απόφαση, έστω επιπόλαια, μπορεί να σε λυτρώσει από χιλιάδες αρνητικές σκέψεις

Με λιγότερες σκέψεις στο μυαλό σου θα καταφέρεις να δεις τα πράγματα καθαρότερα και τελικά να αποφασίσεις τι πραγματικά θέλεις.

Όσο για τις λάνθασμένες επιλογές, αυτές είναι ίσως πιο σημαντικές από τις ορθές.

Μέσα από αυτές, ο καλύτερος τρόπος για να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που κάνεις δεν είναι για ‘σένα και να αλλάξεις γρήγορα πορεία.

Αφού απορρίψεις την μια επιλογή, οι επόμενες θα είναι ευκολότερες. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι μήπως έκανες την λάθος επιλογή.

Αν δεν δοκιμάσεις πώς θα μάθεις;

Ακόμα και αν δεν ξέρεις τι θέλεις το πιο βοηθητικό για ‘σένα είναι να βάλεις κάτω τις προτεραιότητες σου και να ζυγίσεις τις επιλογές  σου.

Μπορείς να αποφασίσεις με την μέθοδο του αποκλεισμού και να πεις αυτό δεν είναι για ‘μένα.

Μόνο μην υποτιμήσεις τις δυνατότητές σου, γιατί ο άνθρωπος μέσα του κρύβει θησαυρό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending