fbpx

Ποδοσφαιριστές – μαχητές που πάλεψαν με τον καρκίνο και επέστρεψαν στα γήπεδα!

Είναι αρκετά λυπηρό, όντως που σήμερα καταντήσαμε κάθε μέρα να ακούμε και για ένα συνάνθρωπο, γνωστό ή άγνωστο ότι χάθηκε ή διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο, τον καρκίνο.

Είναι όμως και κάποιοι άνθρωποι που στέκονται μαχητές, αλώβητοι και καταφέρνουν να τον ξεπερνούν και συνεχίζουν να χαρίζουν την παρουσία τους στα αγαπημένα τους άτομα.

Έτσι είναι και οι παρακάτω 4 μάγκες, οι “δικοί” μου ήρωες, τα “δικά” μου παραδείγματα μαχητικότητας. Ποδοσφαιριστές που όχι απλά τον ποδοπάτησαν, αλλά επέστρεψαν και στην ενεργό δράση.

Δες ποιοι είναι:

1
Eric Abidal

Αρχή κάνουμε με τον τεράστιο Έρικ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος αμυντικός διαγνώσθηκε με όγκο στο ήπαρ το 2011, λίγες εβδομάδες πριν τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στο Wembley Stadium.

Ο Έρικ έκανε την εγχείρηση του και μετά από 6 εβδομάδες με όλη την στήριξη από τον Ζοζέπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος του επισήμανε ότι τον υπολόγιζε, ήταν εκεί στον τελικό και είχε το καλύτερο δώρο αφού ο Κάρλες Πουγιόλ του έδωσε την ευκαιρία να σηκώσει αυτός το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ένα χρόνο μετά ο καρκίνος επέστρεψε και ο εφιάλτης ξαναζωντάνεψε. Με την βοήθεια του ξαδέλφου του που του έδωσε ένα κομμάτι από το συκώτι του, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση.

Πλέον απόλυτα υγιής ξανάρχισε προπονήσεις, έδωσε τα πάντα και από εκεί που πάλευαν να τον σώσουν, επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, την Μπαρτσελόνα.

Όταν πήγε στον Ολυμπιακό Πειραιώς και ερωτήθηκε γιατί διάλεξε τον αριθμό “22” είπε πως το πρώτο “2” συμβολίζει τις φορές που διαγνώσθηκε με καρκίνο και το δεύτερο “2” οι φορές που τον νίκησε. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ!

2
Marco Russ

Ο εμβληματικός αρχηγός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης λίγο πριν το τέλος της σεζόν του 2015 και λίγες μέρες πριν τα δύο παιχνίδια του μπαράζ υποβιβασμού με την ομάδα της Νυρεμβέργης, διαγνώσθηκε με όγκο.

Ο παίχτης γέννημα θρέμμα της ομάδας έκανε γνωστό στον προπονητή του πως δεν πρόκειται να μην είναι παρών στους δύο “τελικούς” της ομάδας.

Αφού πήρε το “εντάξει” από το ιατρικό τιμ, ο Ρας πήρε μέρος στον πρώτο αγώνα, που δυστυχώς ήταν ο μοιραίος παίχτης αφού έβαλε αυτογκόλ, και το παιχνίδι έληξε 1-1. Η κακοτυχία στον αγώνα και στο παιχνίδι της ζωής δεν τέλειωσε εκεί αφού πήρε την 10η κίτρινη κάρτα, κάτι που του στοίχισε το επόμενο παιχνίδι.

Ο Μάρκο παρ’ ολα αυτά υποβλήθηκε σε εγχείρηση και αμέσως γνωστοποίησε στον προπονητή του πως όλα είναι εντάξει. Πήρε μέρος κανονικά στην προετοιμασία και επέστρεψε στην ενεργό δράση.

3
Stiliyan Petrov

Τον Μάρτιο του 2012 ο Στίλιαν διαγνώσθηκε με οξεία λευχαιμία. Μετά από 4 μήνες ο αρχηγός των “χωριατών” αποχώρησε από την ενεργό δράση και αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στην μάχη ενάντια στην επάρατη νόσο.

Δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του η σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του, Πολίνα. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν 60,000 οπαδοί στο Celtic Park τραγούδησαν όρθιοι αφιερωμένο σε αυτόν το “You will never walk alone” σε έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Aφορμή για αυτό τον αγώνα ήταν η συλλογή χρημάτων για να βοηθηθεί ο οργανισμός που ίδρυσε ο Βούλγαρος άσσος κατά την διάρκεια της δικής του μάχης, για να βοηθά κόσμο που πάλευε με τον καρκίνο. Λίγο πριν την τελευταία χημειοθεραπεία ο καρκίνος επανήλθε.

Δεν τα έβαλε κάτω, ξανά από την αρχή, μάχη κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Τα κατάφερε. Επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2014-15 σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έκανε μαθήματα προπονητικής.

Το καλοκαίρι του 2016 πήρε μέρος στην προετοιμασία της Άστον Βίλα για να γίνει ξανά ποδοσφαιριστής της ομάδας ωστόσο δεν του έδωσαν την άδεια από την διοίκηση αλλά του πρόσφεραν θέση στο τεχνικό τιμ.

4
Jonas Guttierez

Το 2013 ο Τζόνας διαγνώσθηκε με όγκο στα γεννητικά του όργανα μετά από πόνο που ένιωσε. Το ανακοίνωσε στον προπονητή του Άλαν Πάρντιου και στην διοίκηση της ομάδας και το μόνο που του είπαν ήταν πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει από την ομάδα για το καλό όλων.

Η ομάδα τον πέταξε και δεν του στάθηκε. Πληγωμένος και από την συμπεριφορά της Νιούκασλ, έπρεπε να αναγεννηθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες του και να νικήσει τον καρκίνο και να φανεί δυνατός σε αυτό το “90λεπτο”.

Τον ξεπέρασε έχοντας δίπλα του καλούς φίλους και την αγαπημένη του αρραβωνιαστικιά. Δυστυχώς ο καρκίνος κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες και ξανά από την αρχή.

Ο Αργεντινός εξτρέμ βάζει γκολ στον καρκίνο, τον αδειάζει όπως δεν άδειασε κανέναν αμυντικό. Επέστρεψε δυνατός, γερός και υγιής στις προπονήσεις του!

Τη σεζόν 2014-2015 έσωσε την Νιούκασλ από τον υποβιβασμό με γκολ και ασίστ στο 2-0 ενάντια στη Γουέστ Χαμ. Συνεχίζει μέχρι σήμερα στην ενεργό δράση.

Αυτοί οι τέσσερις “τυπάρες” είναι πραγματικά παλληκάρια και πραγματικά παραδείγματα για όλους μας. Οφείλουμε κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση να φέρνουμε αυτούς στον νου μας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending