fbpx

Οι 5 λόγοι που θα θέλεις να ταξιδέψεις στην παραμυθένια πόλη του Porto!

Το Πόρτο (ή αλλιώς γνωστό και ως Oporto) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, μιας και η πρώτη είναι η πρωτεύουσα της, η Λισαβόνα.

Το Πόρτο, είναι μια πόλη που πλημμυρίζει από ζωντάνια – τόσο λόγω των έντονων χρωμάτων στα κτίρια του, όσο και των φιλικών ανθρώπων που το απαρτίζουν (οι λεγόμενοι Portoenses)!

Μια πόλη που αγκαλιάζεται από τον ποταμό Douro και έχει να προσφέρει στον κάθε ανυποψίαστο επισκέπτη εμπειρίες, που θα μείνουν στο μυαλό του ως όμορφες αναμνήσεις που κάθε φορά θα ζωντανεύουν με όλες του τις αισθήσεις!

river-346311_960_720

Γιατί το Πόρτο, είναι μια πόλη που όλα θυμίζουν ένα βιβλίο παραμυθιού με καλοζωγραφισμένες εικόνες, έντονα χρώματα, περιπέτειες, χαρά και γενικότερα ξύπνημα συναισθημάτων!

Και το παραμύθι, ξεκινάει κάπως έτσι:

1
Cais De Gaia:

karavia

Η θέα από το Cais de Gaia είναι η ωραιότερη της πόλης! Ένα σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη, όπου με δέος μπορεί να απολαύσει τον εκπληκτικό ορίζοντα της πόλης. Μια επιπρόσθετη μαγεία δίνεται από τα γραφικά καραβάκια που βρίσκονται μπροστά του, καθώς και από την πανέμορφη γέφυρα Dom Luis.

Συγκροτεί ένα γραφικό μαγικό σημείο για αμέτρητες φωτογραφίες και για χαλάρωση μπροστά στο φόντο των πορτοκαλί σκεπών των κτιρίων!

2
Cais da Ribeira

Ένα ακόμη γραφικό σημείο της πόλης, που έχει ανακηρυχθεί και ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.  Απαρτίζεται από πολλά μεσαιωνικά δρομάκια και επικοινωνεί με την παραθαλάσσια πλατεία, όπου οι θαμώνες απολαμβάνουν τη θεσπέσια μυρωδιά των θαλασσινών μεζέδων.

Επίσης, έχουν την ευκαιρία, να δοκιμάσουν και το πιο διάσημο κρασί της Ιβηρικής χερσονήσου, με τη γλυκιά και βαθιά γεύση!

port_wine

 

Αξιοθέατα που κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει να επισκεφθεί είναι:

 

3
Casa da Musica:

Ένα κτίριο που εντυπωσιάζει μέσα από την παράξενη του αρχιτεκτονική! Αποτελείται από 12 ορόφους και προσφέρει γαλήνη στους λάτρεις της μουσικής,  με μια αίθουσα των 1300 θέσεων!

4
Μουσείο Serralves:

serralves-collection

Ο χώρος που μπορεί κανείς να θαυμάσει την τέχνη και μια πληθώρα σειρά από εντυπωσιακές εκθέσεις σε ποικίλα θέματα!

5
Εθνικό μουσείο-Soares Dos Reis:

Είναι το πρώτο εθνικό μουσείο της Πορτογαλίας που άνοιξε το 1833, με εντυπωσιακές συλλογές από αντικείμενα αξίας, προερχόμενα από μοναστήρια.

museu-nacional-soares-dos-reis-oporto-helloguideΒέβαια το Πόρτο δεν διαθέτει μόνο τα πιο πάνω μέρη για τους επισκέπτες του, αλλά και πολλά άλλα, που κανείς μπορεί να κάθεται με τις ώρες να χαζεύει και να παρατηρεί. Π.χ. τη λεπτομέρεια, τη κομψότητα και την ομορφιά τους!

Μερικά παραδείγματα είναι: η εκκλησία São Francisco, ο καθεδρικός ναός, ο πύργος Clerigos και το πρώην χρηματιστήριο, Palacio Da Bolsa!

Αναμφισβήτητα, είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ διακοπές

header-porto

Έχει και εξαιρετικό κλίμα, με ήπιους χειμώνες και όχι πολύ ζεστά καλοκαίρια!

Τι λες να κλείσεις εισητήριο για το Πόρτο με την πρώτη ευκαιρία;

 

Δες επίσης: Θαϊλάνδη – Φωτογραφίες από τον ονειρεμένο αυτό παράδεισο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending