fbpx

Σχέση από απόσταση: Αυτοί είναι οι λόγοι που έχει και τα θετικά της!

Kανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει· η απόσταση είναι μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία για μια σχέση.

Μια δοκιμασία που, όμως, μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά και δεν φέρνει μόνο προβλήματα, όπως πολλοί πιστεύουν.

 

Tο έζησα, το ζω και ίσως, για να διαβάζεις, το ζεις κι εσύ.

long distance relationship1

Εάν αποφάσισες να μείνεις σε μια σχέση παρά το εμπόδιο της απόστασης, αυτό πάει να πει πως η σχέση αυτή σημαίνει πολλά για ‘σένα και ότι αξίζει τον κόπο, σωστά;

Ίσως, να  φοβάσαι ότι έκανες λάθος και ότι η σχέση αυτή είναι καταδικασμένη.

Όμως, εάν τρέφεις αληθινά συναισθήματα για τον άλλο, το μόνο που θα καταφέρει η απόσταση είναι να κάνει την σχέση σας πιο δυνατή.

 Πώς μπορεί η απόσταση να ωφελήσει μια σχέση; 

 

1
Εμπιστοσύνη

Είναι εύκολο για δύο άτομα που αγαπιούνται και βρίσκονται συνεχώς μαζί, να αναπτύξουν ένα αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Αλήθεια, για ποιο λόγο να προδώσεις την εμπιστοσύνη κάποιου που βρίσκεται δίπλα σου, εάν τον αγαπάς πραγματικά;

Τι γίνεται όμως, όταν αυτός ο κάποιος που αγαπάς πάψει να είναι δίπλα σου; Όταν δηλαδή αρχίσουν να εμφανίζονται λόγοι για να προδώσεις την εμπιστοσύνη του άλλου, όπως για παράδειγμα η ανάγκη για σωματική επαφή;

Δύο πράγματα μπορούν να συμβούν, σε μια τέτοια περίπτωση:

long-distance-relationship-advice

  • Είτε που θα γκρεμιστούν όλα... Εάν ένας από τους δύο κάνει το λάθος να ενδώσει σε ένα πειρασμό, τότε πάει και η εμπιστοσύνη πάει και η σχέση.
  • Είτε που θα μπουν τα πιο γερά θεμέλια της σχέσης σας.

Εάν καταφέρετε μέσα σε τέτοιες συνθήκες να διατηρείτε απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας απένταντι στον άλλο, τότε αυτόματα η σχέση πάει σε ένα άλλο επίπεδο!*

*Και μην μου πείτε πως είναι δύσκολο να ξέρεις αν ο άλλος σου λέει πάντα την αλήθεια. Δεν είμαστε παιδιά. Αν ξέρεις καλά το άτομο που είσαι μαζί του, τότε σίγουρα θα ξέρεις και να διαβάζεις ακόμα κι εκείνα που δεν σου λέει, όσο μακριά και να βρίσκεται. 

2
Ωριμάζετε σαν άτομα…

Ίσως το καλύτερο πράγμα που προσφέρει η απόσταση σε μια σχέση. Είναι συνηθισμένο τα ζευγάρια να μεγαλώνουν μαζί, να αποκτούν ίδιες συνήθειες, να αντιμετωπίζουν τα πάντα μαζί και γενικά να γίνονται ένα! Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα θετικό, μιας και μέσα σε όλο αυτό χάνουμε τον εαυτό μας, θυσιάζουμε το άτομο για χάρη του μαζί.

Αντίθετα, όταν μεγαλώνεις μακριά από τον άλλο, μαθαίνεις να αναλαμβάνεις ευθύνη του εαυτού σου, και μόνο. Είσαι μεν σε σχέση, αλλά προτεραιότητά σου δεν είναι η σχέση, αλλά ο εαυτός σου και η επιβίωσή σου.

Περνάς καλά, αλλά και άσχημα. Χτυπάς, πέφτεις και σηκώνεσαι. Μόνος. Μόνη.

Παράλληλα, όμως, ξέρεις να αγαπάς και να σκέφτεσαι κάποιον που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά σου.

Και γιατί μια τέτοια κατάσταση είναι θετική;” Σε ακούω να ρωτάς με απορία.

3
Οι εξαρτήσεις παντός είδους βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Το να εξαρτάσαι από τον άλλο, ακόμα κι αν αυτός είναι ο έρωτας της ζωής σου, είναι καταστροφικό και για τη σχέση αλλά και για ‘σένα.

Η απόσταση βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τους αγαπημένους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους ως άτομα, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν και μια υγιέστατη σχέση.

4
Περνάτε καλά στην καθημερινότητα σας

Ακόμα ένα θετικό της απόστασης είναι πως σε “αναγκάζει” να περνάς καλά και χωρίς τον έρωτα της ζωής σου (και χωρίς έρωτα γενικότερα).

Όταν ο έρωτάς σου βρίσκεται μακριά από ‘σένα, μαθαίνεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου. Απολαμβάνεις τις βόλτες σου. Γεμίζεις τον χρόνο σου με καινούρια πράγματα.

Μπορείς, ακόμη, να βγαίνεις έξω και να διασκεδάζεις με φίλους και άλλο κόσμο, χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να ερωτευτείς, μιας και ερωτικά είσαι καλυμμένος!

Η απόσταση είναι δύσκολη.

distance

Και η αλήθεια είναι πως δεν αξίζουν όλες οι σχέσεις την αναμονή και την υπομονή που συνεπάγεται. Στις περιπτώσεις όμως που κρίνουμε ότι όντως αξίζει, η απόσταση γίνεται σύμμαχος και όχι εχθρός της σχέσης. Την ωριμάζει, την δυναμώνει και την κάνει έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.

Μια όμορφη και ειλικρινής σχέση, δεν μπορεί να χαλάσει, όσα κι αν είναι τα χιλιόμετρα ανάμεσα της.

Και όχι, αυτό δεν είναι μια γλυκανάλατη, ρομαντική δήλωση. Ή μπορεί και να είναι. Πάντως είναι αλήθεια.

Peace & Love

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending