fbpx

Θριάμβευσε η Κύπρος στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκοποβολής!

Άθλημα που παραδοσιακά μας “πάει” στην Κύπρο είναι η σκοποβολή και αποδεικνύεται πως πέραν από παρόν υπάρχει και μέλλον, αφού με μπόλικες επιτυχίες στις αποσκευές της επέστρεψε από το 6ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκοποβολής (που διεξήχθη στο Bydgoszcz της Πολωνίας από τις 11 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου) η κυπριακή αποστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΠΑ:

Με δύο αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο, επέστρεψε η αποστολή μας από την Πολωνία όπου έλαβε μέρος στο 6ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2016 και η συγκομιδή μας αποτελεί ακόμη ένα θρίαμβο του Κυπριακού Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της Σκοποβολής ειδικότερα.

Η καλή μέρα φάνηκε από τον Αντρέα Μακρή (2ος με 118 επιτυχίες ) ο οποίος πέρασε στον τελικό στο ΤΡΑΠ και έχασε το χρυσό στις λεπτομέρειες αλλά η κατάκτηση του αργυρού διόλου δεν μας χάλασε αφού απέναντι σε μεγαθήρια του παγκόσμιου αθλητισμού καταφέραμε να βρισκόμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους.

Μαζί δε με τις προσπάθειες των συναθλητών του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη (13η θέση με 113 επιτυχίες ) και Nihat Akterzi (14η θέση με 113 επιτυχίες ) έφεραν την Κύπρο στην δεύτερη θέση στο ομαδικό με 344 επιτυχίες πίσω από την Ιταλία η οποία είχε 348 κερδίζοντας έτσι και πάλι το αργυρό μετάλλιο.

Στο ΣΚΗΤ οι Μενέλαος Μιχαηλίδης (5ος με 118 επιτυχίες ), και Γιώργος Καζάκος (9ος με 116 επιτυχίες) και Σωτήρης Αντωνίου (10ος με 115 επιτυχίες) έδωσαν φοβερή μάχη με τον Μενέλαο Μιχαηλίδη να περνά στον τελικό όπου όμως κατετάγη τελικά πέμπτος .

Η συνολική, όμως, παρουσία και των τριών αθλητών μας οδήγησε την Κύπρο στην τρίτη θέση στο ομαδικό του ΣΚΗΤ και έτσι πήραμε ακόμη ένα μετάλλιο το οποίο και πανηγυρίστηκε έντονα από την Κυπριακή αποστολή αφού οι αντίπαλοι μας ήταν οι κορυφαίοι της παγκόσμιας σκοποβολής και στα δύο αθλήματα.

Μπροστά μάλιστα από Ιταλία, Πολωνία αλλά και Ινδία, χώρες οι οποίες διακρίνονται για τους αθλητές τους και με την επιτυχία, κάτω από αυτά τα δεδομένα, να παίρνει νέες διαστάσεις.

Την αποστολή συνόδευαν οι κ.κ. Εύρος Δημοσθένους σαν αρχηγός της αποστολής και ο Μιχάλης Κατζιανής σαν Συνοδός/Προπονητής.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending