fbpx

Πώς θα ήταν τα πιο γνωστά παραμύθια σε… κυπριακό version;

Ούλλοι μας εμεγαλώσαμεν με ιστορίες και παραμύθια όταν ήμασταν μικροί.

Ξέρουμεν τα πόξω τζιαι ανακατωτά. Εφανταστήκατε όμως ποτέ πώς εν να ήταν εάν εδιαδραματίζουνταν στην Κύπρο;

Πάμε να δούμε!

1
Η Σσιόνα (Χιονάτη)

Αζούλεψεν η κατζιάρα επειδή ήταν ομορφόττερη της τζιαι έθελεν να την καθαρίσει. Η μιτσιά όμως επήεν τζιαι εχώστηκεν με 7 αρσενικούς!. Μαθαίνει η κατζιάρα ότι ζει ακόμα, ντύνεται κοτζιάκαρη, πάει βρίσκει την τζιαι διά της παττάλικον αγγούρι να φάει.

Τρώει το η παλαβή τζιαι μισοπεθανίσκει. Να πεις ήταν κανένα γαλατοπούρεκκο, κανένα τσουρέκι να πω χαλάλι. Αλλά αγγούρι; Τέλος πάντων, βρίσκει την ένας φλώρος, ζωντανεύκει τζιαι παντρεύκουνται.

2
Η Κοτσινοσκούφισσα (Κοκκινοσκουφίτσα)

Διά της η μάνα της μια σακούλα νάιλον με κολοκάσι να πάρει της στετές της τζιαι λαλεί της να μεν ρέξει που το δάσος. Θωρεί κάτι βαβάτσινα τζιειμέσα όμως η μιτσιά, τζιαι ρέσσει. Ούτε λουκκουμάδες να ήταν.

Θωρεί την ο λύκος, μαθαίνει για τη στετέ τζιαι πάει τζιαι τρώει την. Έρκεται τζιαι η Κοτσινοσκούφισσα, χαπάρι η παλαβή νομίζει εν τζείνος η στετέ, τζιαι τρώει την τζιαι τζείνην. Πολλά μακάβριο.

3
Η Τζoιμισμένη (Ωραία Κοιμωμένη)

Αγκρίστηκεν η κατζιάρα του χωρκού που εν την εκαλέσαν στα βαφτίσια της μιτσιάς τζιαι έβαλεν της κατάρα, που εν να γίνει 18 να τρυπήσει τα δαχτύλια της τζιαι να πέσει να φυρτεί, να μεν ταράσσει.

Εν διακρίνω καμιάν κατάρα εγώ σε τούτο, αλλά τέλος πάντων. Φιλά την ο φλώρος, ξυπνά τζιαι αγαπιούνται.

4
Η Ξιμαρισμένη (Σταχτοπούτα)

Μεινήσκει με τη μητριά τζιαι τες κόρες της που εν την παν ίντζα. Πλινίσκει, καθαρίζει, μαϊρεύκει, δούλα κανονική. Ούτε στο πανηύρι του χωρκού εν την αφήνουν να πάει.

Έρκεται όμως η θεάρα η νούννα της, η οποία πρέπει να ήταν τζιαι λλίο μαστουρωμένη τζιαι κανονίζει την. Βρίσκει της φουστάνι (τραπεζομάντηλο), αμαξούα (ένα κολότζιν) τζιαι αμαξάριες (2 ποντικούς) τζιαι πέμπει την στο κάστρο.

Βρίσκει η μιτσιά τον φλώρο, κολλά του, γινίσκεται 12 η ώρα. “Ου Παναγία μου άρκησα λαλεί“, βουρά να φύει τζιαι πέφτει της ο τάκκουνος. Επέλλανεν ο μιτσής τζιαι εγύριζεν με τον τάκκουνο μες το χωρκό να έβρει ποιας εν που ένι.

Πάλε καλά που εν είσσιεν Zara για να φορούν ούλλες τα ίδια. Ε τζιαι ήβρεν την τζιαι επαντρευτήκαν.

The end. Τζιαι έζησαν τζείνοι καλά τζιαι εμείς καλύττερα.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending