fbpx

Το πρωτάθλημα των οργανωμένων ποιος θα το κερδίσει; (videos)

Το πρωτάθλημα σιγά-σιγά άρχισε με την κάθε ομάδα να έχει τις δικές τις βλέψεις για διάκριση. Άλλος πάει για πρωτάθλημα, άλλος για Ευρώπη, άλλος για να αποφύγει την διαβάθμιση. Αυτά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Επειδή υπάρχει και το άλλο μέρος του πρωταθλήματος, το οπαδικό, με την κάθε οργανωμένη κερκίδα να θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις και να κατακτήσει το δικό της, άτυπο, πρωτάθλημα στις συνειδήσεις των οπαδών ως η καλύτερη κερκίδα.

Ποιες είναι oι κερκίδες αυτές, είναι που θα δούμε παρακάτω με βάση τη σειρά που τερμάτισαν οι ομάδες πέρσι. Ποια είναι η καλύτερη, το αφήνουμε στη δική σας κρίση.

1
ΑΠΟΕΛ

Ο ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε το 1979 αλλά το 1992 απέκτησε το προσωνύμιο “Πορτοκαλί” με το οποίο είναι περισσότερο γνωστοί σήμερα. Ο λόγος; Όταν μετά από ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ Αθηνών, όπου οι κιτρινόμαυροι οπαδοί φορούσαν κίτρινα σακάκια, οι αντίστοιχοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αποφάσισαν να κάνουν κάτι ανάλογο. Έτσι στο παιχνίδι πρωταθλήματος που ακολουθούσε με την ΑΕΛ, οι οργανωτές γύρισαν τα σακάκια τους στην πορτοκαλί πλευρά (ήταν της μόδας τότε τα σακάκια με διπλή όψη) καθιερώνοντας το πορτοκαλί, μάλλον τυχαία, σαν το σήμα κατατεθέν των οπαδών της λευκωσιάτικης ομάδας. Άξιο αναφοράς είναι πως, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα των πορτοκαλί, η κερκίδα των γαλαζοκιτρίνων ψηφίστηκε ως η 2η καλύτερη κερκίδα της Ευρώπης το 1996!

2
ΑΕΚ

Η οργανωμένη κερκίδα της ΑΕΚ ιδρύθηκε το 2001 και φέρουν το όνομα “Guardians” (φρουροί) από τους φρουρούς της πόλης της Λάρνακας και την εκστρατεία του στρατηγού Κίμωνα το 450 π.Χ.

3
Απόλλων

Ο ΠΑΝΣΥΦΙ Απόλλων, πιο γνωστός και ως “Θύρα 1”, δημιουργήθηκε το 1982 με το όνομα του να προέρχεται από την αντίστοιχη θύρα εισόδου των γαλάζιων στο Τσίρειο Στάδιο, έδρα της λεμεσιανής ομάδας. Σημαντική διάκριση της γαλάζιας εξέδρας είναι το “Best of Tifo” για την περίοδο 2008-09.

4
Ομόνοια

Η “Θύρα 9”, ως οργανωμένο σύνολο των οπαδών της Ομόνοιας δημιουργήθηκε το 1992 με το όνομα της να συσχετίζεται άμεσα με τον μεγάλο κανονιέρη του τριφυλλιού αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου, Σωτήρη Καΐάφα. Ο παλαίμαχος επιθετικός  και ο αριθμός “9” που έφερε στη φανέλα του, λοιπόν, ήταν η πηγή έμπνευσης για να υιοθετήσει ο σύνδεσμος το συγκεκριμένο όνομα. Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους ξέρουν το “Μακάρειο” Στάδιο, η αρχική θέση των οργανωμένων των πρασίνων ήταν κάτω από το ρολόι, απέναντι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία πριν μετακινηθούν στο βόρειο πέταλο, θέση που κατέχουν και σήμερα στο νέο ΓΣΠ.

5
Ανόρθωση

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης, πιο γνωστοί με  την επωνυμία “Μαχητές”, ως σύνολο δημιουργήθηκε το 1994 με το όνομα του να δηλώνει την θέληση των ιδρυτών / μελών του για να πολεμήσουν για την κατεχόμενη Αμμόχωστο και για την ομάδα τους. Έχουν μόνιμη θέση στην νότια κερκίδα του “Αντώνης Παπαδόπουλος” τα τελευταία χρόνια και αφού προηγουμένως (δεκαετία του ’90) είχαν την βόρεια κερκίδα ως σημείο σύναξης τους.

6
Νέα Σαλαμίνα

Στην έτερη ομάδα της Αμμοχώστου, οι οργανωμένοι είναι οι “Red Rebels”, σύνολο που ιδρύθηκε το 2012, με το όνομα του, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου, να πέφτει τυχαία στο τραπέζι στην ιδρυτική συνάντηση του συνδέσμου. Ο σύνδεσμος ιδρύθηκε ουσιαστικά μέσα από μια παρέα Σαλαμιναίων που σκοπό έχει να υπηρετεί την ομάδα της Αμμοχώστου και να την βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι στη σελίδα τους.

7
ΑΕΛ

Ο ΣΥ. Φ. ΑΕΛ, γνωστότερος ως “Θύρα 3” ιδρύθηκε το 1989 με την ονομασία του να προέρχεται από την θύρα εισόδου των οπαδών των γαλαζοκιτρίνων στο Τσίρειο Στάδιο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του αντίστοιχου συνδέσμου των οπαδών του Απόλλωνα. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι οπαδοί της λεμεσιανής ομάδας ήταν ήδη οργανωμένοι από το 1979. Αρχικά είχαν θέση στη Δυτική κερκίδα του Τσιρείου πριν μεταφερθούν στη σημερινή τους θέση στην Ανατολική με πρώτο χώρο συνάντησης του το “Loukas Inn”. Στα αξιοσημείωτα είναι η 7η θέση στην κατάταξη του Ultras World για το 2013 και μπορείτε να δείτε το βίντεο από τα εντυπωσιακά πλάνα της κερκίδας της ΑΕΛ στο Top-10 Ultras of 2013 || Ultras World.

Οργανωμένους σύνδεσμους φιλάθλων διαθέτουν τόσο ο Ερμής, τη Θύρα 7, όσο και ο Άρης με τους “Ταξίαρχους”, χωρίς όμως να καταστεί δυνατόν να αντλήσουμε πληροφορίες για αυτούς.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending