fbpx

5+1 μεγάλες ομάδες που δεν κατέκτησαν ποτέ το Champions League!

Champions League – Δυο λέξεις αλλά με χιλιάδες εικόνες στο μυαλό. Ένα όνειρο που δυστυχώς λίγες ομάδες το εκπλήρωσαν.

Ομαδάρες! Με κορυφαία ονόματα στη σύνθεση τους που μπορεί να έφτασαν και μέχρι τον τελικό αλλά έλα που δεν τα κατάφεραν να σηκώσουν ποτέ την μεγάλη  κούπα του Champions League!

Ποιες είναι οι 5+1 κορυφαίες  ομάδες που δεν κατέκτησαν ποτέ Champions League;

1
Atletico Madrid

Μια  από τις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας που προσπάθησε να κατακτήσει και αυτή το Champions League. Δεν ήταν ούτε μια, ούτε 2 αλλά 3 οι φορές που έφτασε στον τελικό. Τις 2 πιο πρόσφατες, μάλιστα, έτυχε αντίπαλος της να ήταν η συμπολίτισσα της, Real Μadrid. Την πρώτη φορά ήτανε τόσο κοντά στη κατάκτηση του κυπέλλου αλλά όλα ανατράπηκαν στις καθυστερήσεις όταν ισοφαρίστηκε σε 1-1. Το ματς πήγε στην παράταση όπου και το τελικό σκορ ήταν 4-1. Την δεύτερη φορά, πέρσι, η Atletico έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι!

2
Arsenal

Μια ιστορική αλλά και μεγάλη ομάδα της Αγγλίας. Παρ ‘όλες τις προσπάθειες της να φτάσει στον τελικό, τα κατάφερε μόνο μια  φορά το 2006 όπου  και έχασε από την Barcelona με σκoρ 2-1. Μάλιστα, αγωνιζόταν από πολύ νωρίς στο παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του τερματοφύλακα της, Lehmann, προηγήθηκε στο σκορ με την ομάδα της Καταλονίας, όμως, να γυρίζει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.

3
Roma

Μια μεγάλη ομάδα της Ιταλίας, όπου δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Μετρά, μόλις, μια παρουσία σε τελικό, την περίοδο 1983-84. Αντίπαλος της ήταν η Liverpool με την ομάδα της “αιώνιας πόλης” να χάνει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά στη διαδικασία των πέναλτι. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως ο τελικός έγινε μέσα στη Ρώμη, στο στάδιο Olimpico!

4
Bayer Leverkusen

Η γερμανική ομάδα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κέρδισε πολλούς φίλους χάρη στην εκπληκτική της παρουσία. Αν και συγκαταλέγεται μέσα στα μεγάλα ονόματα του γερμανικού ποδοσφαίρου, στην Ευρώπη δεν είχε να επιδείξει και πολλά πράματα. Κατάφερε μόνο μια φορά να φτάσει κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου χάνοντας από την Real Madrid με σκoρ 2-1 την περίοδο 2001-02.

5
Manchester City και Paris Saint Germain

Η Manchester City και η Paris Saint Germain είναι δύο ομάδες όπου οι Άραβες ιδιοκτήτες τους έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά χρημάτων παίρνοντας μερικά τα μεγαλύτερα ονόματα στις ομάδες τους. Αλλά ακόμη και με την επένδυση δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο του Champions League.

Παρόλα αυτά δεν κατέκτησαν ποτέ τον τίτλο του Champions league αλλά συνεχίζουν να διατηρούν τα μεγάλα τους ονόματα.

Εσύ ήξερες ότι αυτές οι μεγάλες ομάδες δεν κατέκτησαν ποτέ το Champions League; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending