fbpx

O ποδοσφαιριστής που πέρασε από την παράλυση και κατέληξε στην Serie A!

Καθημερινά αρκετός κόσμος παλεύει με διάφορες ασθένειες, κάποιες φορές ανίατες, και πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτές σαν ένα κομμάτι του εαυτού τους, ένα κομμάτι που σιγά σιγά θα τους λαβώσει. Ένας από αυτούς είναι και ο ποδοσφαιριστής, άγνωστος για το περισσότερο ποδοσφαιρικό κοινό, Fabio Pisacane. Ο άνθρωπος που νίκησε την παράλυση και φέτος αλωνίζει στα σαλόνια της Serie A!

Ο Pisacane είναι γεννημένος στην Νάπολι στις 28 Ιανουαρίου το 1986, στην περιοχή της “ισπανικής συνοικίας”, μιας φτωχογειτονιάς της πόλης του ιταλικού νότου. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και να κάνει τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής της Genoa.

1
Η αρρώστια που τον καθήλωσε

Ένα πρωινό, όταν ο Fabio ήταν ακόμη 14 χρονών, ξύπνησε και δεν μπορούσε να κινηθεί από τα πόδια μέχρι και το κεφάλι ένιωθε παράλυτος και δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι. Όπως λέει και ο ίδιος κατάλαβε την επικινδυνότητα της κατάστασης όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια του ήταν πάντα δίπλα του και ο πατέρας του ανέφερε ότι είδαν τουλάχιστον 5-6 γιατρούς αλλά κανείς δεν ήξερε ακριβώς τι είχε ο, μικρός τότε, Fabio.

Ο Ιταλός αμυντικός είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Guillain-Barre, στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα νεύρα. Συνήθως είναι πιο ήπιες οι συνέπειες, όχι όμως για τον Fabio.

Ο 30χρονος, σήμερα, Ιταλός πέρασε δύσκολα. Έπεσε μέχρι και σε κώμα για 3 μήνες, ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω και πάντα ονειρευόταν την πρώτη κατηγορία και την συμμετοχή του εκεί.

Μετά την ανάρρωση, ξανάρχισε προπονήσεις και με σκληρή δουλειά, έπαιξε σε διάφορες ομάδες της Serie C.

2
Η άρνηση στο χρήμα και στην παρανομία

Όταν ήταν στην Lummezzane, το 2011, πήρε ένα παράξενο τηλεφώνημα τρεις μέρες πριν τον αγώνα με την πρώην του ομάδα από τον Τεχνικό Διευθυντή της, Giorgio Buffone.

Του πρότεινε 50,000 ευρώ για να “στήσει” τον αγώνα! O Fabio τα είχε ανάγκη, αρνήθηκε όμως, προχωρώντας και ένα βήμα παρακάτω αφού προέβηκε σε καταγγελίες στο αρμόδιο σώμα της FIFA. Δεν είχε στοιχεία, πέρασε ένα δύσκολο διάστημα. Η Ιταλική ομοσπονδία βρήκε τα στοιχεία και απέδειξε ότι ο Pisacane έλεγε την αλήθεια.

Μαζί με τον Simone Farina, ο οποίος επίσης έπραξε το ίδιο, τιμήθηκαν από την FIFA ως παίκτες ήθους και πρεσβευτές “FAIR PLAY”.

3
H Αβελλίνο, ο Μασιμιλιάνο και η Serie A

Όταν πήγε στην Αβελλίνο το 2013, συνάντησε τον Ιταλό προπονητή Μάσσιμο Ραστέλι. Το καλοκαίρι ο Ραστέλι αφήνει την Αβελλίνο για την Κάλιαρι και παίρνει μαζί του και τον Ιταλό αμυντικό, καθώς έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στις ικανότητες του. Το όνειρο του Φάμπιο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Η μεταγραφή στην Κάλιαρι ήταν ότι καλύτερο αφού την χρονιά 2015-2016 παίρνει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, κάτι που ο ίδιος ονειρευόταν και κάτι που ο ίδιος δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει. Τώρα απομένει η συμμετοχή στα σαλόνια. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, ο Πιζακάνε δικαιώνεται, στο 79ο λεπτό ο προπονητής του τον βάζει σαν αλλαγή στον αγώνα. Ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αγώνα, τόση η χαρά και η συγκίνηση.

Άλλο ένα παράδειγμα που μας λέει να μην σταματήσουμε να κυνηγάμε τα όνειρα μας. Κυνηγήστε τα όσο μπορείτε και να ονειρευόμαστε ξύπνιοι!

4
Χωρίς καμιά διαφθορά, χωρίς να τα βάζουμε ποτέ κάτω, έτσι και αλλιώς κανείς καλός δεν χάθηκε και κανείς δεν πήρε όσα του αξίζουν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending