fbpx

Ο πιο σημαντικός αγώνας στη ζωή του Ivan Klasnic!

Ο Ivan Klasnic υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κροατικού ποδοσφαίρου την περασμένη δεκαετία. Γεννημένος στο Αμβούργο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε ομάδες της Γερμανίας (St Pauli, Werder Bremen και Mainz) ενώ έπαιξε και στην Αγγλία (Bolton) και Γαλλία (Nantes). Παράλληλα, έλαβε μέρος σε 3 μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, το Euro 2004 και Euro 2008 όπως και στο Μουντιάλ 2006.

Αυτά σαν εισαγωγή. Γιατί σήμερα η κατάσταση για τον 36χρονο, πρώην ποδοσφαιριστή είναι πολύ διαφορετική! Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, ο Klasnic θα πρέπει να υποβληθεί για 3η φορά στη ζωή του σε μεταμόσχευση νεφρού!

Η πρώτη ήταν το 2006 όταν o οργανισμός του απέρριψε τον νεφρό της μητέρας του. Ο αντίστοιχος του πατέρα του αποδείχτηκε, όμως, συμβατός και του έσωσε τη ζωή με τον Κροάτη να επανέρχεται ένα χρόνο μετά κανονικά στην ενεργό δράση.

klasnic

Ο συγκεκριμένος νεφρός, όμως, δεν είναι πλέον επαρκής με τον πρώην επιθετικό της Werder να είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. 3 φορές τη βδομάδα πρέπει να επισκέπτεται νοσοκομείο για να του γίνεται αιμοδιάλυση ενώ όπως αναφέρουν αγγλικά μέση ενημέρωσης, οι συγγενείς του δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν τον νεφρό τους γιατί ο οργανισμός του έχει δημιουργήσει αντισώματα. Πλέον, ο Κροάτης, πρώην ποδοσφαιριστής, αναζητά συμβατό δότη με την λίστα αναμονής, πάντως, στη Γερμανία να είναι γύρω στα 7 χρόνια.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως ο Klasnic μετά τις αιμοδιαλύσεις παραλαμβάνει την 9χρονη κόρη του, την παίρνει σπίτι, της μαγειρεύει και την βοηθάει στο διάβασμα της, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όπως δήλωσε ο Κροάτης “Πρέπει τα πάντα να φαίνονται φυσιολογικά για αυτήν. Ξέρει πως είμαι άρρωστος και πρέπει να πηγαίνω συχνά στο νοσοκομείο αλλά δεν ξέρει γιατί. Δεν θέλω να την τρομάξω.”

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending