fbpx

Σαν σήμερα: Το οριστικό αντίο του Schumi στην Formula 1! (videos)

Ξεχωριστή είναι η σημερινή μέρα για τον κόσμο της Formula 1 αφού σαν σήμερα, το 2012, ο τεράστιος Michael Schumacher ανακοίνωνε την οριστική του απόσυρση από τον μαγικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έβαζε, έτσι, τελεία, σε μια καριέρα που ξεκίνησε το 1991 και κατά την οποίο ο μεγάλος Γερμανός είχε κατακτήσει 7 τίτλους πρωταθλήματος Formula 1, ένα σπορ στο οποίο είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς. Είναι κοινώς αποδεκτό, εξάλλου, πως ο Schumi είναι ο καλύτερος οδηγός που έτρεξε ποτέ σε πίστες Formula 1 και το πιστοποιούν και οι αριθμοί του. Μετρά 91 νίκες στην καριέρα του, 155 φορές βρέθηκε στο βάθρο ενώ 68 φορές ξεκίνησε αγώνα από την pole position. 

Ξεκίνησε να αγωνίζεται με την Jordan πριν μετακομίσει στην Benetton, ομάδα στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1995, ομάδα με την οποία κατέκτησε και τα πρώτα του πρωταθλήματα το 1994 και το 1995. Το 1996 μετακομίζει στη Ferrari την οποία επαναφέρει μετά από αρκετά χρόνια στους τίτλους, χτίζοντας παράλληλα την δική του αυτοκρατορία. Μέχρι το 2006 που έμεινε στην Scuderia πανηγύρισε άλλες 5 φορές τον τίτλο ενώ με το τέλος της χρονιάς ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Επανήλθε το 2010 με τα χρώματα της Mercedes, αυτή τη φορά. Στη γερμανική ομάδα παρέμεινε για 2 χρόνια με τον χρόνο, όμως, να δείχνει τα σημάδια του και τον μεγάλο Γερμανό οδηγό να αποφασίζει στις 4 Οκτωβρίου του 2012 να ανακοινώσει την απόσυρση του οριστικά.

Σήμερα, ως γνωστό, ο Schumacher είναι καθηλωμένος μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι τον Δεκέμβρη του 2013 με τις λιγοστές πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω να κάνουν λόγο πως δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Ευχή όλων μας είναι, φυσικά, ο αγαπημένος Schumi να γίνει σύντομα καλά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending