fbpx

Ποιος είπε πως τα γήπεδα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο σχήμα; (video)

Μέχρι τώρα ξέραμε πως τα γήπεδα ποδοσφαίρου (ακόμα και στις αλάνες) είναι ορθογώνια με ένα συγκεκριμένο όριο διαστάσεων (100 μέτρα περίπου το πλάτος και 70 μέτρα το μήκος). Συμφωνείτε, έτσι;

Έλα, όμως, που στην Ταϊλάνδη ήρθαν να αλλάξουν λίγο τις ισορροπίες και να δώσουν μια νέα διάσταση σε αυτό που ορίζουμε ως αγωνιστικό χώρο.

Σε μια συνοικία της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, την Κχονγκ Τοέι, ο ακάλυπτος χώρος που υπάρχει ανάμεσα στα κτίρια ήταν παρά ελάχιστος. Άσε που όπου αυτός υπήρχε έμοιαζε περισσότερο με σκουπιδότοπο παρά με αλάνα.

Κάπως έτσι, και βλέποντας τον κίνδυνο τα παιδιά της συγκεκριμένης συνοικίας να καταλήξουν είτε στην παρανομία ή στα ναρκωτικά, το αρχιτεκτονικό γραφείο AP Thai αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτούς τους χώρους δημιουργώντας γήπεδα με ακανόνιστο σχήμα. Με άλλα λόγια, όπου υπήρχε διαθέσιμος χώρος έγινε γήπεδο για να παίζουν τα παιδιά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια πολύ έξυπνη κίνηση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μεγαλουπόλεις (και μη) του κόσμου. 

Σκεφτείτε, εξάλλου, ένα κόσμο γεμάτο γήπεδα και τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει στην νεολαία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending