fbpx

4 αγαπημένες συνήθειες που θα καταλάβουν όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90!

Όσοι γεννηθήκαμε τη δεκαετία του ’90 διαφέρουμε κατά πολύ από τη σημερινή γενιά, που έμαθαν με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα iPhone κινητά.

Είμαστε η τελευταία γενιά που μεγαλώσαμε παίζοντας στις γειτονιές ως αργά και όχι πάνω σε ένα tablet ή laptop.

Παιχνίδια όπως χωστό, ποδόσφαιρο στα χωράφια της γειτονιάς, βόλτες με τα ποδήλατα όπως και άλλα πολλά… Όποτε τα σκεφτόμαστε, νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά που μας εκφράζουν απόλυτα από τη δεκαετία μας είναι τα παρακάτω:

 

1
Game Boy

Μάλλον ήταν η μόνη μας επαφή με ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά είναι από τις πιο έντονες αναμνήσεις που έχουμε. Να κρατάμε το Game Boy και να παίζουμε μέχρι να αλλοιωθεί η οθόνη, επειδή τελειώναν οι μπαταρίες.

Να τρώμε όλη τη μέρα μας παίζοντας Super Mario, ώσπου να καταφέρουμε να απελευθερώσουμε την κοπέλα του και να μην τα καταφέρνουμε ποτέ να φτάσουμε μέχρι το τέλος… Αυτά ήταν προβλήματα!

2
Παιδικές σειρές – κινούμενα σχέδια

Dragon Ball, Sailor Moon, Power Rangers, αλλά φυσικά η πιο διαδεδομένη σειρά ήταν τα Pokemon. Αν και τα τελευταία εμφανίστηκαν ξανά το τελευταίο διάστημα, σίγουρα δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τότε που τα παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους αγαπημένους μας ήρωες όπως: τον Son Goku, τη Sailor Moon, τον Ash από τα Pokemon με τον Pikachu ή τους Power Rangers, που μαλώναμε για το ποιος θα είναι ποιος!

Πάντα βλέπαμε όλες τις σειρές με απίστευτη προσήλωση και προσοχή και ανυπομονούσαμε κάθε φορά, για να δούμε το επόμενο επεισόδιο.

3
Παιδικά παιχνίδια

Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα παιχνίδια που παίζαμε όταν ήμασταν μικροί, πλέον δεν υιοθετούνται από τη σημερινή γενιά. Παιχνίδια όπως: οι τάπες, τα ππιρυλλιά (βόλοι), οι παίκτες, οι κόντρες με τα ποδήλατα. Φυσικά το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι ήταν το χωστό.

Ειδικά το καλοκαίρι, που ούτε σχολείο είχαμε, παίζαμε στη γειτονιά μέχρι να νυχτώσει και να έρθει η μάνα μας να μας φωνάξει να πάμε σπίτι, αφού ούτε κινητό δεν είχαμε τότε.

4
Μουσική

Τότε δεν υπήρχε το YouTube για να ακούμε όποτε θέλαμε τα αγαπημένα μας τραγούδια – δεν είχαμε τέτοιου είδους ευκολίες. Έπρεπε να αγοράσεις το αγαπημένο σου CD και να έχεις CD player για να μπορείς να το ακούσεις. Διαφορετικά περίμενες από το ράδιο αν τύχει και το παίξει.

Για video clip ούτε λόγος. Η μόνη μας ελπίδα ήταν αν το έπαιζε κανένα κανάλι στην τηλεόραση.

Εσύ τι θυμάσαι περισσότερο από την παιδική σου ηλικία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending