fbpx

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες δεν σταματούν να τρων στις… «δύσκολες μέρες»!

Αν είσαι γυναίκα σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι μια βδομάδα περίπου πριν τις «δύσκολες μέρες», η όρεξή σου ανοίγει υπερβολικά πολύ.

Νιώθεις συνέχει ότι θες να φας σοκολάτα οπωσδήποτε και δεν σταματάς να τρως όλη μέρα.

Όλες το έχουμε βιώσει!

1
Να τρώμε συνέχεια, ούλλη μέρα, ό,τι βρούμε μπροστά μας. Από γλυκά σε αλμυρά και ξανά απ’ την αρχή.

Αν από την άλλη είσαι άντρας, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ την αλλαγή αυτή στις γυναίκες.

Θα το πρόσεξες στην όρεξη της κοπέλας σου, της αδελφής σου ακόμη και της μητέρας σου, αφού εκείνες τις μέρες τρώνε πολύ περισσότερο φαγητό από ‘σένα.

«Τρων σε τζιαι ‘σένα που λαλούμε!»

2
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Freepik.com

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο – διαιτολόγο Αλεξία Γ. Ποταμίτου, αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Αυτό αποτελεί ένα σύνολο συμπεριφορικών, σωματικών και φυσιολογικών συμπτωμάτων που συμβαίνουν 7-10 μέρες πριν την έναρξη της εμμηνορρυσίας.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η κατάθλιψη, διακυμάνσεις στη διάθεση, κατακράτηση υγρών, αλλαγές στην όρεξη και λαχτάρα για συγκεκριμένα τρόφιμα κ.ά. Τα συμπτώματα αυτά εξασθενούν λίγο μετά την έναρξη της αιματικής ροής.

Freepik.com

Με απλά λόγια οι γυναίκες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια κατά τις μέρες μετά την ωορρηξία, μέχρι την έναρξη της εμμηνορρυσίας, σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες του κύκλου, με την πρόσληψη ενέργειας να αυξάνεται.

Συγκεκριμένα η ενεργειακή κατανάλωση φαίνεται να αυξάνεται μετά την ωορρηξία, γεγονός που αποδίδεται στην επίδραση των ορμονών, όσων αφορά την πρόσληψη και κατανάλωση ενέργειας.

Βέβαια τα συμπτώματα που βιώνει η κάθε γυναίκα πριν την περίοδο, διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Εσύ πόσο πολύ τρως τις δύσκολες μέρες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending