fbpx

Όσα μας είπε σε συνέντευξη ο αγαπημένος ηθοποιός Χάρης Αριστείδου!

Τον Χάρη τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από τη σειρά “Επτά ουρανοί και σύννεφα αλήτες“, όπου και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή.

Κατάφερε να μας κάνει να τον αγαπήσουμε μέσα από το ρόλο του Χάρη. Άρχισε να αγαπά την υποκριτική από την παιδική του ηλικία.

Συναντηθήκαμε μαζί του και τον ρωτήσαμε πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Δες τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

 

Όσα μας είπε σε μια αποκλειστική συνέντευξη ακολουθούν πιο κάτω:

14341683_10154410366990309_823567755_n

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Αυτή την ερώτηση όποτε μου την κάνουν, απλά χαμογελώ. Θυμάμαι τον εαυτό μου από πάντα, από τότε που ήμουν πολύ μικρο παιδί, να μου αρέσει να παρατηρώ τον κόσμο, να βλέπω άγνωστους, να παρατηρώ καταστάσεις και μέσα από διάφορες συμπεριφορές και καταστάσεις, έπαιρνα διάφορα μηνύματα.

Μεγαλώνοντας όμως αυτό, που μου τράβαγε περισσότερο το ενδιαφέρον όταν πάτησα το πόδι μου για πρώτη φορά στο θέατρο, ήταν να βλέπω ανθρώπους να παίζουν θέατρο – ένιωθα να με γεμίζει.

Όταν άρχισα κι εγώ ο ίδιος να ασχολούμαι  με το θέατρο, το ένιωθα περισσότερο να με γεμίζει. Από τότε δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο.

Αυτή την τέχνη την έκανα επάγγελμα και ζω μέσα από αυτό.

Πώς ένιωσες μετά την πρώτη σου επαγγελματική δουλειά;

Τελειώνοντας τη σχολή είχα την ευκαιρία να δουλέψω και στο θέατρο και στην τηλεόραση και ευχαριστώ τους ανθρώπους που πίστεψαν σε ‘μένα. Είναι πολύ σπουδαίο να δουλεύεις και πάνω από όλα να εξελίσσεσαι πάνω σε αυτό που σπούδασες και αυτό που ονειρεύτηκες.

Η ζωή μου άλλαξε όπως άλλαξε η ζωή κάποιου ανθρώπου που βγαίνει στη δουλειά. Γίνεσαι πιο ώριμος μέσα από τη δουλειά. Αλλά είμαστε σε ένα επάγγελμα που χρειάζεται μελέτη και αναζήτηση.

Κάθε μέρα που περνά μου δίνει να καταλάβω ότι πρέπει να ψάχνομαι περισσότερο να παλεύω γι’ αυτό που αγαπώ. Όσον αφορά τον χαρακτήρα μου, είμαι ο ίδιος άνθρωπος.

14331769_10154410371215309_1937746762_n

Τι σου αρέσει περισσότερο; Το θέατρο ή τηλεόραση;

Ακούω πολλούς συναδέλφους να προτιμούν το θέατρο, παρά την τηλεόραση. Στην κυπριακή τηλεόραση, θυσιάζονται πολλά πράγματα στο βωμό του χρήματος για να βγαίνουν οι παραγωγές. Τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι γίνονται πολλές αξιόλογες παραγωγές στην Κύπρο και τωρά ανοίκτηκε και η αγορά μέσω της Ελλάδας.

Εγώ αγαπώ και τα δύο εξίσου το ίδιο και μου αρέσει να υπηρετώ και τα δύο. Μέσα από το θέατρο έχεις ένα ορισμένο χρονικό διάστημα π.χ. 1 μήνα για να μελετήσεις, να ψάξεις και να βγεις πάνω στα σανίδι να υποδυθείς ένα ρόλο, ενώ η τηλεόραση έχει  μια άλλη μαγεία.

Με μια σειρά να διαρκεί 2-3 μπορεί και 9 μήνες, σου δίνει το περιθώριο να ψάξεις περισσότερο το ρόλο – να ζήσεις με αυτόν για πολλούς μήνες. Εγώ αγαπώ και τα δύο το ίδιο και δεν ξεχωρίζω κανένα από τα δύο. Επίσης, στο θέατρο εχεις άμεση σχέση με το κοινό, αλλά ένας καλός και σωστός ηθοποιός πρέπει να υπηρετεί και τα δύο με την ίδια αγάπη.

Ποιο διάσημο ηθοποιό θαυμάζεις;

Θαυμάζω πάρα πολλούς. Δεν έχω κάποιο πρότυπο. Από τον κάθε ηθοποιό νιώθω ότι έχω κάτι να πάρω και κάθε φορά που παρακολουθώ μια ταινία ή ένα θέατρο, πάντα βρίσκω πράγματα που έχω να πάρω από κάθε ηθοποιό.

xaris_aristeidou_0

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια και τι θα πρότεινες σε κάποιο που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Τα μελλοντικά μου σχέδια αρχικά είναι να βγάλω εις πέρας, με πολλή όρεξη και πολλή δουλειά τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει τώρα. Προς το παρόν, είναι τα γυρίσματα του “Mamma mia” (έχω ρόλο και είμαι και στη σεναριακή ομάδα). Στο μέλλον, μετά τον Γενάρη έχουν ήδη πέσει κάτω κάποιες προτάσεις για θέατρο οι οποίες είναι σε συζήτηση.

Η ταπεινή μου συμβουλή για κάποιον που ασχολείται με την υποκριτική είναι να μην αφήνει ποτέ τα όνειρα του. Θεωρώ ότι τα όνειρα είναι το πιο σπουδαίο πράγμα σε αυτή τη ζωή. Αν όντως το αγαπά πάρα πολύ να το κάνει.

Κάτι που θα ήθελα να πω, είναι ότι αν το κάνει κάποιος απλά για να γίνει διάσημος, καλύτερα να μην το κάνει, διότι πολλοί νομίζουν ότι ηθοποιός ισούται με δημοσιότητα, φώτα, χλιδή, αναγνωρισιμότητα και πολλές φορές λεφτά. Εγώ έρχομαι να πω ότι πολλές φορές είναι το αντίθετο:

ΗθοποιΟς σημαΙνει κΑτι αβΕβαιο.

Έχει πάρα πολύ άγχος, θέλει πάρα πολλή δουλειά και μεγάλη αγάπη για να καταφέρεις να υπηρετήσεις αυτή την τέχνη. Αν μια φορά την αφήσεις, θα σε αφήσει δέκα. Οπότε αν κάποιος είναι προετοιμασμένος να ζήσει με αυτό, τότε να προχωρήσει.

Τι σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις;

Μεγάλη δύναμη μου δίνουν τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Στην πορεία μου μέχρι στιγμής, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι γονείς μου και οι αδερφές μου – είναι τα πρόσωπα που μου δίνουν πάρα πολλή δύναμη και πάντα θα τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Δύναμη μου δίνει να ονειρεύομαι και να προσπαθώ για το καλύτερο.

14442808_10154430308700309_2036857056_n

Ευχαριστούμε τον Χάρη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνει στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending