Οι πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις του Jorge Campos!

Sports Enthusiast

Ακούς τη λέξη “τερματοφύλακας“. Περιμένεις μια επιβλητική παρουσία κάτω από τα δοκάρια με μια εμφάνιση που να εκπέμπει σεβασμό σωστά;

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση βέβαια του μεγάλου Jorge Campos, ενός χαρακτήρα από αυτούς που αποκαλούμε “μεγαλύτερους και από την ίδια τη ζωή“. Ούτε δίμετρος ήταν (μόλις 1,68 ύψος), ούτε προσηλωμένος στα αυστηρά “πρέπει” του ποδοσφαίρου αφού όποτε τον χρειάζονταν οι εκάστοτε ομάδες του έπαιζε και ως επιθετικός.

Ήταν και σπουδαίος τερματοφύλακας όμως στην 16χρονη καριέρα του (1988 – 2004). Εκείνο που τον έκανε πραγματικά ξεχωριστό ωστόσο ήταν οι εμφανίσεις του! Σε μια εποχή που ακόμα οι κοντομάνικες φανέλες στους τερματοφύλακες ήταν πράγμα σπάνιο, ο μεγάλος Μεξικανός τερματοφύλακας πρωτοπόρησε για τα καλά.

Εμπνευσμένος από τον τόπο γέννησης του, το Acapulco, ένα μέρος όπου η κουλτούρα του surfing ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, ο κοντοπίθαμος Campos δημιούργησε στολές που άφησαν εποχή!

Επειδή όμως οι φωτογραφίες μιλάνε καλύτερα από τις λέξεις σε τέτοιες περιπτώσεις πάμε να δούμε τις 9 πιο ιδιαίτερες φανέλες που εμπνεύστηκε και φόρεσε ποτέ ο Jorge Campos!

1Ας βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας!

2Και λίγα γεωμετρικά μοτίβα!

3Κόκκινα, πράσινα, κίτρινα παντού!

4Τι λέτε για λίγο ροζ;

5Να κάνουμε και κανένα παράξενο συνδυασμό;

6Λιτότητα με ρόμβους!

7Οτι χαμογελά το προσέξαμε;

8Ο γιακάς είναι όλα τα λεφτά!

9No comment!

Εμείς δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε για τις αναμνήσεις! Άλλωστε το ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες σαν τον Campos που να δίνουν στο άθλημα την ζωντάνια που του αρμόζει!

Δες επίσης: Οι 8 ποδοσφαιρικές εκπλήξεις που θα μείνουν αξέχαστες!