fbpx

Οι 4+1 λόγοι που οι Παφίτες δεν παίζουν φούτσαλ!

Κάθε φορά, που ταξιδεύεις εκτός της πόλης σου την πεθυμάς τζιαι πάντα λαλείς, σαν τον τόπο μου δεν έσσιει. Έτσι τζιαι εγώ, κάθε φορά που είμαι εκτός της πόλης μου και επιστρέφω, την ώρα που φτάνω στην γέφυρα των Κονιών, τζιαι απλώνεται ούλλη η Πάφος μπροστά μου, αισθάνομαι ισχυρά μέσα μου ότι ‘ξέρεις ρε φίλε; Δεν είμαι απλά Παφίτης, εφάνηκα τζιαι μια φορά τυχερός σε τούτη τη ζωή’.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως που είμασταν μιτσιοί οι Παφίτες, ακόμα μαθητές του δημοτικού, τζιαι επεριμέναμε το Σάββατο να πάμε στα γήπεδα του κ.Βάκη στα Πετρίθκια, με το 5λιρο στο χέρι, να καρτερούμε σειρά να γραφτούμε μαζί με τους φίλους μας σε τζείνο το μικρό τουρνουά που διοργάνωνε.

Ο Παφίτης, ο “σκούλλος” όπως θέλεις πες τον, έχει καθημερινά πολλές μα πάρα πολλές ασχολίες. Όμως το φούτσαλ, όπως λανθασμένα το αποκαλούμε άρα πιο σωστά θα πω το mini football, δεν είναι μέσα σε αυτές τις ασχολίες της πλειοψηφίας.

Σίγουρα πάντα με δικαιολογίες, καθώς άλλες ασχολίες προέχουν για εμάς τους Παφίτες. Πάμε να δούμε ποιες είναι!

1
Το αυτοκίνητο

Καλά ρε φίλε, έδωκεν πιστεύκεις 7-8 χιλιάδες ευρώ, μπορεί τζιαι παραπάνω, για να αγοράσει το αυτοκίνητο του, έδωκεν τζιαι πουπάνω λεφτά για να το στήσει, να του βάλει τα rims του, τα exhaust του, να το ψηλώσει, να το λαστιχώσει, για να βουρά την μάππα πουπίσω;

Όι φυσικά! Έδωκεν τούτα ούλλα τα λεφτά, για να χαρεί το αυτοκίνητο του τζιαι να το γυρίζει ούλλη μέρα να καπαρτίζει μες την Πάφο τζιαι να λιώνουν οι κορούες στο πέρασμα του.

2
Το κυνήγι

Εν χαζίρι να μεν έσσιει Παφίτη που δεν επήε ούτε και μια φορά στο τζιηνί είτε με τον τζιήρη του είτε με τον θείο του είτε με τον παππού του. Άλλη η χάρη του να ξυπνήσεις το πρωί να πιάσεις τα σιηλλούθκια σου, το σιηπέττο σου, τζιαι να κάμεις μες τα βουνά να μυρίσεις τον καθαρό αέρα τζιαι αν φανείς τζιαι τυχερός να πιάσεις τζιαι το κάτιτις σου.

Τζιαι τυχερός να μεν φανείς, σίγουρα θα έσσιεις μαζί σου τα λουκανικούθκια σου, το χαλλούμι σου, τα ‘τζιηζι μίζι’ σου να τα σύρεις στη φωθκιούα που θα ανάψετε η παρέα, τζιαι να κατεβάσετε τζιαι κανένα λίτρο ζιβανία. Για τον Παφίτη τούτα έχουν σημασία, τζιαι σίουρα θα είναι πολλά κουρασμένος τις Τετάρτες τζιαι τις Κυριακές για να πάει τζιαι φούτσαλ.

3
Το κλαμπάκι

Έχουμε τζιαι τους φίλους μες την παρέα, που μπορεί να μεν παέννουν τζιηνί, μπορεί να μεν έχουν έννοια να στήσουν το αυτοκίνητο τους, αλλά το κλαμπ κάθε Παρασκευή τζιαι Σάββατο, τζιαι καθημερινές μεν σου πω, σίγουρα προέχει από το φούτσαλ. Άσε που αν πάει να παίξει φούτσαλ εν θα έσσιει όρεξη μετά να ταράξει γιατί εν θυμάται την τελευταία φορά που εβούρησεν.

Εκτός τούτου… Για να πάεις στο κλαμπ τζιαι να θέλεις να πιάσεις τζιαι τα chance σου με μια κορούα που θα σου γυαλίσει, πρέπει να κάμεις 3 κάρτα μες το μπάνιο, 1 ώρα να θκιαλέξεις ρούχα, τζιαι κανένα μισάωρο μπροστά που τον καθρέφτη για να περιποιηθείς τζιαι την τελευταία τριχούα. Πού χρόνος ρε πελλέ να πάω να παίξω μάππα;

4
To λιμανάκι

Το καλοτζιαίρι παρ’ όλο που εν πυρά, τις μέρες που εν λλίο πιο χαμηλή η θερμοκρασία, είναι πολλά ωραίος ο καιρός για να γυμνα… ooooooh wait!!! Παρολίο να πω πελάρα.

Εν πολλά ωραίος τζιαιρός για να πιάσεις την γυναίκα σου να πάτε στο λιμανάκι ή για να πιάσεις τους παρέες σου για να σύρετε τα δίχτυα σας πέρκει έβρετε καμιά γυναίκα τζιαι εσείς οι κάχτοι. Άρα πάλε εν θα έσσιεις όρεξη να πάεις να παίξεις μάππα είτε σου το προτείνουν είτε όχι. Τις παραπάνω φορές ούτε καν περνά που τον νου σου!

5
Ο κύριος λόγος…

Θα μου πεις τωρά ‘μα ρε φίλε, τούτα ούλλα εν τζιαι πιάννουν τους ούλλους τους Παφίτες της γενιάς μας‘. Έσσιει τζιαι ένα 20% που θέλει να πάει να παίξει φούτσαλ αφού είναι μέσα στα χόμπι του. Έλα όμως που στην Πάφο τα γήπεδα για να πάεις να παίξεις φούτσαλ εν μετρημένα πάνω στα δάχτυλα μου! Τζιαι ακόμα τζιαι τζείνα, λλία εν σε καλή κατάσταση, τζιαι έτσι εν σε κάμνουν να παέννεις τζιαι να το ευχαριστιέσαι.

Για αυτό, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν φταίμε οι Παφίτες που είμαστε λάτρεις του αυτοκινήτου, κυνηγοί, αρέσκει μας το κλαμπ τζιαι ευχαριστιόμαστε τον καφέ μας τζιαι τον περίπατο μας στο λιμανάκι!

Ο Παφίτης περίτρανα υπερασπίζεται μια κουβέντα που μου είπαν οι πιο παλιοί, “22 όφκεροι βουρούν μια γεμάτη”.

Πάντα το άρθρο, σε χιουμοριστικά πλαίσια, χωρίς να θέλει να θίξει κανέναν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending