fbpx

Οι ακριβότερες ποδοσφαιρικές ομάδες για την χρονιά 2016 – 2017!

Για ακόμη μια χρονιά το μεταγραφικό παζάρι της Ευρώπης ήταν πολύ πλούσιο. Χορός εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα σε ομάδες μεγαθήρια των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έκαναν μεγάλο κρότο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ευρώπης, με τις ομάδες του νησιού (Αγγλία) να τινάζουν και πάλι την μπάνκα στον αέρα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις 10 ακριβότερες ομάδες, βάση των συμβολαίων των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ τους καθώς επίσης και την πιο δαπανηρή μεταγραφή τους για την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά:

1
Liverpool

Η αξία της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ ανέρχεται στα 356 εκατομμύρια ευρώ. Η πιο ακριβή της μεταγραφή είναι αυτή του 24χρονου αριστερού χαφ Σάντιο Μανέ για τον οποίο η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έδωσε 41,2 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα της Σαουθάμπτον.

2
FC Bayern

Η αξία των πρωταθλητών Γερμανίας υπολογίζεται στα 357 εκατομμύρια ευρώ. Οι Βαυαροί έδωσαν 35 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα της Dortmund για να κάνουν δικό τους τον 27χρονο Ματ Χούμελς για την ενίσχυση της αμυντικής τους διάταξης.

3
Arsenal

Η ομάδα του Αλσατού Αρσέν Βενγκέρ έχει αξία που φτάνει τα 381 εκατομμύρια ευρώ. Η ακριβότερη μεταγραφή των κανονιέρηδων για φέτος ήταν αυτή του 23χρονου Γκρανίτ Τσάκα που έκανε τον τσιγκούνη, κατά πολλούς, Αλσατό να δώσει 45 εκατομμύρια ευρώ στην Γκλάντμπαχ για να ισχυροποιήσει την μεσαία της γραμμή.

4
Juventus

Η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου μονοπώλησε το ενδιαφέρον με τις αγορές και τις πωλήσεις της αυτό το καλοκαίρι. Η αξία της φτάνει στα 395 εκατομμύρια ευρώ και ακριβότερη της μεταγραφή είναι αυτή του 28χρονου Αργεντίνου Γκονζάλο Ιγκουαΐν για τον όποιο γέμισε τα ταμεία της Νάπολι με 90 εκατομμύρια ευρώ.

5
Paris Saint Germain

Η ομάδα του Παρισιού έχει χρηματική αξία που φτάνει τα 455 εκατομμύρια ευρώ. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ξόδεψαν το ποσό των 33,6 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνουν δικό τους τον 26χρονο Πολωνό αμυντικό χαφ Γρεγκόρζ Κριχόβιακ από την ομάδα που κατέκτησε 3 συνεχόμενες χρονιές το Europa League την ισπανική Σεβίλλη.

6
Chelsea

Οι αξία των μπλε του Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανέρχεται στα 481 εκατομμύρια ευρώ. H ακριβότερη μεταγραφή της ομάδας του Αντόνιο Κόντε είναι αυτή του 22χρονου επιθετικού Μισί Μπατσουαγί για τον οποίο έδωσε 39 εκατομμύρια ευρώ στην γαλλική Μαρσέιγ θέλοντας να ενισχυθεί στην γραμμή κρούσης με τον Βέλγο διεθνή.

7
Barcelona

Οι μπλαουγκράνα του Λίο Μέσσι και της παρέας του υπολογίζεται ότι έχουν αξία περί τα 485 εκατομμύρια ευρώ. Η ακριβότερη της μεταγραφή ήταν ο 22χρονος πορτογάλος διεθνής Αντρέ Γκόμεζ για τον οποίο έδωσε στην Βαλένθια το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει κάτοικο της Καταλονίας.

8
Manchester City

Οι ‘πολίτες’ του Μάντσεστερ με τους ιδιοκτήτες αραβικής καταγωγής, έχουν αξία 611 εκατομμύρια ευρώ και έρχονται τρίτοι στην σχετική λίστα. Η πιο δαπανηρή μεταγραφή τους για φέτος ήταν αυτή του 22χρονου στόπερ Τζον Στόουνς για τον οποίον έδωσαν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 55,6 εκατομμυρίων ευρώ στα «Ζαχαρωτά».

9
Real Madrid

Οι «μερένχες» του Ζινεντίν Ζιντάν ανέρχονται στην δεύτερη θέση της λίστας με αξία που αγγίζει τα 634 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε στην Γιουβέντους 30 εκατομμύρια ευρώ για τον 23χρονο Ισπανό επιθετικό Άλβαρο Μοράτα για εμπλουτίσει την ήδη εξωπραγματική επιθετική της γραμμή.

10
Manchester United

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Special One βρίσκονται στην κορυφή με αξία που φτάνει τα 718 εκατομμύρια ευρώ. Η πιο δαπανηρή της μεταγραφή, η οποία είναι και η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός χαφ Πολ Πογκμπά για τον οποίο οι «μπέμπηδες» έβγαλαν από τα ταμεία τους 105 εκατομμύρια ευρώ για να τα δώσουν στην Γιουβέντους.

Δες επίσης: Ποδοσφαιριστές που έγιναν συνώνυμο της ομάδας τους! (Part 2)

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Βασίλη Γουδή και στάληκε στο StudentLife Sports για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending