fbpx

“It’s Your Time to… Write” – Μια αξέχαστη εμπειρία στο εκπαιδευτικό διήμερο του ΟΝΕΚ!

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου διοργανώθηκε ένα εκπαιδευτικό διήμερο στο ξενοδοχείο “Livadia” στην Κυπερούντα, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Στο διήμερο συμμετείχαν 12 άτομα από διαφορετικές επαρχίες της Κύπρου.

Εμείς πήγαμε, το ζήσαμε και σου μεταφέρουμε τα προτερήματα που μπορείς να έχεις συμμετέχοντας σε τέτοια σεμινάρια!

 

Εμπλουτισμός γνώσεων και δεξιοτήτων!

14720470_10154615054400699_2982260314545802589_nΤο πρόγραμμα του διημέρου περιλάμβανε μια ποικιλία από διαλέξεις σχετικές για όσους τους ενδιαφέρει η Δημοσιογραφία, η συγγραφή και το Digital Marketing. Ο τρόπος που μας παρουσίασαν οι καλεσμένοι την κάθε ενότητα, προσέδιδαν έμπνευση και δημιουργικότητα!

Οι θεματικές ενότητες του διημέρου ήταν οι εξής:

  • Δημοσιογραφία με άποψη από την δημοσιογράφο Ελένη Ξένου
  • Δημοσιογραφία Ήχου και Εικόνας από τον σκηνοθέτη Χριστόφορο Ροδίτη
  • Επικοινωνιακές Δεξιότητες/ Project Management από τον Παναγιώτη Θεοδώρου
  • Digital Marketing από τον Παναγιώτη Πιερή (Editor-at-Large @DisruptCyprus Founder & CEO of Ristech Media.

1
Επικοινωνία και Κοινωνικοποίηση

Μέσα από το σεμινάριο Επικοινωνιακές Δεξιότητες παίξαμε ένα παιχνίδι με μπάλα για να γνωριστούμε και μέσω ενός άλλου παιχνιδιού με ερωτήσεις, γνωριζόμασταν ο κάθε ένας ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο είχαμε καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας.

Γενικά όμως το διήμερο ήταν μια ωραία ευκαιρία για να συναναστραφείς με άτομα που τους ενδιαφέρει ο ίδιος τομέας με το ίδιο πάθος! Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, Facebook, μάθαμε για τις σελίδες που γράφουν ήδη κάποια άρθρα άτομα της ομάδας και έτσι μεγαλώσαμε τον κύκλο γνωριμιών μας και κοινωνικοποιηθήκαμε! Κάτι πολύ ωφέλιμο και σημαντικό στην πορεία μας προς την αγορά εργασίας.

2
Πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας

Αφού παίξαμε ένα παιχνίδι με μπάλες που ήμασταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες, μάθαμε το κόλπο για να μην είμαστε καχύποπτοι με τους ανθρώπους μόνο από μια ματιά και να μάθουμε να ρωτάμε. Το παιχνίδι αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό και μας έκανε να καταλάβουμε πόση σημασία έχει η συνεργασία και να λειτουργείς σαν ομάδα.

3
Δίπλωμα Συμμετοχής

Όταν συμμετέχεις σε τέτοιες διοργανώσεις σου δίνουν στο τέλος Δίπλωμα Συμμετοχής. Αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο βιογραφικό σου και όταν δουν τη συμμετοχή σου σε τέτοια προγράμματα, είναι έξτρα προσόν για να εργοδοτηθείς πιο εύκολα σε κάποια δουλειά!

4
Φαγητό και διαμονή 

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε την υπέροχη φιλοξενία του ξενοδοχείου “Livadia”. Αυτό που ξεχώρισε ήταν το καταπληκτικό μπουφέ φαγητού που είχε πρωί, μεσημέρι, βράδυ και μας έδινε ενέργεια για να συνεχίσουμε το δημιουργικό πρόγραμμα μας!

Το πρόγραμμα στόχο είχε επίσης την προετοιμασία μας για το Press Team της Β’ Εθνικής Συνόδου Νέων!

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής κλίκαρε εδώ!

14670807_10154615045060699_7356521451900902052_nΑν σε ενδιαφέρει και ‘σένα λοιπόν να συμμετέχεις σε διάφορα εκπαιδευτικά διήμερα σε όλη την Κύπρο, μην χάνεις ευκαιρία! Άρπαξε την όποτε δεις κάτι σχετικό και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχεις τίποτα να χάσεις, παρά μόνο να κερδίσεις!

Ευχαριστούμε επίσης την συντονίστρια μας Εύα Κωνσταντίνου από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού, που ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου μαζί μας!

Σε αυτό το link μπορείς να μαθαίνεις για νέες εκδηλώσεις ανακοινώσεις και άλλα προγράμματα και υπηρεσίες του Οργανισμού Νεολαίας!

onek-logo-1

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending