Τα 5+1 μυστικά που δεν σου είπε κανείς για τα TGI Fridays μέχρι σήμερα!

Former Lead Editor & Media Supervisor at StudentLife

Είτε πηγαίνεις συχνά στα εστιατόρια TGI Fridays, είτε πήγες έστω μια φορά στη ζωή σου, το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που δεν γνώριζες μέχρι σήμερα για αυτή τη διεθνή αλυσίδα εστιατορίων.

Εμείς μαζέψαμε τα 5+1 πιο σημαντικά μυστικά που μάλλον δεν ήξερες μέχρι σήμερα για τα TGI Fridays!

Σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω:

 

1Πότε και πού άνοιξε το πρώτο εστιατόριο TGI Fridays;

Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε από τον Alan Stillman, που ήταν πωλητής αρωμάτων, στις 15 Μαρτίου 1965 στη Νέα Υόρκη – γωνία των First Avenue και 63rd Street.

Στην Κύπρο, το πρώτο εστιατόριο TGI Fridays άνοιξε το 1996, στο κέντρο της Λευκωσίας.

2Από πού βγήκε το όνομα TGI Fridays;

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Alan Stillman εμπνεύστηκε για το όνομα TGI Fridays καθώς έκανε σκι με ένα φίλο του. Αφού εκνευρίστηκε επειδή τον νίκησε, φώναξε “Thank Goodness it’s Friday!” Μέχρι τότε το εστιατόριο του Stillman δεν είχε όνομα, γι’ αυτό αποφάσισε να του δώσει αυτό το όνομα.

Στις Η.Π.Α. συνηθίζουν να αναφέρονται στην Παρασκευή ως «TGIF» – από το «Thank God It’s Friday» (“Thank you, Lord, today is Friday!”) = Ευτυχώς που είναι Παρασκευή/ Ευχαριστούμε Θεέ μου που είναι Παρασκευή.

3Η πρωτότυπη αφορμή που άνοιξε το πρώτο TGI Fridays

O κύριος λόγος που άνοιξε ο Stillman το εστιατόριο ήταν για να γνωρίζει ελεύθερες αεροσυνοδούς που έμεναν στη γειτονιά του.

Έτσι, το πρώτο TGI Fridays ήταν και το πρώτο Singles’ Bar. Προηγουμένως, δεν υπήρχε κάποιο στέκι για να βγαίνουν οι ελεύθερες κοπέλες για φαγητό ή ποτό. Το γεγονός όμως ότι από τότε δημιουργήθηκε ένα ασφαλές μέρος για να βγαίνουν έξω, ήταν κάτι πρωτοποριακό για την εποχή.

Το πρώτο εστιατόριο έγινε τόσο δημοφιλές, που τον πρώτο χρόνο εμφάνισης του, είχε κέρδη 1 εκατομμύριο δολάρια – σήμερα αυτό αντιστοιχεί σε $7.5 εκατομμύρια!

4Τι συμβολίζουν τα αντικείμενα που είναι τοποθετημένα στα εστιατόρια;

Η προπέλα αεροπλάνου που είναι τοποθετημένη σε κάθε TGI Fridays bar συμβολίζει τη μηχανή που κινεί την επιχείρηση.

Η κωπηλατική λέμβος που υπάρχει στα TGI Fridays συμβολίζει την ομαδικότητα που απαιτείται για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών.

5Η σχέση του γνωστού ηθοποιού Tom Cruise με τα TGI Fridays

cocktail-movie

Ήξερες πως ο Tom Cruise εκπαιδεύτηκε με έναν TGI Fridays bartender για το ρόλο του στην ταινία Cocktail;

Ο νικητής του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού των Fridays (με το όνομα “Bartender Olympics” τότε) ήταν ο John “JB” Bandy. Αυτός ανέλαβε να εκπαιδεύσει τον Tom Cruise και τον Bryan Brown για την ταινία Cocktail.

Για τα γυρίσματα της ταινίας, χρησιμοποιήθηκε το αυθεντικό εστιατόριο των TGI Fridays!

6Ο αριθμός εστιατορίων TGI Fridays παγκόσμια είναι εντυπωσιακός

Τα TGI Fridays έχουν πάνω από 1000 εστιατόρια σε περισσότερες από 60 χώρες.

Στην Κύπρο υπάρχουν εστιατόρια σε 7 τοποθεσίες: 2 εστιατόρια στη Λευκωσία (Κέντρο της πόλης και στο & Mall of Cyprus), 3 στη Λεμεσό (Εναέριος, My Mall Λεμεσού & Μαρίνα της Λεμεσού), 1 στη Λάρνακα (Φοινικούδες) και 1 στην Πάφο (Kings Avenue Mall).

Τώρα που έμαθες τα πιο πάνω facts για τα TGI Fridays, τι λες να πας με την παρέα σου για φαγητό και ποτό εκεί;

 

Δες επίσης: Quiz – Πόσο expert των TGI Fridays είσαι;