fbpx

Όταν το κυπριακό ποδόσφαιρο γίνεται θύμα σάτιρας! (Part 2)

Είπαμε και στο πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος πως το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα θέματα που οι σατιρικές εκπομπές ασχολούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Είναι τόσο “ζωντανό” άθλημα άλλωστε ο “βασιλιάς των σπορ” που πάντα θα υπάρχει κάτι να σχολιάσεις είτε αυτό είναι στημένα παιχνίδια, μια αμφισβητούμενη φάση, προπονητές, παίκτες, μεταγραφές και όλα τα συναφή.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε 5-6 βιντεάκια αφού το γέλιο που πρόσφερουν διαχρονικά αυτές οι εκπομπές όταν μιλούν για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι πάρα πολύ.

Έτσι, μαζέψαμε άλλα 6 χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από σατιρικές εκπομπές που μιλούν για το ποδόσφαιρο στη “νήσο των αγίων” και σας τα παρουσιάζουμε!

1
Και η μαφία ασχολείται με το κυπριακό ποδόσφαιρο!

Όταν σου λέει ένας νονός της νύκτας οτι “η μάππα εν μεγάλη μαφία” τι παραπάνω περιμένεις να προσθέσει η αφεντιά μου, καλέ μου φίλε; Εδώ ο “κύριος Καπαρτίνας” εξοργισμένος από τον διαιτητή που έσφαξε την Αελλάκα του ζητά το τηλέφωνο και το αυτοκίνητο του διαιτητή για να τον “κανονίσει”! Το σκηνικό “τουαλέτας” μάλλον είναι το καταλληλότερο για τέτοιου είδους “βρωμιές”!

2
Η Ομόνοια στον αγώνα του 1821!

Ο χαρακτήρας του “Τούτιτς” στις “Πατάτες Αντινακτές” ήταν ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες της σειράς! Εδώ ο πρώην προπονητής της Ομόνοιας όπως και μερικοί ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας είναι τοποθετημένοι χρονικά στο 1821 και την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης αλλά το θέμα παραμένει καθαρά ποδοσφαιρικό. Άσε που όταν ο “Τούτιτς”¨ρωτά τους ποδοσφαιριστές των πρασίνων “Δεν θέλετε να πάτε Champions League;” παρεμβάλεται και η φωνή του Χατζηλιασή σε μια παρέμβαση… θεική!

3
Ο Αλωνεύτης στον ΑΠΟΕΛ; Ο Ερτογάν δεν το πιστεύει!

Και το σκετσάκι με τον “Ερτογάν” και τον “Τουρκόσπορ” ήταν μια άκρως επιτυχημένη σάτιρα της κυπριακής πραγματικότητας. Όταν, δε, ασχολείτο και με ποδοσφαιρικά θέματα οι Μάριος Δημητρίου και Μαρίνος Χατζηβασιλείου που υποδύονταν τους ρόλους απλά απογείωναν την φάση. Εδώ καταπιάνονται με μια μεταγραφή που είχε κάνει αίσθηση τότε, την μετακίνηση του Αλωνεύτη από την Ομόνοια στον ΑΠΟΕΛ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν δείχνει να πολυπιστεύει τον “Χασάνι” και ρωτά “Μα η σημαία της Ομόνοιας; Το σσεϊτάνη ρε.”

4
“Σβετλάνα, 10 ευρώ μάνα μου!”

Οι πλείστοι ποδοσφαιρόφιλοι (για να μην είμαστε και απόλυτοι) έχουν παίξει έστω και μια φορά στη ζωή τους στοίχημα. Έτσι και τα 2 κοπέλια στο σκετσάκι από τις “Πατάτες” που πάντα “δεν κρατούσαν” και πάντα έπαιζαν το κουπόνι τους. Άσε που αρκετές φορές έπεφταν μέσα στις προβλέψεις τους δίνοντας tips στους φίλους του ποδοσφαίρου. Η ατάκα που έγινε must όμως τότε μέσα από το σκετσάκι ήταν άλλη. Δείτε το παραπάνω βίντεο και θα καταλάβετε!

5
Τί γίνεται όταν τα “Άπλυτα στη χώρα” σχολιάζουν επίμαχες φάσεις;

Η απάντηση στο ερώτημα στο τιτλάκι είναι μια και είναι πάρα πολύ απλή: Πανικός! Ο Ταχίνης και ο Βλαγκούθκιας σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ σχολιασμού από την Κύπρο και το διεθνές χώρο. Αφού είπαμε “παίζουν μανιχοί τους πόλα σέλα σε ούλλες τις καλίχες”. Έρχεται το τέλος του κόσμου, λένε, επειδή δόθηκαν 2 πέναλτι εναντίον του ΑΠΟΕΛ. Οι “χάσεις” από τους “χάχτορες” των Κοκκινοχωρίων! Must see!

6
Ο Ταχίνης, ο Βλαγκούθκιας και τα πέναλτι!

Προσπερνούμε την θεική εισαγωγή! Αυτή είναι άπαιχτη έτσι κι αλλιως! Εδώ τα 2 κοπέλια αποφασίζουν να διοργανώσουν “πρωτάθλημα πέναλτι” και να δώσουν κυπελλούι στην ομάδα που θα κερδίσει τα περισσότερα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Άσε που παρεμβαίνει και ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης και ζητά προγνωστικά για το κουπόνι! Πως να μην λιώσεις από τα γέλια;

Δείτε επίσης: Όταν το κυπριακό ποδόσφαιρο γίνεται θύμα σάτιρας! (Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending