fbpx

Η μέρα που ο Enke αποδείκνυε πως οι αθλητές είναι θνητοί!

Υπάρχει η αντίληψη πως οι αθλητές και ειδικά οι ποδοσφαιριστές είναι κάποιου είδους υπερήρωες, άτρωτοι, τόσο τέλειοι που δεν μπορούν να υποφέρουν.

Αυτή την αντίληψη, αυτό το μύθο κατέρριψε μια μέρα σαν την σημερινή, το 2009, ο Γερμανός τερματοφύλακας Robert Enke.

Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 7 χρόνια ο 32χρονος τότε Γερμανός έφευγε από τον μάταιο τούτο κόσμο νικημένος από την κατάθλιψη.

Η καριέρα του γεννημένου στην Jena της (τότε) Ανατολικής Γερμανίας πορτιέρε ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού το 1999 βρέθηκε στην Benfica μετά από 3χρονη παρουσία στην Monchengladbach.

Από την Πορτογαλία μετακόμισε στη Βαρκελώνη και την μεγάλη Barcelona το 2002. Εδώ όμως είναι και που εντοπίζεται η αρχή των προβλημάτων για τον Γερμανό.

Η μοναδική του συμμετοχή με τους μπλαουγκράνα ήταν σε ένα αγώνα κυπέλλου όπου οι Καταλανοί αποκλείστηκαν από την άσημη Novelda CF με τον Frank de Boer να τα βάζει δημόσια μαζί του αφού τον θεωρούσε αποκλειστικό υπαίτιο.

 Τελικά το 2004 και αφού “έκανε το αγροτικό του” ως δανεικός επέστρεψε στη Γερμανία για το Αννόβερο.

Και ενώ όλα έδειχαν να πηγαίνουν καλύτερα, η μοίρα χτύπησε ξανά το 2006. Η κόρη του Enke που είχε γεννηθεί με καρδιακό πρόβλημα έφυγε από την ζωή.

Η κατάθλιψη επανήλθε και παρά το γεγονός πως ο Robert Enke και η γυναίκα του υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι, τα πράγματα είχαν πάρει το δικό τους (τραγικό) δρόμο για τον Γερμανό.

losotros18.com

Την νύχτα της 10ης Νοεμβρίου 2009 ο Γερμανός αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και το παιδί του λέγοντας πως θα πάει προπόνηση. Ήταν ψέμα! Στάθηκε πάνω στις σιδηροδρομικές ράγες της περιοχής και άφησε να τον χτυπήσει ένα επερχόμενο τρένο.

Ο Robert Enke αυτοκτόνησε μη μπορώντας να νικήσει την κατάθλιψη!

Το 2011 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που καταπιάνεται με την περίπτωση του αδικοχαμένου Γερμανού αλλά και την κατάθλιψη στον αθλητισμό, το “Μια ζωή τόσο μικρή: Η τραγωδία του Robert Enke”.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending