fbpx

Δες τι κάνει ξεχωριστή τη ζωή ενός φοιτητή στο Nottingham της Αγγλίας!

Έχεις γνωστούς που σπουδάζουν στην Αγγλία ή ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις κι εσύ εκεί; Για να σε βοηθήσουμε, ρωτήσαμε πρόσφατα έναν Κύπριο φοιτητή που σπουδάζει σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αγγλίας, το Nottingham.

Ο Παντελής Γρηγοριάδης, είναι 20 ετών και κατάγεται από τη Λευκωσία. Ασχολείται με το ποδόσφαιρο και του αρέσει πάρα πολύ ο προγραμματισμός. Γι’ αυτό ξεκίνησε σπουδές Computer Science στο University of Nottingham.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για τη φοιτητική του ζωή εκεί:

 

Γεια σου Παντελή. Αρχικά θέλεις να μας αναφέρεις τα κριτήρια για να σπουδάσεις στο Nottingham; Αφορούσαν μόνο το Πανεπιστήμιο; Τη ζωή στην Αγγλία; Το κόστος ζωής; Ή κάτι άλλο;

Αρχικά, θα σπούδαζα Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μετά άλλαξα γνώμη, αφού κατάλαβα ότι ήθελα να σπουδάσω στο εξωτερικό. Επέλεξα το Nottingham επειδή είναι πάρα πολύ καλό στον κλάδο του Computer Science.

Επίσης είναι πόλη-προορισμός για φοιτητές (75000 φοιτητές περίπου) και η ζωή δεν είναι ακριβή. Είναι μεγάλη πόλη και εύκολη να την μάθεις. Ακόμη, έχει τα πάντα, ότι χρειαστείς το βρίσκεις εύκολα και γρήγορα, αφού οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές είναι σε ψηλό επίπεδο (κάθε 10 λεπτά έχει λεωφορεία σε όλες τις στάσεις).

Έχει επίσης πάρα πολύ ωραία πάρκα. Όταν κοίταζα για το Nottingham, διάβαζα ότι νυχτερινή ζωή είναι εξαιρετική. Πράγμα αληθινό, αφού έχεις πολλές επιλογές, όπως πολλές μπυραρίες, μπαράκια και clubs. Τέλος, διοργανώνονται φοιτητικά events από το πανεπιστήμιο, αλλά και από το Greek Society μας, και είναι πάρα πολύ ωραία.

14924018_1528679063812814_1891689929_o
Πιστεύεις πως έκανες καλή επιλογή; Θα άλλαζες κάτι στην απόφαση σου (είτε στον τόπο διαμονής σου, είτε στο πανεπιστήμιο);

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και πιστεύω έκανα την καλύτερη επιλογή να έρθω Αγγλία για σπουδές και ιδιαίτερα στο Nottingham. Μένω στις ιδιωτικές εστίες της Unite, που είναι ακριβώς δίπλα από το Jubilee, το Campus που κάνω τα μαθήματα μου, και με βολεύει πολύ αν και είναι μακριά από την πόλη.

Θα ήθελα όμως να μένω στην πόλη, γι’ αυτό και του χρόνου θα ενοικιάσω διαμέρισμα μαζί με συμφοιτητές μου. Είναι πιο βολικό να μένεις εκεί, διότι έχει ότι χρειαστείς κοντά σου π.χ. Cafes, mall, καταστήματα, υπεραγορές, περίπτερα, εστιατόρια κ.τ.λ.

remoteimage-4-png
Τι κάνει το Nottingham ξεχωριστό στους Κύπριους φοιτητές κατά τη γνώμη σου; Υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να βρεις σε άλλη πόλη της Αγγλίας;

Το Nottingham, όπως και κάθε πόλη της Αγγλίας, είναι ξεχωριστό. Είναι μία πολύ όμορφη πόλη για σπουδές και για φοιτητική ζωή. Επίσης, στο Nottingham διοργανώνονται κάθε μήνα διάφορα festivals π.χ. μπύρας, πολλά είδη μουσικής κ.τ.λ.

nottingham
Πώς είναι να σπουδάζεις σε μια χώρα του εξωτερικού, μακριά από την οικογένεια και τους φίλους σου; Ποια είναι τα θετικά/αρνητικά;

Όταν σπουδάζεις μακριά από τη χώρα σου είναι πάρα πολλά τα θετικά και λίγα τα αρνητικά. Καταρχάς, ζεις μόνος σου, έχεις ευθύνες και έξοδα και πρέπει να τα διαχειριστείς ο ίδιος. Έτσι, αναλαμβάνεις ευθύνες και γίνεσαι υπεύθυνο άτομο.

Ακόμη κοινωνικοποιείσαι, αφού γνωρίζεις άτομα από άλλες χώρες και διαφορετικές εθνικότητες, έτσι μαθαίνεις καλύτερα τη γλώσσα και έρχεσαι σε επαφή με άλλες συνήθειες και κουλτούρες. Αν συγκατοικείς με άτομα σε κάποια εστία, μαθαίνεις και πώς να ζεις με άλλα άτομα, εκτός από την οικογένεια σου.

Σίγουρα είναι δύσκολο για ‘σένα, τους γονείς και τους φίλους στην αρχή, επειδή είναι απότομη αλλαγή! Πρέπει επίσης να εξοικειωθείς γρήγορα με την αγγλική γλώσσα, για να μπορείς να αντεπεξέλθεις στο πανεπιστήμιο.

14954456_1528679073812813_2142813559_o
Σε βοήθησε κάποιος εκπαιδευτικός σύμβουλος στην τελική επιλογή σου; Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του για την τελική σου απόφαση;

Ο στόχος μου να έρθω Αγγλία για σπουδές πραγματοποιήθηκε μέσω της Global Educational Services και συγκεκριμένα του K. Κρις Σωφρονίου. Αρχικά, όπως ανέφερα, θα σπούδαζα στην Κύπρο και σχεδόν τελευταία στιγμή αποφάσισα για Αγγλία. Ο κ. Κρις με βοήθησε πάρα πολύ, αφού μου ξεκαθάρισε πολύ σημαντικά πράγματα και βρήκαμε τα κατάλληλα πανεπιστήμια στην Αγγλία για εμένα. Η βοήθεια που προσφέρει ο κ. Κρις αλλά και οι υπηρεσίες της Global Educational Services είναι πάρα πολύ σημαντικές και σε βοηθούν να πετύχεις να βρεις το πανεπιστήμιο που εσύ θέλεις να σπουδάσεις.

Τι θα σου μείνει αξέχαστο από τις φοιτητικές στιγμές σου στο Nottingham;

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο από το Nottingham είναι οι δυνατές φιλίες που δημιουργήσαμε με πολλά άτομα από την Κύπρο και από το εξωτερικό.

14581360_10209217905756800_7894299873688350839_n
Θα σύστηνες σε κάποιον μελλοντικό φοιτητή να σπουδάσει στο Nottingham και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο σου; Ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσες για να τον πείσεις;

Σίγουρα θα σύστηνα σε κάποιον να σπουδάσει στο Nottingham, αφού το πανεπιστήμιο είναι πάρα πολύ καλό.

Το Nottingham είναι μία πολύ ωραία πόλη, γεμάτη με φοιτητές, εξαιρετική νυχτερινή ζωή και το κόστος ζωής δεν είναι ψηλό.

Ευχαριστούμε τον Παντελή για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον! 🙂

 

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο Nottingham όπως ο Παντελής; H Global Educational Services, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του University of Nottingham στην Κύπρο, μπορεί να σε καθοδηγήσει για τα κατάλληλα βήματα και διαδικασίες!

Τηλεφώνησε τώρα στην Global στα τηλέφωνα 22780250 ή 22772244 ή επισκέψου τη σχετική ιστοσελίδα ΕΔΩ και πάρε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για τις σπουδές σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending