fbpx

4 Κύπριοι μας “αποκάλυψαν” το λόγο που άφησαν μουστάκι τον Νοέμβριο!

Μια βόλτα στο πανεπιστήμιο και στην πόλη αρκεί για να δεις ότι κάτι αλλάζει στα ανδρικά πρόσωπα τον Νοέμβριο. Είναι η περίοδος που κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά μουστάκια!

Κι επειδή είχαμε την απορία αν το κάνουν απλά για “στυλ” ή αν γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο της κίνησης αυτής, είπαμε να μιλήσουμε με μερικούς άνδρες για να μάθουμε!

Έτσι λοιπόν, ρωτήσαμε 2 φοιτητές, 1 νεαρό νοσηλευτή και 1 καθηγητή τον λόγο που μεγάλωσαν το μουστάκι τους και γιατί θα σύστηναν σε κάποιον να κάνει αυτή την “αλλαγή”!

Πάμε να δούμε τι μας απάντησαν:

 

1
Γιάννης Ιωαννίδης, Φοιτητής – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Άφησα μουστάκι γιατί…

Το άφησα για την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη. Είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρο τον αντρικό πληθυσμό. Και παρόλο που δεν είναι “επιθετικό” είδος καρκίνου πρέπει να ακολουθούμε πάντα τις διαδικασίες για πρόληψη.

Θα σύστηνα και σε άλλους να το κάνουν…

Γιατί δεν είναι μεγάλο ζήτημα να αλλάζεις την εμφάνισή σου για ένα μήνα ώστε να συνεισφέρεις για ένα τόσο σημαντικό σκοπό.

2
Χρίστος Νικολάου, Φοιτητής – Πανεπιστήμιο Κύπρου

Άφησα μουστάκι γιατί…

Το μουστάκι είναι κάτι το ωραίο που προσθέτει στυλ. Εφόσον αυτό το μήνα είναι το “Movember Cyprus” συνδιάζω τη μόδα αυτή με ένα καλό σκοπό.

Θα σύστηνα και σε άλλους να το κάνουν…

Ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για τον μήνα Νοέμβριο που είναι το “Movember Cyprus” αλλά και για τους υπόλοιπους μήνες. Όπως και ένας άντρας πρέπει να νοιάζεται ολόχρονα για την υγεία του και όχι μόνο για τον μήνα Νοέμβριο.

3
Γιώργος Νικολάου, Νοσηλευτής – Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Άφησα μουστάκι γιατί…

Στην εποχή μας τα κρούσματα ανδρικού καρκίνου, και γενικότερα καρκίνου είναι αυξημένα. Αυτό το λέω ως πρώην καρκινοπαθής άλλα και ως νοσηλευτής. Εγώ έμαθα για το Movember όταν πηγα τάξιδι στην Αυστραλιά το 2012. Από τότε που έμαθα πως κάτι ανάλογο υπάρχε και στην Κύπρο, προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Μιλάω για το Movember και πιστεύω πως λόγω αυτής της εκστρατείας πολλά άτομα διαγνώστηκαν έγκαιρα, αφού σκοπό έχει ακριβώς να ενημερώνει για τον αντρικό καρκίνο και να προωθεί την πρόληψη.

Θα σύστηνα και σε άλλους να το κάνουν…

Άνετα, θα το συνιστούσα σε όλους να αφήσουν μουστάκι γιατί με αυτό τον εύκολο τρόπο συνεισφέρεις στο Movember. Αυτό σημαίνει ότι βοηθάς όχι μόνο τα άτομα που πάσχουν με καρκίνο αλλά και άλλους ώστε να διαγνωστουν έγκαιρα. Εδώ και δύο χρόνια λαμβάνω μερος στο Μovember Cyprus και σε διαφόρες εκδηλώσεις γιατί συνειδητοποιώ πως βοηθώ κόσμο. Εάν μπορώ με αυτό τον τρόπο να βοηθήσω ανθρώπους να διαγνωστούν εγκαίρως, θα το κάνω κάθε χρόνο!

4
Νεόφυτος Περατικός, Καθηγητής – Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Άφησα μουστάκι γιατί…

Άφησα τον “μύστακα” στα πλαίσια της στήριξης των ανδρών που υποφέρουν από τον καρκίνο του προστάτη. Είναι το λιγότερο το οποίο μπορούμε να κάνουμε για να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας.

Θα σύστηνα και σε άλλους να το κάνουν…

Το έχω κάνει ήδη! Το έχω συστήσει σε όλους τους μαθητές μου, οι οποίοι και συμμετέχουν!

 

Στις 17/11 στις 11:00 το πρωί η ομάδα του StudentLife θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υποστηρίζοντας την εκστρατεία του Movember Cyprus.

Από την παρέα μας φυσικά δεν μπορεί να λείψει ο “παρπέρης”, που θα είναι εκεί για όλους όσους θέλουν να ξυριστούν και να μεγαλώσουν το μουστάκι τους!

14991468_1623888874303735_913168968097998936_o

Με το σύνθημα “Grow a Mo, Save a Bro” στηρίζουμε την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη, των όρχεων και για άλλα θέματα αντρικής υγείας.

Στην εκδήλωση θα διατίθενται τα συλλεκτικά αναμνηστικά του MOVEMBER Cyprus καθώς και λαχνοί εισφοράς 2 ευρώ! See ya there #mobros & #mosistas!

Join the event: Students! Ready-Set-Shave

Εσύ θα μείνεις χωρίς μουστάκι;

 

Δες επίσης: 7 διάσημοι Κύπριοι που είχαν μουστάκι πολύ πριν γίνει… cool!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending