fbpx

5 ιδανικοί προορισμοί στην Κύπρο για να πας το Σαββατοκύριακο!

Όλοι έχουμε ανάγκη να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας. Έτσι όταν φτάσει επιτέλους το Σαββατοκύριακο, αντί να μείνεις σπίτι μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό και δημιουργικό.

Μια εκδρομή είναι ότι χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα και έτσι η αρχή της επόμενης εβδομάδας να σε βρει πιο αναζωογονημένο και ευδιάθετο.    

Κοίταξε τις πιο κάτω επιλογές που σου προτείνουμε για ένα χαλαρωτικό ΣΚ:

1
Καλοπαναγιώτης

Ο Καλοπαναγιώτης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ορεινά θέρετρα της Κύπρου και βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Πόλος έλξης και σήμα κατατεθέν του χωριού είναι το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, το οποίο βρίσκεται στο κατάλογο με τις εκκλησίες της UNESCO.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι και οι ιαματικές  πηγές που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Σέτραχου ποταμού δίπλα στο ενετικό γεφύρι. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των θειούχων νερών του Καλοπαναγιώτη ήταν γνωστές από τα αρχαία χρόνια και το νερό των πηγών χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για ιαματικά λουτρά.

2
Κακοπετριά

Η Κακοπετριά είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο και απέχει 55 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, αλλά και τη Λεμεσό. Το πιο γραφικό και όμορφο κομμάτι της περιοχής είναι η Παλιά Κακοπετριά όπου γεννήθηκε το χωριό.

Σήμερα βρίσκεται στη δυτική πλευρά της κοινότητας και περιτριγυρίζεται από δύο ποτάμια, του Καρκώτη και του Γαρίλλη.

Ειδικά για όσους ζουν σε πόλεις, αξίζει μια απόδραση σε ένα χωριό όπως την Κακοπετριά για να μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει την ηρεμία αλλά και για να περπατήσει στα στενά σοκάκια, ανάμεσα στα γραφικά σπίτια.

3
Πλάτρες 

Το χωριό βρίσκεται 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού, πολύ κοντά στην Πλατεία Τροόδους. Τα παλιά κτίρια, αλλά και τα σπίτια, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους μπορεί κανείς να τα απολαύσει με μία βόλτα στο κέντρο του χωριού.

Πολλά είναι τα αξιοθέατα στο χωριό, με τα κυριότερα να αφορούν τη φύση, όπως είναι οι δύο καταρράκτες των Καληδονιών που είναι από τους πιο ψηλούς που υπάρχουν στην Κύπρο. Ο Μυλλομέρης βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την αφετηρία του «μονοπατιού της φύσης».

Είναι οι πιο γνωστοί καταρράκτες στην Κύπρο και δέχονται χιλιάδες επισκέψεις το χρόνο – φαινόμενο που πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο.

4
Λόφου

Η Λόφου βρίσκεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφους, στους οποίους οφείλει και την ονομασία της. Είναι ένα από τα πιο γνωστά κρασοχώρια της Λεμεσού με πολύ καλούς αμπελώνες λόγω του υψόμετρου και του κλίματος της.

Το Μονοπάτι της Φύσης ειναι ένα παραδεισένιο τοπίο που επιτρέπει στον επισκέπτη να περιπλανηθεί αν επισκεφθεί το χωριό, με έκταση ενός περίπου χιλιομέτρου. Το Μονοπάτι έχει ως αφετηρία την τοποθεσία «Τζιλλάκα» και καταλήγει στη Βρύση του χωριού.

Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές του χωριού αλλά και να αγναντέψουν την οροσειρά του Τροόδους.

Από ένα τέτοιο παραδοσιακό χωριό δεν θα μπορούσε να λείπει το κυπριακό φαγητό που  μπορούν να απολαύσουν στις ταβέρνες της κοινότητας.

5
Λεύκαρα

Τα Λεύκαρα βρίσκονται στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, σε απόσταση σχεδόν 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρνακας.

Είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Κύπρου, διάσημο για τα κεντήματά του, τα λευκαρίτικα, καθώς και για την αργυροχοΐα του. Χωρίζεται διοικητικά σε δύο μέρη, τα Πάνω Λεύκαρα και τα Κάτω Λεύκαρα.

Αν η επιλογή σας είναι τα Λεύκαρα, αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια του χωριού, ανάμεσα στα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές αυλές.  Μεταξύ των σημαντικών αξιοθέατων είναι το Λαογραφικό Μουσείο, η παλιά βρύση και το παλιό ελαιοτριβείο.

Το χωριό έχει επίσης όμορφα και αρχαία παρεκκλήσια, όπως η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το παρεκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Κάτω Λεύκαρα.

Εσύ ποιο χωριό θα προτιμούσες για να περάσεις το Σαββατοκύριακο σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending