fbpx

5 tips για να ισιώνετε τα μαλλιά σας σωστά και με προστασία!

Ξέρω πολύ καλά ότι το ίσιωμα των μαλλιών με το σίδερο δεν είναι καθόλου δύσκολο πράγμα. Παρ’ όλα αυτά δεν κάνουμε όλες σωστό ίσιωμα στα μαλλιά μας!

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες ή tips που πολλές φορές προσπερνάμε, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η τρίχα μας και να ταλαιπωρούνται αφάνταστα τα μαλλιά μας.

Πιο κάτω ετοίμασα 5 tips με φωτογραφίες, καθώς ισιώνω εγώ τα δικά μου μαλλιά, για να σας είναι ευκολότερο να τα θυμάστε!

Πάμε να τα δούμε: 

 

1
Coconut oil

Πρώτο βασικό tip είναι η εφαρμογή coconut oil στα μαλλιά μου. Το βάζω λίγες ώρες πριν λούσω τα μαλλιά μου για να ενυδατωθούν πλήρως (ή αν έχω την πολυτέλεια του χρόνου, το αφήνω να δράσει όλη τη νύκτα).

Είναι θεραπευτικό και δεν αφήνει την τρίχα να σπάει. Επίσης, παρατήρησα ότι βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πολύ γρήγορα.

2
Στέγνωμα μαλλιών 

Συνήθως αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώσουν φυσικά – δε θέλω να χρησιμοποιώ πιστολάκι μαλλιών. Κάνουμε τόσα πράγματα στα μαλλιά μας (βαφές, ανταύγειες, ίσιωμα κλπ.) γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι κρίμα το μοναδικό βήμα στην περιποίηση των μαλλιών μας, που μπορεί να γίνει φυσικά, να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να τα καταστρέφει.

Παρ’ όλα αυτά, αν δεν προλαβαίνετε και αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών, θα σας πρότεινα να μην το έχετε κοντά στην τρίχα. Να υπάρχει περίπου 30 cm απόσταση από τα μαλλιά και η φορά να είναι προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, η τρίχα “προετοιμάζεται” ότι θα ισιωθεί και το ίσιωμα που ακολουθεί στη συνέχεια είναι ευκολότερο.

3
Προστασία & Χτένισμα μαλλιών

Πριν το σίδερο (και το πιστολάκι) είναι καλό να βάζετε στις άκρες των μαλλιών σας προϊόν προστασίας από την ψηλή θερμοκρασία. Προσοχή όμως: Μην το απλώσετε σε όλο το μήκος της τρίχας, μόνο στις άκρες γιατί αλλιώς θα λαδώσουν πολύ γρήγορα.

Προσπαθήστε να χτενίζετε τα μαλλιά σας με χτενιές που είναι κατάλληλες για τον τύπο των μαλλιών σας! Και μην ξεχνάτε ότι ξεκινούμε να χτενίζουμε τα μαλλιά από κάτω προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο δε σπάζουν οι τρίχες των μαλλιών.

4
Σίδερο μαλλιών

Το πιο σημαντικό στο ίσιωμα των μαλλιών είναι το σίδερο που θα χρησιμοποιήσουμε. Είμαι πολύ αυστηρή σε αυτά και δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ οποιαδήποτε μάρκα, ή οποιοδήποτε προϊόν.

Τα τελευταία 9 χρόνια λοιπόν είμαι πιστή στα προϊόντα που χρησιμοποιώ και δεν είναι άλλα από τα Remington. Θεωρώ πως είναι τα καλύτερα που υπάρχουν στην αγορά, και πιστέψτε  με δοκίμασα σχεδόν όλες τις γνωστές μάρκες που υπάρχουν.

Η θερμοκρασία που πάντα επιλέγω για ίσιωμα είναι 200-210°C (ποτέ 230°C στα δικά μου μαλλιά που η τρίχα είναι λεπτή).

5
Ίσιωμα μαλλιών

Ξεκινούμε να ισιώνουμε τα μαλλιά μας από τις κάτω τούφες. Κάθε φορά η τούφα που επιλέγουμε καλύτερα να είναι μικρή, έτσι ώστε με 2 περάσματα με το σίδερο να έχουμε όμορφο αποτέλεσμα. Όσες έχουν σγουρό και πυκνό μαλλί, μπορούν να περάσουν πάνω από την ίδια τούφα μέχρι και 3 φορές με το σίδερο.

Το τελικό αποτέλεσμα:

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα δείτε τεράστια διαφορά στα μαλλιά σας!

 


Τι θα έλεγες να αποκτήσεις ένα καινούριο σίδερο μαλλιών, για να περιποιείσαι τα μαλλιά σου, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές; Μάθε πως το StudentLife, σε συνεργασία με την Electroline, προσφέρει κουπόνια με 20% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα Remington!

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κατεβάσεις το πιο κάτω κουπόνι (κλικ στην εικόνα) και να το δείξεις σε οποιοδήποτε κατάστημα της Electroline. Έτσι θα μπορείς να αγοράσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα Remington 20% πιο οικονομικά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending