fbpx

Αυτό είναι ​​το​ ​καλύτερο​ ​συστατικό που καταπολεμά το​ ​κρυολόγημα!

Ο χειμώνας μας “χτυπά” την πορτά και δυστυχώς μαζί του δεν φέρνει μόνο Χριστούγεννα, διακοπές, δώρα και ζεστές σοκολάτες. Ο χειμώνας φέρνει και κρύοπου αν δεν είμαστε προσεκτικοί, προκαλεί κρυολογήματα!

Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, εάν σας έλεγα πως βρήκαμε το τέλειο φυσικό γιατρικό ενάντια στο κρυολόγημα που τόσο μισούμε;

Το γιατρικό αυτό είναι φτηνό, αποτελεσματικό και πανεύκολο να το φτιάξεις. Είναι τόσο καλό και βάζει κάτω πολλά φάρμακα, είναι βρίσκεται στο κύριο συστατικό του, που δεν είναι άλλο από την… κιτρινόριζα“Τι είναι πάλι αυτό;” σε ακούω να αναρωτιέσαι…

Διάβασε πιο κάτω και μάθε τι ακριβώς είναι η κιτρινόριζα και πώς μπορείς και ΕΣΥ να φτιάξεις με αυτή το “χρυσό ρόφημα” κατά του κρυολογήματος:

 

1
Λίγα λόγια για την κιτρινόριζα

Η κιτρινόριζα ή αλλιώς “κουρκουμάς” μας έρχεται από την μάνα των φυσικών γιατρικών, την Ινδία, και είναι υπεύθυνη για το κίτρινο χρώμα και την έντονη γεύση που έχει το γνωστό σε όλους μας κάρυ.

Πέρα, όμως, από την ιδιαίτερη γευστική εμπειρία που μας προσφέρει, η κιτρινόριζα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η ιδιότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μην αρρωστούμε εύκολα, αλλά και να καταπολεμά αποτελεσματικά διάφορες ιώσεις, όπως το κοινό κρυολόγημα.

2
Πού τη βρίσκουμε;

Κιτρινόριζα βρίσκουμε πλέον σε όλες σχεδόν τις υπεραγορές σε μορφή σκόνης στο τμήμα των μπαχαρικών. Μπορούμε να την βρούμε και στην ολόκληρή της μορφή, κυρίως σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Προσέχουμε, βέβαια, να μην την συγχίσουμε με την πιπερόριζα (το gignger) καθώς στην ολόκληρή τους μορφή μοιάζουν πάρα πολύ.

3
Το “Χρυσό Ρόφημα” κατά του κρυολογήματος

Η συνταγή για να φτιάξεις το “χρυσό ρόφημα” ή “χρυσό γάλα” είναι απλή και (πολυ)δοκιμασμένη από εμένα την ίδια. Δεν υπάρχουν αυστηρές δοσολογίες ούτε ακριβείς οδηγίες.

Η διαδικασία για να το φτιάξεις και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:
  • 1 φλυτζάνι γάλα (καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας ή κανονικό)
  • Κανέλα (1-2 ξυλάκια)
  • 1/2 κουταλάκι κιτρινόριζα αλεσμένη ή 1 λεπτή φέτα φρέσκα
  • 1-2 κουταλιές μέλι ή χαρουπόμελο
  • Πιπέρι και κανέλα για σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μας μαζί με 1 φλυτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, σουρώνουμε και… έτοιμο!

turmeric-milk-633x-319

Κάθε φορά που νιώθω ότι θα αρρωστήσω ή που είμαι στις αρχές ενός κρυολογήματος, πίνω αυτό 2-3 φορές τη μέρα και την επόμενη μέρα είμαι ξανά απόλυτα υγιής.

Να σημειώσω βέβαια πως εμένα μου άρεσει να το απολαμβάνω πιο σύχνα, ιδιαίτερα πριν να κοιμηθώ. Είναι από τα πιο χαλαρωτικά ροφήματα που μπορώ να πιω, ιδιαίτερα κατά τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Εσύ ήξερες για την κιτρινόριζα και τις ιδιότητές της; Θα δοκιμάσεις το ρόφημα την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις;

 

Δες επίσης: Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να μην αρρωστήσεις το φθινόπωρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending