fbpx

5+1 τερματοφύλακες που τόλμησαν να μιμηθούν τον Rene Higuita!

Ακόμα και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες και ταυτόχρονα εντυπωσιακές αποκρούσεις. Ο λόγος για την “απόκρουση του σκορπιού“.

Η απόκρουση αυτή, έγινε για πρώτη φορά στις 6 Σεπτεμβρίου 1995, από τον θρυλικό Κολομβιανό τερματοφύλακα Rene Higuita, ο οποίος σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Αγγλία στο Wembley μας χάρισε την περίφημη απόκρουση. Αρκετοί ήταν όμως οι τερματοφύλακες που προσπάθησαν να μιμηθούν την ιστορική απόκρουση του Rene Higuita από τότε μέχρι σήμερα.

Εμείς μαζέψαμε μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.Καθίστε αναπαυτικά, θυμηθείτε την απόκρουση και δείτε ποιοι την αντέγραψαν!

1
Η original “απόκρουση του σκορπιού”

2
Itumeleng Khune

O τερματοφύλακας Itumeleng Kune έκανε μια απόκρουση όμοια με αυτή του μεγάλου Κολομβιανού τερματοφύλακα. Οι οπαδοί της ομάδας της Νότιου Αφρικής ίσως και να ξέχασαν  το σκορ του παιχνιδιού (1-0), σίγουρα όμως αυτή η απόκρουση τους έμεινε αξέχαστη!

3
Γιώργος Μπαντής

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας που ανήκει φέτος στην Ομόνοια μιμήθηκε τον Rene Higuita. Ο μέχρι πέρσι τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, σε μια από τις προπονήσεις της ομάδας της Αρκαδίας επιχείρησε το «χτύπημα του σκορπιού» και ήταν ομολογουμένως πετυχημένο!

4
Keylor Navas

Την απόκρουση του σκορπιού μιμήθηκε ο τερματοφύλακας της Real, Keylor Navas, έπειτα από σκαφτό σουτ του Marcelo. Όλα αυτά συνέβησαν σε διαφημιστικό με τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα να μεταμφιέζεται σε Higuita!

5
Nobuhiro Kato

O Ιάπωνας τερματοφύλακας επιχείρησε μια απόκρουση κοντά σε στυλ Higuita, με πολύ αυτοσχεδιασμό και ευκινησία. Κατάφερε να δημιουργήσει έτσι μια εντυπωσιακή φάση από αυτές που βλέπουμε σε φιλμάκια με highlights.

6
Toni Jimenez

Και αυτό το βίντεο γίνεται σε προπόνηση, μόνο που εδώ την απίστευτη απόκροουση εκτελεί ο προπονητής τερματοφυλάκων της Tottenham. Και αν νομίζετε πως είναι εύκολο δοκιμάστε το και εσείς στα 46 σας!

7
Hamza Boudlal

Η απόκρουση του Hamza Boudlal χαρακτηρίστηκε ως η επόμενη version της απόκρουσης του θρυλικού Κολομβιανού. Πολλοί όμως ήταν αυτοί που σύγκριναν τις δύο αποκρούσεις (όπως βλέπετε και στο video). Ποια είναι η καλύτερη το αφήνουμε στη δική σας κρίση!

Εσείς ποια πιστεύετε πως είναι η πιο πετυχημένη “απόκρουση του σκορπιού”;

Δες επίσης: 3+1 παιχταράδες που ήρθαν στην Κύπρο και ίσως δεν το ήξερες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending