fbpx

Τα 10 δώρα που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ταξίδια (και όχι μόνο)!

Αν δεν ονομάζεις τον εαυτό σου traveler, όπως εγώ, σίγουρα θα έχεις κάποιον φίλο ή γνωστό που κάθε τρεις και λίγο μπαίνει σε ένα αεροπλάνο και γυρίζει τον κόσμο.

Βλέποντας τα πιο κάτω αντικείμενα και gadgets, θα θες να τα αγοράσεις – αν όχι για ‘σένα, τότε για τους travelers φίλους σου!  Όλο και κάτι σημαντικό θα πλησιάζει!

Και στο κάτω-κάτω, τι σόι traveler θα ήμουν, αν δεν μπορούσα να σε συμβουλέψω για το τι δώρα μπορείς να κάνεις στους φίλους σου που χορκοϊρίζουν σε όλο τον κόσμο;

Πάμε να τα δούμε!

1
Χάρτης

Για έναν traveler, ένας πιθανός στόχος είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Για να τον βοηθήσεις, μπορείς να του πάρεις δώρο έναν χάρτη – το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για ταξίδια.

Έτσι, θα μπορεί να σημειώνει τους τόπους που έχει επισκεφθεί και θα μπορεί να αποφασίσει ευκολότερα το που θα ταξιδέψει μετά:

#1 – scratch map: θα μπορεί να ξύσει τη χώρα που έχει επισκεφθεί

#2 – χάρτης από φελλό: θα μπορεί να σημειώνει με πινέζες και κλωστή τα σημεία που έχει πάει και την πορεία που έχει ακολουθήσει

2
Backpack

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ένα απαραίτητο αντικείμενο για κάποιο ταξίδι, είναι οι αποσκευές.  Αν γνωρίζεις πως ο φίλος σου, για τον οποίο ψάχνεις να πάρεις δώρο, δεν έχει ακόμα το δικό του σακίδιο πλάτης, τότε επιβάλλεται να του το δώσεις εσύ!

Πίστεψέ με, είναι ο ιδανικός τύπος αποσκευής για κάποιον traveler, αφού νιώθεις πιο ελεύθερος, παρά όταν μεταφέρεις μια κανονική βαλίτσα.

3
Σκηνή ή Αιώρα

Κι αν ο φίλος σου, για τον οποίο προορίζεται το δώρο, είναι ο τύπος που του αρέσει το camping, τότε βρήκες την κατάλληλη επιλογή! Μια σκηνή είναι ό,τι πρέπει.

Αν φυσικά έχει ήδη σκηνή, μπορείς να του πάρεις μια αιώρα. Οι περισσότεροι λένε πως θέλουν, αλλά λίγοι όντως έχουν.  Σε συνοδεία με τη φύση του camping, ή στις διακοπές σε μια παραλία, είναι ακριβώς η προσωποποίηση του παράδεισου!

4
Βιβλίο ή Σημειωματάριο

Ένα βιβλίο μπορεί πάντα να γίνει ένα καλό δώρο.  Είναι μια εύκολη επιλογή, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί με όποιο θέμα ενδιαφέρει τον παραλήπτη! Βρες ποιο θέμα θα ενδιέφερε τον φίλο σου και διάλεξε ένα κατάλληλο βιβλίο για να τον συνοδεύσει στο επόμενό του ταξίδι.

Εναλλακτικά, ή και συμπληρωματικά, μπορείς να του πάρεις ένα στυλάτο σημειωματάριο, στο οποίο θα γράφει τις σκέψεις, τα όνειρα και τις εμπειρίες που του δίνουν τα ταξίδια του.  Ή ακόμη και σκετσάκια που του εμπνέει ο κάθε τόπος που επισκέπτεται.

5
Headphones

Άλλος ένας τρόπος να περάσει η ώρα ενώ ταξιδεύεις, εκτός από κάποιο βιβλίο είναι και η μουσική.  Θα μου πεις, ποιος δεν ακούει μουσική σήμερα;  Ακριβώς, σχεδόν κανείς!

Άλλη μια λύση, λοιπόν είναι ένα ζευγάρι ακουστικά, για ψηλής ποιότητας μουσική συντροφιά στο τρένο, στο λεωφορείο, ή όπου αλλού βρεθεί ο τυχερός σου φίλος.

6
Powerbank

Μετά από τόση μουσική, η μπαταρία του κινητού εξαντλείται!  Έτσι, είναι απαραίτητη μια τράπεζα ενέργειας! Γενικά, δηλαδή, από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα powerbanks, έχουν λυθεί πολλών τα χέρια.  Πόσο μάλλον, κάποιοου που ταξιδεύει και μετακινείται συχνά.

Πάρε στον καημένο τον φίλο σου ένα powerbank να βρει κι αυτός την ησυχία του! Αλλιώς πώς θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του και για φωτογραφίες; 😉

7
Βοηθητικά gadgets για φωτογράφιση με smartphone

Το selfie stick, αν και παλιά “μόδα”, χρησιμεύει όταν ταξιδεύεις μόνος και θέλεις να έχεις και καμιά φωτογραφία με ‘σένα μέσα.

Άλλη μια, όμως, ωραία εφεύρεση – αν μπορείς να τους αποκαλέσεις έτσι – είναι οι μίνι φακοί που προσαρμόζονται στην κάμερα των smartphones, παρέχοντας περισσότερες δυνατότητες και κάνοντας τις φωτογραφίες πολύ καλύτερες!

Βέβαια, αν θέλεις να το πάρεις σε άλλο επίπεδο, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα τριποδάκι ειδικό για κινητά τηλέφωνα!  Διάλεξε και πάρε! 

8
Instant Camera

Έχεις ξαναχρησιμοποιήσει από εκείνες τις φωτογραφικές μηχανές, που οι φωτογραφίες εμφανίζονται αυτόματα σε αυτό το άσπρο ορθογώνιο χαρτάκι, το οποίο στην πραγματικότητα πρέπει να κουνήσεις για να εμφανιστεί;

Ούτε εγώ… Αλλά έχουν επιστρέψει πίσω στην αγορά, σε μια πιο εξελιγμένη και stylish μορφή.  Μπορείς να επιλέξεις μια τέτοια μηχανή για δώρο!

Μια νέα εμπειρία για τον φίλο σου, η οποία θα έχει ενδιαφέρον λόγω του ότι θα έχει περιορισμένο αριθμό φωτογραφιών που πρέπει να τραβήξει.  Έτσι, θα απαθανατίσει μόνο αυτό που πραγματικά του έκανε εντύπωση! 

9
Κορνίζες & Εκτύπωση φωτογραφιών

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, με την ψηφιοποίηση των πάντων, δεν συνηθίζουμε – οι περισσότεροι – να εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες μας.  Να μια ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτείς!

Αγόρασε μερικές απλές ή παράξενες κορνίζες – αν θες τις στολίζεις και ο ίδιος – με τις οποίες θα μπορεί ο φίλος σου να δημιουργήσει μια ωραία σύνθεση με τις αγαπημένες του φωτογραφίες.

Ακόμη, μπορείς επίσης να του πιστώσεις ένα ποσό για εκτύπωση, είτε σε τυπογραφείο της πόλης σου, είτε σε ιστοσελίδες που σου τυπώνουν και σου στέλλουν τις φωτογραφίες σου!

10
Κουτί αναμνήσεων

Το λεγόμενο memory box, είναι ένα κουτί που βάζει κάποιος “αποδεικτικά” των αναμνήσεων του.  Μπορεί αυτά να είναι αποκόμματα αεροπορικών εισητηρίων, βραχιολάκια από φεστιβάλ, φωτογραφίες ή καρτ ποστάλ – δεν υπάρχει περιορισμός.

Μπορείς να το κάνεις πιο ξεχωριστό, με το να το διακοσμήσεις εσύ ο ίδιος για τον φίλο σου. Χρησιμοποίησε κάποιον τυπωμένο χάρτη, δικές του φωτογραφίες ή διάφορες τρελές selfies μαζί με την παρέα σας.  Έτσι, θα έχει διπλή σημασία για εκείνον.

Ελπίζω να σου έδωσα αρκετές ιδέες για το δώρο που θα θες να κάνεις σε κάποιο φίλο σου. 

Lonely girl with suitcase at country road dreaming about travel.

Φυσικά, όμως, μπορείς να πάρεις και για ‘σένα δώροΕγώ, τουλάχιστον αυτό θα κάνω! 😉

Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending