Το πιο πιθανόν, να σου έτυχε τζι’ εσένα το πιο κάτω “περισταστικό”, τώρα που διανύεις τη λεγόμενη “εξεταστική περίοδο”. Ένεν κάτι που τρώεται αλλά… διαβάζεται!
Μετά που πολύ σκέψη, κλάμα, κρίσης πανικού τζιαι τάματα, αποφασίζεις (επιτέλους) να κάτσεις να θκιαβάσεις ένα που τζείνα ούλλα τα μαθήματα που έσσιεις να δώκεις για εξέταση.
Αλλά, αντί να προσπαθείς να τα μάθεις, κάμνεις διάφορες σκέψεις μεσ’ στο νου σου για το πώς εν να είναι το paper της εξέτασης. Σκέψεις, που στην τελική, είτε που εν να φκουν αληθινές, είτε που εν να πέσεις λλίο ή πολλά έξω.
Ποιες εν τούτες οι συνηθισμένες σκέψεις που κάμνεις (αν όι τζιαι ούλλοι μας) για πώς εν να είναι το paper της εξέτασης;
1“Εν να πέσουν τα S.O.S”
Φαντάζουμε εν η πρώτη σκέψη που κάμνεις, την ώρα που προσπαθείς να καλύψεις τα ακάλυπτα της ύλης, ένεν; Αφού όπως τζιαι να τα εκατάφερες (πάλε), έμεινες τελευταία στιγμή να τα θκιαβάσεις!
Έτσι, διαπιστώνοντας “μετά λύπης και δακρύων” ότι εν έσσιει chance να τα θκιαβάσεις τούτα ούλλα σε Χ μέρες, αποφασίζεις σε κλάσματα δευτερολέπτου να εφαρμόσεις την εύκολη λύση: να θκιαβάσεις ΜΟΝΟ τα S.O.S. Δηλαδή τζείνα τα σημεία που ετόνισε 100 φορές ο καθηγητής μεσ’ στην αίθουσα τζιαι που τα έκαμες ολοτζίτρινα με το highlighter την ώρα που τα ελάλεν.
Βέβαια, να μεν ξιάνουμε ότι, κατά τη διάρκεια τους θκιαβάσματος σου παρακαλάς τον Χριστό τζιαι την Παναγία να βάλουν το σσιερούι τους πέρκει πέσουν τζείνα που έμαθες, αλλιώς… σάσ’ τα τζαι γύρασιν!
2“Εν να έσσιει δυο ομάδες”
Τζιαι μόνο με την σκέψη ότι το paper εν να έσσιει δυο ομάδες, πανικοβάλλεσαι όπως τον παρέα πιο πάνω. Ο λόγος; Ξέρεις ότι εν θα μπορέσεις να αντιγράψεις ούτε μια λέξη που τον διπλανό σου ή έστω να κάμεις “απόπειρα ελέγχου” τζείνων που έγραψες.
Αλλά KEEP CALM! Πίστεψε στον εαυτό σου τζιαι κάμε ότι ξέρεις, παρά να σε κόψει ο καθηγητής που αντιγράφεις τζιαι να σε μηδενίσει μπορστά σε ούλλη την αίθουσα.
3“Εν θα το έσσιει τούτο, εν να το κάμνω skip”
Ξέρω το. Όσο επιλεκτικός είσαι με το φαΐ που τρώεις, τόσο επιλεκτικός είσαι τζιαι με το θκιάβασμα που κάμνεις. Εν θέλεις να βαρυφορτώσεις το νου σου με με πολλές τζιαι “αχρείαστες” πληροφορίες, γιατί ξέρεις ότι σε κάποια φάση, εν θα τις αντέξει τζιαι εν να τα παίξει.
Για το λόγο τούτο, αποφασίζεις να κάμεις skip που τες 300 διαφάνειες που έσσιεις να θκιαβάσεις, τις μισές. Αφού ξέρεις ως μάστρος του θκιαβάσματος, ότι τα μισά που γράφονται πάσ’ τες διαφάνειες εν πελλάρες τζιαι εν έσσιει chance να μπουν στο paper.
Αλλά ρε μάστρε μου, εν φαίνεσαι τζιαι πάντα τόσο τυχερός, ένεν; Μια δόση ατυχίας έσσιεις την, αφού, στην τελική, τούτα που έκαμες skip για το δικό σου καλό, εν να μπουν… Τζιαι μετά… κλάφ’ τα Χαράλαμπε!
Καλή συνέχεια και δύναμη με τις εξετάσεις σας! 🙂