fbpx

Είναι ιδιαίτερη η σχέση με τη μαμά μας…

Είναι κάποιες μέρες που μπαίνεις σε σκέψεις. Σκέφτεσαι: “Τι έκανα σήμερα που θα μπορούσα να έκανα διαφορετικά;” ή “Ήμουν εντάξει σήμερα με όσους είδα;

Σκέψου τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι κάθε μέρα και που αποτελούν το περιβάλλον σου.

1
Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η μαμά σου

Ξέρεις, η σχέση που έχουμε με τους γονείς μας είναι από τις λίγες που αντέχουν στο χρόνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά εξάλλου – τους έχουμε από την αρχή της ζωής μας μαζί μας.

2
Έλα όμως που η σχέση μάνας και κόρης είναι λίγο διαφορετική

Διαφορετική ως προς τι; Αλλιώς θα είσαι με τον μπαμπά σου (ειδικά αν είσαι κορίτσι του μπαμπά, όπως μπορεί να παραδέχομαι κι εγώ κάποτε) και αλλιώς θα είσαι με τη μαμά σου.

Αλλιώς θα σε προστατέψει και θα σου μιλήσει ο μπαμπάς σου και αλλιώς θα μιλήσεις με τη μαμά σου.

3
Η μαμά είναι η αδερφή που δεν θα έχεις ποτέ

Ειδικά αν έχεις μόνο αδερφό/ούς και όχι αδερφές, θα καταλάβεις τι εννοώ. Θα της μιλήσεις για τα προσωπικά σου, θα της ζητήσεις συμβουλές για τα “γυναικεία θέματα”, θα δανειστείς ίσως τα καλλυντικά ή τα ρούχα της… Πλεονεκτήματα μιας “καλής αδερφής” με απλά λόγια.

4
Είναι και στιγμές που ξεχνάμε τη βοήθεια της μαμάς μας

Άνθρωποι είμαστε, σίγουρα θα έχουμε και τις “μαύρες” μας. Θα νευριάσουμε λίγο παραπάνω, θα ξεσπάσουμε από την ένταση και το άγχος της μέρας. Λογικό να ξεσπάσεις και στη μαμά σου, καθώς σου μιλά για άσχετα θέματα από τα δικά σου “προβλήματα”.

5
“Μη μου λυπάσαι μαμά” σκέφτεσαι, αλλά δεν το λες

Μετά από μια διαφωνία με τη μαμά σου, καταλαβαίνεις σιγά-σιγά διάφορα, όπως ότι θα είναι εκεί και θα ξεχάσει μετά από λίγο όσα είπατε.

Δεν θα σου κρατήσει κακία, γιατί είναι η μαμά σου. Δεν θα σταματήσει να σε βοηθά, ούτε θα σταματήσει να σε ακούει, γιατί είναι η μαμά σου.

Θα έρθει να σε σκεπάσει με μια κουβέρτα όταν έχεις αρρωστήσει. Θα σου ετοιμάσει σούπα για να γίνεις καλύτερα. Δεν θα σταματήσει τη μουρμούρα για να ντύνεσαι καλύτερα το χειμώνα.

Θα σε ρωτά κάθε μέρα αν είσαι καλά. Θα σε παίρνει τηλέφωνο για να σε  διακόψει απ’ ότι κάνεις, όχι για να σε νευριάσει, αλλά για σου πει το νέο που άκουσε και της έκανε εντύπωση.

Θα σου λέει καλημέρα ακόμα κι αν εσύ δεν της απαντάς πίσω επειδή στραβοκοιμήθηκες. Το ξέρει ότι γκρινιάζεις κάθε πρωί που ξυπνάς.

Θα σε καληνυχτίζει από τις 21:00 το βράδυ, άσχετα αν δεν θα κοιμηθείς εσύ ακόμα. Εκείνη θα πάει για ύπνο για να ξυπνήσει νωρίς και να κάνει όλες τις δουλειές που πρέπει από νωρίς το πρωί.

6
Και τότε θα καταλάβεις πόσο την αγαπάς, άσχετα αν δεν της το λες ποτέ

Επειδή θα είναι εκεί για όσα τη χρειάζεσαι, όπως ήταν άλλα τόσα χρόνια που την χρειαζόσουν. Επειδή ξέρεις κατά βάθος, πως μετά από μερικά χρόνια, ίσως γίνεις και εσύ όπως τη μαμά σου.

Επειδή για κάθε στεναχώρια και λύπη που μπορεί να έχει, εσύ πρέπει να είσαι δίπλα της όπως ήταν κι αυτή και να της λες κάθε φορά “Μη μου λυπάσαι μαμά”.

Και πίστεψε με, δεν υπάρχει πιο δυνατή σχέση αγάπης από αυτή της μαμάς σου για εσένα!

– Αφιερωμένο στη μαμά μου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending