Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 19 Δεκεμβρίου 2016 τα δύο Workshops που διοργάνωσε το StudentLife με την ευγενή χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας.
Η αίθουσα του Starbucks Centennial γέμισε με νεαρούς φοιτητές, και όχι μόνο, οι οποίοι δημιούργησαν ένα ευχάριστο και ζωηρό κλίμα.
Δες όσα έγιναν πιο κάτω:
1Όσα έγιναν στο workshop “The power of Positive Impression”
Ο Τάσος Κωνσταντίνου, Head of Youth Development του StudentLife μας μίλησε για το πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η ανθρώπινη δικτύωση σε ένα τόσο μικρό μέρος, όπως είναι η Κύπρος. Μας τόνισε πως εργαλεία όπως το Facebook και το Linkedin δεν μπορούν να ανταγωνιστούν μία πραγματική, πρόσωπο με πρόσωπο, συνομιλία.
Το να κάνουμε θετική εντύπωση σε ένα άνθρωπο που γνωρίζουμε για πρώτη φορά (είτε προορίζεται για φίλος, είτε σύντροφος είτε εργοδότης) αποτελεί ένα δυνατό πλεονέκτημα που σίγουρα θα μας δώσει ευκαιρίες.
H “θετική εντύπωση” σε μία νέα γνωριμία είναι μία δεξιότητα η οποία αποκτάται με αρκετή εμπειρία και εξάσκηση, και την οποία αρχίσαμε από την ίδια στιγμή.
2Όσα έγιναν στο workshop “Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;”
Στο χθεσινό workshop (19/12/2016) “τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;” με την Δρ. Άννα Παυλίνα Χαραλάμπους μάθαμε τι σημαίνει πραγματικά ο όρος “αγάπη“. Η αγάπη περιλαμβάνει δεξιότητες όπως η “αποδοχή” του άλλου μέρους, η “ενεργητική ακρόαση” και η παραδοχή του “κάναμε λάθος”. Κατανοήσαμε πως δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη χωρίς “ισορροπία” ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μας και στον άνθρωπο που αγαπάμε, αλλά και χωρίς “πειθαρχία”.
Η Δρ. Παυλίνα μας εξήγησε τη διαφορά ανάμεσα στον “έρωτα” και τη “συντροφική αγάπη“. Η αγάπη δεν προκαλεί εξάρτηση. Και το πιο σημαντικό:
Για να νιώσουμε την αγάπη, θα πρέπει να δώσουμε αγάπη πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό και μετά στους άλλους.
Χορηγός των δύο Workshops ήταν η Ελληνική Τράπεζα η οποία στηρίζει πρωτοβουλίες σαν αυτές, που έχουν ως στόχο την προσωπική ανάπτυξη και εκπαίδευση των νέων.
Θα χαρούμε πολύ να σε δούμε κι εσένα στα επόμενα workshops! 🙂
Στείλε μας τις ιδέες σου για ό,τι σε ενδιαφέρει στο [email protected] με θέμα: “Iδέες για workshops”