fbpx

Ήξερες πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά που τρώμε στις γιορτές;

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και γενικά ασταμάτητα οικογενειακά τραπέζια. Είναι λογικό πως δεν θα σταματάς να βλέπεις (και να τρως) πειρασμούς δεξιά κι αριστερά!

Κάτι μελομακάρονα, κάτι κουραμπιέδες, βασιλόπιτες και όλων των ειδών τα μπισκότα είναι οι κυριότερες λιχουδιές όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μην ξεχνάς όμως πως όσα περισσότερα τρως, τόσες περισσότερες θερμίδες καταναλώνεις. Άρα χρειάζεται να ξέρεις και πόσες θερμίδες περιέχει και το κάθε γλυκό.

Δες τις θερμίδες τους (για να μην αναπτύξεις άσχημες σχέσεις με τη ζυγαριά σου):

1
Τα μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα περιέχουν: μέλι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, καρύδια, κανέλα και σιμιγδάλι. Έχουν βάρος είναι περίπου 50 γρ. το καθένα και έχουν 180-200 θερμίδες.

Είναι καλό να το προτιμήσεις στις γιορτές, αφού είναι πλούσιο σε μονακόρεστα λιπαρά (τα καλά λιπαρά), βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά (από το μέλι). Επίσης, το τριμμένο καρύδι πάνω τους κάνει πολύ καλό, μιας και είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κάλιο και φώσφορο.

2
Οι κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες περιέχουν: ζάχαρη, αμύγδαλα, και βούτυρο. Το βάρος τους είναι 40-45 γρ. το καθένα έχει περίπου 200-220 θερμίδες.

3
Η βασιλόπιτα

Είναι καλό να ξέρεις πως η βασιλόπιτα περιέχει: ζάχαρη, αυγά, βούτυρο (ή μαργαρίνη), γάλα και μαστίχα. Το βάρος κάθε κομματιού είναι 50-55 γρ. (συνήθως) και έχει περίπου 200 θερμίδες.

Ποια σοκολάτα είναι η καλύτερη;

chocolate-food-cupcakes-cooking-sprinkles-truffles_600_400_-1520156818

Αν θα διαλέξεις ανάμεσα σε σοκολατένια γλυκά, καλύτερα να προτιμήσεις, ένα σοκολατένιο τρουφάκι με 55 θερμίδες, παρά ένα σοκολατάκι που μπορεί να έχει μέχρι και 110 θερμίδες (το ένα)!

Αν σκέφτεσαι ποιο να προτιμήσεις, σου συστήνουμε το λιγότερο “παχυντικό” – το μελομακάρονο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending