fbpx

Πράξεις συγκίνησης και ανθρωπιάς από ποδοσφαιριστές σε μικρά παιδιά!

Το ποδόσφαιρο είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό άθλημα, μας χαρίζει πανέμορφες στιγμές και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μας μαγεύει κάθε στιγμή. Το ποδόσφαιρο έχει όμως και ένα άλλο πανέμορφο πρόσωπο, εκείνο το πρόσωπο το κοινωνικό, που χαρίζει χαμόγελο και ελπίδα σε μικρά παιδιά.

Είπα μέρες που είναι, και πάντα ευαισθητοποιούμαστε να σας παρουσιάσω μερικές πανέμορφες μικρές ιστορίες συγκίνησης!

1
Ο 13χρονος Gohan

Ο Gohan παλεύει με τον καρκίνο και η Villareal αποφάσισε να του χαρίσει ένα υπέροχο χαμόγελο εκπληρώνοντας μια μεγάλη του επιθυμία. Το “κίτρινο υποβρύχιο” τον συμπεριέλαβε στην ενδεκάδα για ένα φιλικό αγώνα εναντίον της Celtic. Ο μικρός σκόραρε, απέκτησε ένα λαμπερό πρόσωπο με πηγή το χαμόγελο και όλη η ομάδα έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

2
Ο Quaresma η ψυχάρα!

Η μικρή Marta πάσχει από καρκίνο και είναι ένθερμη οπαδός της Εθνικής Πορτογαλίας. Αγαπημένος της ποδοσφαιριστής είναι ο Ricardo Quaresma. H Μάρτα ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που έλεγε “Quaresma δώσε μου την φανέλα σου” και ο Πορτογάλος εξτρεμ έκανε την επιθυμία της πραγματικότητα μετά τον αγώνα της εθνικής του με την αντίστοιχη του Γιβραλτάρ.

3
Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας χαρίζει ελπίδα με ένα συμβόλαιο!

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αποφάσισε να χαρίσει στον 5χρονο Francisco ένα συμβόλαιο για να συνδράμει και αυτή στις θεραπείες του. Η χαρά, η ελπίδα για το μέλλον και το χαμόγελο που πρόσφεραν τα λιοντάρια σε αυτό το μικρό προσωπάκι είναι πολύ πιο σημαντικά!

4
Ο μικρούλης Bradley Lowery

Ο μικρούλης αυτός έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την δικιά του προσωπική άνιση μάχη. Ο Bradley τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε έπρεπε να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τον καρκίνο. Το ποδόσφαιρο έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο με πολλούς τρόπους.

Η Sunderland, κατ’αρχάς, έκανε το όνειρο του, να γνωρίσει τον Jermain Defoe, πραγματικότητα συνοδεύοντας τον στον αγωνιστικό χώρο χαρίζοντας του μοναδικές αναμνήσεις.

Στη συνέχεια, η Everton δώρισε στην οικογένεια του 235.000 λίρες για να καλύψει μέρος των χρημάτων που χρειάζονται για την αφαίρεση του νευροβλαστώματος. O κόσμος του ποδοσφαίρου συνέχισε να χαρίζει ελπίδα στην οικογένεια του μικρού και να του εκπληρώνει άλλη μια επιθυμία, να του στείλουν όσες περισσότερες χριστουγεννιάτικες κάρτες γίνεται.

Έχουν μαζευτεί 85.000 χριστουγεννιάτικες κάρτες, 75 δέματα με δώρα για τον μικρό και έχουν προστεθεί στο ποσό που δώρισε η Everton πολλές άλλες χιλιάδες για να ξεπεραστεί έτσι το ποσό των 700.000 που ήταν αναγκαίο.

5
Το πραγματικό πρόσωπο του Cristiano!

Μπορεί ο εγωκεντρικός του χαρακτήρας μέσα στον αγωνιστικό χώρο να τον κάνει δυσάρεστο άνθρωπο για πολλούς, οφείλουμε όμως όλοι να του πούμε ένα μεγάλο μπράβο και να παραδεχτούμε ότι είναι ένας από τους πιο φιλάνθρωπους αθλητές του κόσμου. Χρηματοδότησε πάρα πολύ κόσμο για θεραπείες διαφόρων ασθενειών και επίσης δώρισε πολλές χιλιάδες στερλίνες σε ερευνητικό κέντρο για θεραπεία του καρκίνου.

Ακόμη, βοήθησε με δωρεές, οργανισμούς όπως την Unicef, World Vision και Save the Children. Ο Cristiano, επίσης, δώρισε 5 εκατομμύρια στους σεισμόπληκτους του Νεπαλ όπως και τις 600,000 απο το μπόνους κατάκτησης του Champions League σε κοινωφελείς σκοπούς.

Τέλος, εκπλήρωσε το όνειρο του μικρού ορφανού Haidar να τον γνωρίσει απο κοντά!

6
Ο Messi και το παιδί με την φανέλα από σακούλα!

Ο Messi συνάντησε τον μικρό Αφγανό που είχε φτιάξει μια φανέλα της Αργεντινής με το όνομα του απο σακούλα. Χάρισε ένα πανέμορφο χαμόγελο στον μικρό και του έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο απο την σκληρή εικόνα του πολέμου.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο αθλητισμός, γεμάτος μάγκες που χαρίζουν ελπίδες σε αυτούς που το αξίζουν πραγματικά και σε αυτούς που έχουν αληθινή ανάγκη απο κάποιον δίπλα τους πέραν από την οικογένεια και τους φίλους. Ανθρώπους να τους λένε να συνεχίσουν, να μην σταματούν να παλεύουν.

Ας ελπίσουμε να βρουν όλη τους μια γωνιά με ήλιο και να κατασταλάξουν!

Επί της ευκαιρίας να ευχηθώ σε όλους εσάς τους αναγνώστες μας ευτυχισμένο το 2017 και να φέρει σε όλους ό,τι επιθυμείτε!

Δες επίσης: Ποδοσφαιριστές – μαχητές που πάλεψαν με τον καρκίνο και επέστρεψαν στα γήπεδα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending