fbpx

Οι πιο παράξενες ειδήσεις που ακούσαμε και διαβάσαμε το 2016!

«Ορθόδοξος Ιερέας έχει… μαύρη ζώνη στο αϊκίντο!», «Άντρας παντρεύτηκε… φίδι γιατί πιστεύει ότι είναι η γυναίκα του!», «Η εφορία έστειλε… ραβασάκι για οφειλή στον τάφο μιας γυναίκας!».

Ναι, καλά κατάλαβες! Είναι μερικοί τίτλοι παράξενων ειδήσεων που πιθανόν να άκουσες από κάποιο φίλο/γνωστό σου ή να διάβασες από κάπου (π.χ. Facebook) και να έχεις μείνει με το στόμα… ανοικτό (όπως και ‘μείς)!

Όμως, όσο περίεργες και παράξενες αν σου ακούγονται τέτοιου είδους ειδήσεις, το σίγουρο είναι ότι έχουν συμβεί σε διάφορα σημεία του κόσμου και προκάλεσαν εντυπωσιασμό ανά το παγκόσμιο. Ο λόγος; Πηγαίνουν κόντρα στα φυσιολογικά δεδομένα της πραγματικότητας!

Δες πιο κάτω τις 10 πιο παράξενες ειδήσεις του 2016
(και ίσως μείνεις κι εσύ με το στόμα ανοικτό):

 

Φαντάζομαι έχεις κι εσύ (όπως και όλοι μας) μια ιδιαίτερη αδυναμία στο κινητό σου, έτσι δεν είναι; Αλλά σε ρωτώ: Θα του έκανες… πρόταση γάμου για να το παντρευτείς; Φαντάζομαι (και θέλω να πιστεύω) πως όχι!

Έλα όμως που κάποιος το έχει κάνει ήδη, όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται! Ο 34χρονος Aaron Chervenak από το Λος Άντζελες, ταξίδεψε μέχρι το Λας Βέγκας για να παντρευτεί τη μοναδική αγάπη της ζωής του, το κινητό του!

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η μεγαλύτερη σχέση που είχε ποτέ στη ζωή του ήταν εκείνη με το κινητό του, και θέλησε να την επισφραγίσει με μια μικρή και λιτή τελετή σε ένα παρεκκλήσι στο Λας Βέγκας.

Ο ιδιοκτήτης του παρεκκλησιού, Michael Kelly, εξηγεί ότι ο Chervenak με την πράξη αυτή ήθελε να τονίσει οι άνθρωποι είναι πλέον πολύ εξαρτημένοι με τα κινητά τους τηλέφωνα. «Οι άνθρωποι είναι δεμένοι με τα κινητά τους. Ζουν μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο.» λέει ο Kelly. «Κοιμούνται μαζί, ξυπνάνε μαζί και είναι το πρώτο που θα προσέξουν».

Αν και γάμος του Aaron με το κινητό του δεν αναγνωρίζεται νομικά από την πολιτεία της Νεβάδας του Λας Βεγκας, εμείς του ευχόμαστε να τα χιλιάσει με το κινητό του και… καλούς (τεχνολογικά) απογόνους!

Έχεις ξανακούσει ποτέ αστυνομικό να κόβει κλήση… στον εαυτό του, επειδή έχει παρανομήσει; Φαντάζομαι πως όχι, αφού συνήθως γίνεται το ανάποδο, έτσι;

Παρόλ’ αυτά, ο Νορβηγός αστυνομικός Arne Stavnes (ίσως) αποτελεί μια εξαίρεση στο κανόνα. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αστυνομικός φωτογραφήθηκε επάνω σε ένα αστυνομικό σκάφος, την ώρα που το οδηγούσε χωρίς να φορά… σωσίβιο!

Η πράξη αυτή, προκάλεσε μια θύελλα αντιδράσεων από τους αναγνώστες της εφημερίδας «Verdens Gang», όπου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του (βλ. πιο πάνω). Βέβαια, οι αναγνώστες είχαν απόλυτο δίκαιο στο θυμό που εξέφρασαν προς τον αστυνομικό, αφού στη Νορβηγία είναι υποχρεωτικό για τα σκάφη μήκους κάτω των 8 m να φοράνε οι επιβάτες του σωσίβιο.

Ο αστυνομικός συνειδητοποιώντας το λάθος που είχε κάνει, έκοψε στον εαυτό του κλήση ύψους 500 κορωνών (53 ευρώ), την οποία στη συνέχεια ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό σου Facebook για να καθησυχάσει το «οργισμένο» πλήθος.

Μακάρι και οι δικοί μας αστυνομικοί, να παραδειγματιστούν από αυτόν!

Όπως γνωρίζεις, ληστείες γίνονται καθημερινά και -συνήθως- στοχεύον στην κλοπή αντικειμένων που έχουν μεγάλη χρηματική αξία. Λέω συνήθως, γιατί η περίπτωση κλοπής του φοιτητή Hunter Jobbins από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Κάνσας, υπήρξε λίγο διαφορετική από αυτές που έχεις ακούσει μέχρι στιγμής.

Ο Hunter πάνω στη βιασύνη του να πάρει τα άπλυτα ρούχα και το σακίδιο του που είχε ξεχάσει στη φοιτητική του εστία, άφησε το αυτοκίνητο του ξεκλείδωτο με μια σοκολάτα Kit Kat στη θήκη του ποτηριού. Όταν επέστρεψε, διαπίστωσε ότι η αγαπημένη του σοκολάτα απουσίαζε και στη θέση της υπήρχε ένα σημείωμα που έγραφε τα εξής λόγια: «Είδα την Kit Kat στην θήκη του ποτηριού. Αγαπώ τις Kit Kat, γι’ αυτό έλεγξα την πόρτα του αυτοκινήτου σου και ήταν ξεκλείδωτη. Δεν πήρα τίποτε άλλο εκτός από τις σοκολάτες. Είμαι μετανιωμένος και πεινασμένος».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Wichita Eagle», ο Hunter ανήρτησε την φωτογραφία του σημειώματος που του άφησε ο «πεινασμένος» ληστής στο Twitter. Τότε, η εταιρεία παραγωγής της Kit Kat, Hershey, βλέποντας την εν λόγω ανάρτηση του φοιτητή του απάντησε, στέλνοντας έναν εκπρόσωπό της για να του χαρίσει 6500 σοκολάτες Kit Kat!

Για να δεις και πόσο γενναιόδωρος ήταν ο Hunter τις σοκολάτες που πήρε, τις μοίρασε σε όλη την πανεπιστημιούπολη! Τελικά, του βγήκε σε καλό αυτή η κλοπή! Πάντα τέτοια!

«Τι; Εστιατόρια για ποντίκια; Δεν παν καθόλου καλά!», σε ακούω να λες διαβάζοντας το πιο πάνω τίτλο. Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται, υπάρχουν στ’ αλήθεια και βρίσκονται στο Malmo της Σουηδίας, αν θες να τα δεις από κοντά!

Αυτά τα μικροσκοπικά εστιατόρια, με διαστάσεις 70×30 cm περίπου, κτίστηκαν μετά από πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Anonymouse», η οποία είχε απηυδήσει από την έλλειψη καταστημάτων για τρωκτικά.

Στα εν λόγω εστιατόρια, οι ποντικό-πελάτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το γεύμα τους από ένα μεγάλο μενού, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ποικιλία από διάφορα τυριά και ξηρούς καρπούς! Ακόμη, έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για επερχόμενες συναυλίες ποντικιών και διάφορα άλλα events από τις αφίσες που αναρτούνται έξω από τα εστιατόρια!

Τώρα, αν θα έχουν κίνηση τα εν λόγω εστιατόρια από τους ποντικό-πελάτες, ένας Θεός ξέρει!

Έχεις προσέξει αυτή την παράξενη αγγελία για δουλειά στο διαδίκτυο; Αναρτήθηκε από το Arctic Snow Hotel, στο Ροβανιέμι της Φινλανδία, το γνωστό ξενοδοχείο από πάγο, που χτίζεται και… λιώνει κάθε χρόνο!

Συγκεκριμένα, αναζητούσε υπάλληλο ο οποίος θα παρατηρούσε κάθε βράδυ τον ουρανό και θα ειδοποιούσε τους πελάτες σε περίπτωση που εμφανιζόταν το Βόρειο Σέλας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», ο υποψήφιος δεν ήταν ανάγκη να έχει κάποια μορφή εμπειρίας στο θέμα αυτό, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρει καλά Αγγλικά και να ξέρει τι είναι το Βόρειο Σέλας!

Τώρα, εάν έχουν βρει το καταλληλότερο υποψήφιο που να του αρέσει το ξενύχτι και το αφόρητο κρύο, για αυτή την θέση, ένα έχω να τους πω: Μπράβο τους!

Αν έχεις την εντύπωση ότι μόνοι οι άνθρωποι μπορούν να κατέχουν τίτλους και αξιώματα, τότε κάνεις λάθος! Ένας βασιλικός πιγκουίνος στο Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, ο σερ Nils Olav, τιμήθηκε με τον τίτλο του ταξίαρχου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον εν λόγω κήπο της Σκωτίας.

Περισσότεροι από 50 νορβηγοί στρατιώτες βρίσκονταν εκεί για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «The Royal Edinburgh Military Tattoo» καθώς αποτελεί έθιμο γι’ αυτούς να… προβιβάζουν τους πιγκουίνους σε ανώτατα αξιώματα!

Σκέφτηκες ποτέ να συνέβαινε αυτό στους ζωολογικούς κήπους που έχουμε στην Κύπρο; Θα γινόταν το έλα να δεις!

Έχεις ακούσει ποτέ κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων, καθηγητή του Πανεπιστημίου να σε παροτρύνει να… αντιγράψεις κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ή μιας εργασίας που σου αναθέτει να κάνεις; Μάλλον όχι, μιας και ξέρεις πολύ καλά (όπως και όλοι μας) ότι η αντιγραφή δεν είναι σωστή τακτική και τιμωρείται αυστηρά, ειδικά, αν είσαι φοιτητής!

Ωστόσο, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Lucio Pitsio του Πανεπιστημίου Μπαλονίας της Ιταλίας, ίσως αποτελεί «χρυσή» εξαίρεση από τον κανόνα. Ο συγκεκριμένος καθηγητής, φαίνεται να επικροτεί την αντιγραφή, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να καταγγείλει την ατιμωρησία ορισμένων συναδέλφων του, οι οποίοι κατηγορούνται για πνευματική λογοκλοπή.

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν παρακολουθώ εάν εσείς αντιγράφετε, διότι δεν θέλω να σας ζητήσω να τηρήσετε κανονισμούς που το πανεπιστήμιο της Μπολόνιας επιτρέπει στους καθηγητές του να καταπατούν», ανάφερε σε δήλωση του.

Πραγματικά, δεν θα ήθελες αυτός ο καθηγητής να σου έκανε μάθημα στο Πανεπιστήμιο; Σίγουρα θα ήταν ο αγαπημένοςσου!

Όσο παράξενη και αν σου ακούγεται αυτή η είδηση, είναι αληθινή! Η αλυσίδα fast food KFC αποφάσισε να φτιάξει και να προωθήσει στην αγορά ένα αντηλιακό που να μυρίζει σαν… τηγανιτό κοτόπουλο!

Το αντηλιακό «Col. Sanders’ Extra Crispy Sunscreen», με δείκτη προστασίας SPF 30, έχει δοκιμαστεί από 3000 φανατικούς οπαδούς που ήθελαν πραγματικά να μυρίζουν σαν… τηγανιτό κοτόπουλο, αφήνοντας καλές εντυπώσεις! Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ, εάν ενδιαφέρεσαι να το αγοράσεις.

Πες αλήθεια τώρα, στην Κύπρο ποιος «πελλός» θα ήθελε να αγοράσει αυτό το προϊόν; 

Όλοι το ξέρουμε: ο χωρισμός μιας ερωτικής σχέσης δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Τις πρώτες μέρες του χωρισμού, παρουσιάζεις συνήθως συμπτώματα αδιαθεσίας, μοναχικότητας, λύπης και θυμού, αλλά σιγά-σιγά το ξεπερνάς (με την κατάλληλη οικογενειακή ή/και φιλική στήριξη) και προχωράς στη ζωή σου.

Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις ατόμων που μπορεί να φτάσουν σε σημείο να κάνουν υπερβολικά τρελά πράγματα, με σκοπό να κερδίσουν πίσω τον/-ην χαμένο τους σύντροφο!

Συγκεκριμένα, στην Αλμπέρτα των ΗΠΑ, η 28χρονη Kelly Murphy, συνελήφθη από τις αρχές γιατί ενοχλούσε 24 ώρες το 24ωρο το πρώην αγόρι της, Randy Williams. Η εν λόγω κοπέλα τον είχε καλέσει περίπου 27.000 μέσα σε μία εβδομάδα, μεταξύ των οποίων τα 937 ήταν emails, 11.229 ήταν γραπτά μηνύματα, 117 ήταν ηχητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του και 47 ήταν γράμματα.

Βέβαια, ο σκοπός της πράξης της, δεν ήταν να παρενοχλήσει τον πρώην της αλλά… να τον κερδίσει πίσω! Έλα όμως, που η κατάσταση ξέφυγε υπερβολικά και οδηγήθηκε στην σύλληψή….

Μα είδες τελικά τι μπορεί να κάνει μια γεναίκα για ‘μάς τους αρσενικούς;

Η φρενίτιδα που προκάλεσε το mobile game Pokemon Go, το περασμένο καλοκαίρι του 2016, ξεπέρασε τα όρια της πραγματικότητας. Κάθε μέρα άκουγες κι ένα παράξενο περιστατικό: έπεσε στη λίμνη/ βρήκε πτώμα/ παραβίασε σπίτι και άλλα τόσα για να πιάσει… Pokemon!

Αλλά πιστεύω ότι, η περίπτωση του Tom Currie από την Νέα Ζηλανδία, ήταν το κερασάκι στην τούρτα των πιο παράξενων ειδήσεων που ακούσαμε για το Pokemon Go! Ο συγκεκριμένος άντρας πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη δουλειά του προκειμένου… να μπορέσει να παίζει όλη μέρα Pokemon Go! Σκοπός του ήταν να πιάσει όλα τα Pokemon που υπάρχουν στο παιχνίδι!

Όπως είπε σε συνέντευξή του, όταν δήλωσε παραίτηση δεν αποκάλυψε στον διευθυντή του τι κρυβόταν πραγματικά πίσω από την απόφασή του. Επίσης, ο νεαρός «εκπαιδευτής Pokemon» παραδέχτηκε ότι οι γονείς του δεν συμφώνησαν με την παράλογη απόφασή του και πως πλέον στηρίζεται οικονομικά από τους φίλους του και άλλους συγγενείς.

Πραγματικά, ο Χριστός να τον ελεήσει! Εδώ ο κόσμος ψάχνει να βρει δουλειά και άλλοι τις εγκαταλείπουν για να πιάσουν… τι; Εικονικά τέρατα! Έλεος!

Άκουσες κι εσύ αυτές τις παράξενες ειδήσεις το 2016; Έχεις κάποια άλλη παράξενη είδηση να προτείνεις; Κάνε σχόλιο!

 

Δες επίσης: Οι πιο πρωτότυπες εφευρέσεις που κυκλοφόρησαν το 2016!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending