fbpx

Οι 5 λόγοι που αγαπάμε τον Michael Schumacher!

Η 3η Ιανουαρίου σηματοδοτεί μια μεγάλη μέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την μεγαλύτερη στην ιστορία της Formula 1! Είναι η μέρα που το 1969 στο Hurth της Γερμανίας γεννήθηκε ο Michael Schumacher!

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι! Ο Michael έγινε ο πιο πετυχημένος οδηγός που οδήγησε ποτέ μονοθέσιο αλλά το 2013 ένα ατύχημα ενώ έκανε σκι έβαλε την ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο! Κίνδυνο που δεν ξεπεράστηκε μέχρι σήμερα αφού η κατάσταση της υγείας του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό από την οικογένεια του με τα μηνύματα πάντως να μην είναι ενθαρρυντικά!

Ο Γερμανός ωστόσο είναι ακόμα και σήμερα συνώνυμο της Formula 1! Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που αγαπήσαμε τον Schumi και σας τους παρουσιάζουμε!

 

1
Άρχοντας στη βροχή!

Γιατί νομίζετε κουβαλά τον τίτλο του “Rainmaister” (Μαέστρος της βροχής); Μπορεί να ήταν εξαιρετικός διαχρονικά αλλά εκεί όπου το ταλέντο του πραγματικά τον απογείωνε ήταν εν ώρα βροχής! Εκεί που μετρά περισσότερο το ταλέντο του οδηγού παρά η αποτελεσματικότητα του οχήματος ήταν που ο Schumi έδινε ρεσιτάλ! Γλιστρούσε τόσο επιβλητικά στο νερό που ήταν λες και γεννήθηκε για να κάνει ακριβώς αυτό!

2
Μαέστρος στην πιο δύσκολη πίστα διαχρονικά!

Το Spa Francochamps μαζί με την πίστα του Monaco αναγνωρίζονται από τους ειδικούς της F1 ως οι πιο δύσκολες και απαιτητικές πίστες στο καλεντάρι του πρωταθλήματος. Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη, απαιτητική πίστα ο μεγάλος Michael Schumacher μετρά 6 νίκες στην 19χρονη καριέρα του. Κανένας άλλος οδηγός δεν μετρά περισσότερες νίκες στην πίστα του Βελγίου αφού ο αδικοχαμένος Ayrton Senna που μετρά 5 νίκες και οι Kimi Raikkonen και Jim Clark που μετρούν από 4 είναι οι μόνοι που πλησιάζουν σε νίκες τον μεγάλο Γερμανό. Αυτό μεταφράζεται ως ακόμα μια απόδειξη του μεγαλείου του κορυφαίου οδηγού!

3
Πέρα από μεγάλος αθλητής, είναι και Άνθρωπος!

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 το αντίπαλο δέος του Schumi ήταν ο Mika Hakinen. Πόλλες ήταν οι περιπτώσεις που τα μονοθέσια των 2 οδηγών ήρθαν κυριολεκτικά τρόχο με τροχό στην προσπάθεια του ο καθένας να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όσο και αν κοντράρονταν εντός πίστας όμως, ο αλληλοσεβασμός και η εκτίμηση στις οδηγικές ικανότητες του καθενός ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης τους.

Απόδειξη και το παραπάνω βίντεο όπου ο Φινλανδός στον τελευταίο του γύρο ως οδηγός Formula 1 υποχρεώνεται σε αποχώρηση λόγω βλάβης και ο Γερμανός πανηγυρίζει νίκη και πρωτάθλημα. Παρ’ολα αυτά με το που παρκάρει το μονοθέσιο του τρέχει να αγκαλιάσει τον αντίπαλο του!

4
Μας έμαθε την Formula 1!

Ήταν ο πρώτος που θεωρούσε πως έπρεπε το κορμί του να μπορεί να ανταποκριθεί στις φυσικές ανάγκες ενός αγώνα και γι’ αυτό γυμναζόταν ατελείωτες ώρες! Με άλλα λόγια, ήταν ο πρώτος fit οδηγός Formula 1! Ήταν ο πρώτος που φόρεσε lightweight, αντικραδασμικό κράνος ασφαλείας, είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην κυριολεξία την Formula στα σπίτια μας! Ακόμα και σήμερα, αν ρωτήσεις οποιοδήποτε τι ξέρει για την Formula η πιο πιθανή πρώτη του απάντηση θα είναι: Michael Schumacher!

5
Είναι η Formula 1!

7 τίτλοι πρωταθλητή, 68 pole positions, 91 νίκες, 155 φορές βρέθηκε στο podium και 77 φορές “‘εγραψε” τον ταχύτερο γύρο! Αυτά είναι τα πιο σημαντικά ρεκόρ του τεράστιου Michael Schumacher σε 19 χρόνια καριέρας. Από το 1991 όταν και εμφανίστηκε στην Formula 1 με την Jordan ήταν εμφανές στα έμπειρα μάτια πως ήταν προορισμένος για μεγάλα πράματα!

Κάπως έτσι λοιπόν, δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως ο Γερμανός είναι η ζωντανή ιστορία της Formula 1! Άλλωστε, ακόμα και στα τελευταία του χρόνια με την Mercedes και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του έβλεπες οτι το ταλέντο ήταν ακόμα εκεί! Άσε που αρκετοί θεωρούν πως η κυριαρχία της γερμανικής ομάδας τα τελευταία χρόνια οφείλεται στη νοοτροπία που έφερε ο Schumi στην ομάδα!

Αυτοί οι λόγοι και άλλοι τόσοι είναι αυτά που έκαναν τον Michael Schumacher το αντικείμενο λατρείας εκατομυρίων ανθρώπων ανα τον κόσμο! Το μόνο που απομένει να προσθέσουμε είναι #keepfightingmichael!

 

Δες επίσης: Mika Hakinen: Ο άνθρωπος που φοβόταν ο Michael Schumacher!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending