fbpx

Η ιστορία του Sebastian Deisler και το δίδαγμα της!

Ο Sebastian Deisler εμφανίστηκε στο γερμανικό ποδόσφαιρο στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ήταν και δεν ήταν τότε 20 χρονών με τις προσδοκίες που τον συνόδευαν να είναι τεράστιες.

Τύπος και ποδοσφαιρικός κόσμος τον θεωρούσαν ως το μέλλον του γερμανικού ποδοσφαίρου, “Das Supertalent”, τον χαρακτήριζαν. Ήταν μια εποχή που η Γερμανία υπέφερε ποδοσφαιρικά, ήταν σε μεταβατικό στάδιο και τα πραγματικά ταλέντα ήταν λιγοστά. Έτσι, ο Γερμανός μέσος θεωρείτο ως η μοναδική ηλιαχτίδα, η ελπίδα του ποδοσφαίρου της χώρας.

Και το ξεκίνημα του στην Borussia Monchengladbach ήταν εκπληκτικό αφού ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα σε μια ομάδα που τελικά υποβιβάστηκε στη Zweite Bundesliga. Ο 19χρονος, τότε, Sebastian όμως εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με μεταγραφή στη Hertha Berlin.

uk.pinterest.com
uk.pinterest.com

Κάπου εδώ όμως άρχισαν και οι τραυματισμοί να τον βασανίζουν. Ρίξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου ήταν η ετυμηγορία, πάνω που άρχισε να λάμπει και στο Βερολίνο. Επανήλθε αλλά έκανε κι άλλη ζημιά στο γόνατο του! Παρ’ολα αυτά, οι καλές του εμφανίσεις του εξασφάλισαν μεταγραφή στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, την Bayern Munich.

Ούτε στο Μόναχο κατάφερε να ξεφύγει από τους τραυματισμούς ενώ και η κατάθλιψη άρχισε να κάνει την εμφάνιση της. Τον έβλεπαν ως τον διάδοχο του Stefan Effenberg, ζωντανού θρύλου της ομάδας. Το 2003 ανακοίνωσε οτι πάσχει από καρκίνο και του δόθηκε χρόνος να επανέλθει. Ήταν όμως πλέον εμφανές πως ο Deisler έπασχε από κατάθλιψη με την αποφασιστικότητα του να γυρίσει πίσω  απλά να μην υπάρχει. Το παιχνίδι που σαν παιδί αγάπησε του προξενούσε μόνο πόνο και αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει.

Ξέρω οτι υποφέρω από κατάθλιψη, ξέρω οτι υποφέρω από μια αρρώστια. Θέλω να αφεθώ στην ησυχία μου!” δήλωσε κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Λόγια σαφώς ενδεικτικά της ψυχολογικής του κατάστασης αφού ένιωθε να πνίγεται στις προσδοκίες που είχαν από αυτόν.

Goal.com
Goal.com

Επέστρεψε στο παιχνίδι και την Bayern αλλά ήξερε πως το τέλος ήταν κοντά. Τελικά, το 2007, σε ηλικία 27 μόλις ετών, ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από το ποδόσφαιρο!

Ποιο είναι το δίδαγμα της παραπάνω ιστορίας;

Πως και οι αθλητές είναι πάνω από όλα άνθρωποι! Πέρα από την φήμη, τα λεφτά και το ταλέντο έχουν συναισθήματα! Και επειδή, κακά τα ψέματα, υπάρχουν εκεί έξω χαρακτήρες που δεν αντέχουν τις δυσκολίες, την πίεση και λυγίζουν. Τέτοιος ήταν και ο Sebastian Deisler!

Απλά σκεφτείτε ένα ολόκληρο έθνος να κρέμμεται από πάνω σου να αναγεννήσεις ποδοσφαιρικά μια χώρα από τα 20 σου! Μιλάμε, θυμίζω, για ένα έθνος που αγαπά παθολογικά το ποδόσφαιρο άρα και οι προσδοκίες ήταν γιγαντιαίες! Προσδοκίες που τελικά λύγισαν τον εσωστρεφή Deisler!

Δες επίσης: Η μέρα που ο Enke αποδείκνυε πως οι αθλητές είναι θνητοί!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending