fbpx

4 μύθοι για το πώς είναι να δουλεύεις στον χώρο της μόδας!

Εξαιτίας των ταινιών γύρω από τον χώρο της μόδας, αλλά και των social media έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύθοι για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό τον χώρο.

Δες εδώ τους 4 πιο διαδεδομένους μύθους για τα άτομα που δουλεύουν στον χώρο της μόδας:

 

1
Είναι πάντα ντυμένοι με επώνυμα ρούχα όσοι δουλεύουν στον χώρο της μόδας:

Ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει σε ό,τι άφορα τον χώρο της μόδας είναι πως όσοι δουλεύουν σε αυτό τον χώρο φοράνε πάντα κομμάτια με την υπογραφή μεγάλων οίκων. Πίστεψε με κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ειδικά γι’ αυτούς που μόλις έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους – εξαιρούνται βέβαια αυτοί που έχουν τραπεζικό λογαριασμό με πολλά μηδενικά.

2
Οι γυναίκες που δουλεύουν στον χώρο της μόδας φοράνε πάντα ψηλοτάκουνα:

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως αυτό είναι ψέμα. Πέρσι συνάντησα την editor in Chief του περιοδικού Gentlewoman, Penny Martin, στο πάρτι που διοργάνωνε το περιοδικό και φορούσε sneakers. Οπότε όχι απλά δε φοράνε πάντα high heels εν ώρα εργασίας, αλλά όσες νιώθουν ότι δεν είναι στο στυλ τους τα ψηλοτάκουνα, τα αποφεύγουν ακόμη και στα πάρτι.

3
Οι ώρες εργασίας τους συμπεριλαμβάνουν ψώνια σε μαγαζιά:

Εκτός από τους στυλίστες και τους personal shoppers για κανέναν άλλο οι ώρες εργασίας δε συμπεριλαμβάνουν μαγαζιά.

4
Η εβδομάδα μόδας είναι ένα πάρτι:

Κι εγώ αυτό πίστευα πριν παρευρεθώ σε εβδομάδα μόδας για δουλειά. Εκείνες τις μέρες το ένα fashion show ακολουθεί το άλλο, και απαιτούν το 100% της προσοχής σου καθώς πρέπει να κρατάς σημειώσεις.

Ο δε χρόνος που μεσολαβεί από το ένα fashion show στο άλλο δε σου φτάνει ούτε για φαγητό, πόσο μάλλον για να αλλάξεις ρούχα. Δεν είμαστε όλες η Chiara Ferragni, που αλλάζει τρεις και τέσσερις φορές τη μέρα στην εβδομάδα μόδας! Μην ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη δε χρειάζεται να γράψει κάποιο ρεπορτάζ μετά από κάθε fashion show.

Όπως κατάλαβες ο χώρος της μόδας δεν παύει να είναι και αυτός ένας χώρος εργασίας.
Δεν είναι τόσο λαμπερός όσο μπορεί να φαίνεται!

 


Διάβασε επίσης: 11+1 πράγματα που πιθανόν δεν ξέρεις για την Anna Wintour!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending