fbpx

Όσα πρέπει να ξέρεις για τις εγγραφές σου στο Πανεπιστήμιο (όπου κι αν σπουδάζεις)!

Οι διακοπές όπου να ‘σαι τελειώνουν (δυστυχώς) και οι φοιτητές πρέπει να ετοιμαστούν (όσο να ‘ναι) για τις εγγραφές τους στο δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους.

Ανεξάρτητα από τη σπουδή και το πανεπιστήμιο σου, σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε κάποια από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πριν και καθώς κάνεις τις εγγραφές σου για το νέο εξάμηνο!

Λίγες συμβουλές για τις εγγραφές:

 

  • Να μάθεις έγκαιρα τις ώρες και τις ημέρες εγγραφών για το έτος σου.
  • Καλό θα ήταν, 2-3 μέρες πριν από τις εγγραφές, να μελετήσεις προσεκτικά τα μαθήματα που θα επιλέξεις και τις ώρες διδασκαλίας τους, έτσι ώστε να μην συγκρούονται τα μαθήματα μεταξύ τους!pc-laptop-study
  • Επιπλέον, φρόντισε ότι έχεις διευθετήσει τυχόν θέματα σχετικά με εγγραφές, όπως τέλη πληρωμών κτλ, ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα κατά την εγγραφή.
  • Επίσης θεωρείται σωστό να φτιάξεις το ιδανικό για εσένα πρόγραμμα εξαμήνου, αλλά να έχετε και ένα plan Β, σε περίπτωση που δεν προλάβεις τα μαθήματα που θέλεις εξ αρχής.
  • Σε περίπτωση που δεν έχεις περάσει μερικά μαθήματα, επιβάλλεται να επισκεφτείς τους ακαδημαϊκούς συμβούλους, για να σε συμβουλεύσουν σχετικά με τα μαθήματα που πρέπει να δώσεις προτεραιότητα κτλ.
  • Την ημέρα της εγγραφής, σου προτείνουμε να μην ξυπνήσεις 5 λεπτά πριν από την έναρξη των εγγραφών, αλλά καλύτερα κανένα μισάωρο πριν. Να ανοίξει λίγο το μάτι σου ώστε να είσαι έτοιμος να “κερδίσεις” τις θέσεις στα μαθήματα που θέλεις!

registration uni

  • Σιγουρέψου ότι θυμάσαι το username και τον κωδικό σου που απαιτείται για τις εγγραφές (σε περίπτωση που γίνονται ηλεκτρονικά)!
  • Την ώρα της εγγραφής (αν γίνεται ηλεκτρονικά) αν πέσει ο server (καθόλου σπάνιο φαινόμενο) μην πανικοβληθείς! Απλά φέρσου ψύχραιμα και ξαναμπές στο σύστημα με θετική ενέργεια μόνο!

Καλή επιτυχία  και καλό νέο εξάμηνο! 😉

 

Δες επίσης: Το μαρτύριο εκόντεψε – Οι εγγραφές στο Πανεπιστήμιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending